Vit chokladfondant

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 3 tim 15 min
 
100 g vit choklad
50 g smör
3 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
 
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Ta av kastrullen från värmen.
  • Bryt ner chokladen i smöret och rör om tills den har smält.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt, rör ner i chokladblandningen.
  • Tillsätt ett ägg i taget, under kraftig omrörning.
  • Fördela blandningen i fyra smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar.
  • Täck formarna och låt stå i frysen i minst två timmar.
  • Ta fram formarna ca en timme före tillagning.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i åtta minuter på 225°.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |