Modern äggost med björnbär

Antal portioner: 6
Tillagningstid: 30 min
 
250 g frysta björnbär
0,5 dl farinsocker
1 lime
1 msk majsstärkelse
2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g mascarpone
 
  • Mixa björnbären och koka dem med sockret i ca 3 minuter.
  • Riv limen och pressa den.
  • Tillsätt limejuice i björnbären.
  • Rör ner majsstärkelsen i 0,5 dl kallt vatten och häll ner i björnbären.
  • Låt sjuda i ca 2 minuter.
  • Låt svalna.
  • Dela äggen i gulor och vitor.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  • Vispa äggulorna fluffiga med florsocker och vaniljsocker.
  • Blanda ner mascarponen i äggulorna.
  • Tillsätt limeskalet och vänd ner äggvitan.
  • Varva björnbären med äggosten i 6 glas.
  • Förvara i kyl fram till servering.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |