New York blueberry cheesecake

Antal portioner: 10
Tillagningstid: 10 tim
 
300 g digestivekex
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadelphiaost
2,5 dl Kesella
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär
 
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret.
  • Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
  • Packa blandningen hårt i en springform, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
  • Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål.
  • Tillsätt i kesella och philadelphiaost och vispa krämigt med en elvisp.
  • Knäck i äggen och vispa väl.
  • Häll i grädden lite i taget under vispning.
  • Smält chokladen och rör ner den i smeten.
  • Häll smeten över kakbotten.
  • Strö över bären.
  • Grädda kakan i ca 40 minuter (täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun).
  • Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
  • Låt kakan stå i kyl, helst över natten men minst 6-8 timmar.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |