Gräddmascarpone med bärsås

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 3 tim
 
150 g mascarpone
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 citron, saften av

BÄRSÅS
200 g bär
1 dl florsocker
4 tsk citronsaft
4 tsk vatten
 
  • Blanda bär, florsocker, pressad cistron och vatten i en kastrull.
  • Koka upp och låt sjuda under lock tills bären är mjuka, ca fem minuter.
  • Ställ kastrullen åt sidan och låt bärblandningen svalna.
  • Vispa grädden ganska så hårt.
  • Rör samman hälften av mascarponen, vispgrädden, florsockret samt citronsaften och blanda väl.
  • Tillsätt resten av mascarponen, vispgrädden, florsockret samt citronsaften och fortsätt röra tills krämen har blivit smidig.
  • Häll krämen i portionsformar, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst två timmar.
  • Kör bärblandningen i en mixer när den har svalnat.
  • Fördela såsen i formarna och servera.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |