Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 3 tim
 
1 apelsin
250 g mascarpone
1 msk vaniljsocker
4 äpplen, till exempel Jona Gold
1 dl brun farin
2 msk kanel
1 msk smör
 
  • Pressa apelsinen.
  • Vispa mascarponen med apelsinsaften tills den blir tjock och luftig.
  • Rör i vaniljsockret.
  • Låt stå i frysen i 2 timmar.
  • Skala och kärna ur äpplena.
  • Skär äpplena i cm-tjocka skivor.
  • Blanda farinen med kanelen.
  • Vänd äppleskivorna i blandningen.
  • Stek äppleskivorna på medelvärme i smör, ca 2 minuter på varje sida.
  • Servera äppleskivorna nystekta med en klick mascarpone till.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |