Varma äpplen med nöt- och kexfyllning

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
 
4 st äpplen
75 g rumstempererat smör
1,5 msk socker
1 msk kanel
4 st digestivekex
0,5 dl hackade hasselnötter
4 st kanelstänger
ljus sirap
 
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Kärna ur äpplena (skala dem också om du inte vill ha skalen på)
  • Sätt äpplena i en ugnsfast form.
  • Smula kexen.
  • Blanda med smöret, hasselnötterna, sockret och kanelen.
  • Tryck ner blandningen i hålen i äpplena.
  • Sätt en kanelstång i varje äpple.
  • Ringla lite sirap över.
  • Sätt in i ugnen i ca 20-30 minuter.
  • Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |