Mandel- och rabarberkaka

Antal portioner: 12
Tillagningstid: 1 tim 30 min
 
PAJDEG
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
FYLLNING
200 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl sötmandel
2 bittermandlar
2 ägg
1 äggvita
2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
0,5 dl vetemjöl
1 msk florsocker
 
  • Mixa ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
  • Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Låt den vila i kylen i cirka 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva rabarbern och blanda med potatismjölet.
  • Hacka eller mal mandeln.
  • Rör ner ägg, äggvita, socker, crème fraiche och vetemjöl.
  • Häll smeten i pajformen.
  • Lägg i rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  • Sikta florsocker över kakan före servering.
  • Serveras eventuellt med vispad grädde.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |