Passionstiramisu

Antal portioner: 6
Tillagningstid: 3 tim 30 min
 
10 savoirkex eller stavar av sockerkaka ca 8 x 2 cm
3/4 dl ljus rom eller saft av citron blandad med vatten
6 passionsfrukter
2 ägg
1 dl socker
250 g mascarponeost
 
  • Lägg kexen eller sockerkakan på ett fat.
  • Häll över romen eller citronsaften.
  • Halvera och gröp ur fem av passionsfrukterna (spara den sista till garnering).
  • Dela äggen.
  • Vispa äggulor och socker pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda i mascarpone och passionsfrukt.
  • Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp.
  • Vänd ner äggvitorna i smeten.
  • Varva kex och passionsfruktsmeten i en form eller i portionsformar.
  • Ställ kallt i 2 - 3 timmar.
  • Halvera och gröp ur den sista passionsfrukten.
  • Garnera tiramisun med passionsfrukten och servera.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |