Mandeltårta

Antal portioner: 10
Tillagningstid: 1 tim
 
BOTTEN
4 äggvitor
1,25 dl socker
125 g mandel

KRÄMEN
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
125 g smör
 
  • BOTTEN
  • Skilj äggvitorna och äggulorna åt, var noga.
  • Vispa äggvitorna hårt så de blir till en fast massa.
  • Hacka mandeln ganska fin och blanda mandeln med sockret.
  • Rör försiktigt ner sockret och mandeln i äggvitorna.
  • Ta bakplåtspapper och rita två cirklar, storlek som en mattallrik, smöra cirklarna.
  • Dela upp smeten i de båda cirklarna och smeta ut jämnt.
  • Sätt in i ugnen på 200 grader tills de fått en gyllenbrun färg (7-10 min).
  • Ta loss dem från pappret när de är varma, då går det lättare.
  • KRÄMEN
  • Lägg allt utom smöret i en kastrull och rör ihop på svag värme tills krämen tjocknar, var noga så den inte skär sig.
  • Lägg i smöret och låt det smälta under omrörning.
  • Lägg krämen mellan och ovanpå bottnarna, låt tårtan stå lite svalt så att krämen svalnar innan du serverar den.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |