Kanelbullar

Antal portioner: 32 bullar
Tillagningstid: 1 tim 45 min
 
100 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
14-15 dl vetemjöl
1 ägg

FYLLNING
4 msk margarin
5 msk socker
5 msk kanel
 
  • Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°.
  • Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
  • Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
  • Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper bunken.
  • Jäs degen övertäckt i bunken i 30-40 minuter.
  • Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Den ska släppa bakbordet utan att kladda.
  • Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en stor avlång kaka.
  • Bred på mjukt margarin och strö över socker samt kanel.
  • Rulla ihop kakan.
  • Skär varje rulle i ca 16 bitar och lägg dem på smord plåt eller i pappersformar.
  • Jäs bullarna övertäckta i ytterligare 30 minuter.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  • Grädda bullarna mitt i ugnen i 225-250° under 5-10 minuter.
  • Låt svalna under bakduk.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |