Citronglasstårta

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
TÅRTSKAL
150 g mjöl
75 g smör
30 florsocker
1 ägg
CITRONGLASS
100 g socker
2 äggulor
saften och det rivna skalet från 1 citron
100 g Philiadelphia Light
1 dl vispgrädde
2 äggvitor
 
  • TÅRTSKAL
  • Kör alla ingredienser till degen i en matberedare.
  • Blanda i ägg och florsocker.
  • Kavla ut degen och lägg den i en pajform.
  • Stick några hål i degbotten och grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
  • Tag ut pajformen och låt skalet svalna.
  • CITRONGLASS
  • Vispa samman äggulor och socker.
  • Tillsätt citronskal och citronsaft.
  • Blanda Philadelphiaosten med äggröran och vispa hårt.
  • Vispa grädden och äggvitorna var för sig och vänd sedan ner äggskummet och äggkrämen i grädden.
  • Fyll det färdiggräddade tårtskalet och frys tårtan.
  • Ta upp tårtan ur frysen ca 15-20 minuter innan den ska serveras.
Tillbaka Visa utskriftsvänlig sida


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |