Chokladmoussetårta
Antal portioner: 10
Tillagningstid: 2 tim
 
1 marängbotten

CHOKLADMOUSSE
175 g mörk blockchoklad
3 äggulor
1/2 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde

GARNERING
2 paket dubbel Daim
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker
1 tsk kakaopulver
 
Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller mikrougn till chokladmoussen.
Vispa äggulorna och sockret poröst.
Vispa grädden hårt.
Rör ned grädden i äggvispet.
Häll försiktigt ned den smälta chokladen i ägg-/gräddvispet.
Ställ smeten kallt en stund för att stelna.
Lägg samman marängbottnarna med mousse emellan. Spara lite mousse att stryka på kanten.
Hacka dajmen och sätt fast hacket i chokladmoussen på kanten av tårtan.
Vispa grädden till garneringen och smeta ut den på tårtan.
Blanda florsocker och kakaopulver och sikta blandningen över tårtan.
Djupfrys tårtan och avnjut den sedan halvtinad.