Peach cream pie
Antal portioner: 8
Tillagningstid: 2 tim 45 min
 
PAJSKAL
120 g rumstempererat smör
3 msk socker
1 stor äggula
3 msk vispgrädde
3,5 dl mjöl

FYLLNING
400 g philadelphiaost
3,5 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker

persikohalvor
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnsfast form (ca 25 cm i diameter).
PAJSKAL
Vispa smör och socker tills det blir en krämig smet.
Tillsätt äggula samt grädde och blanda väl.
Blanda i mjölet och vispa bara tills allt mjöl är inblandat.
Tryck ut smeten i formen och var noga med att degen går upp en bit över kanterna, annars bränns de.
Pricka botten med en gaffel eller liknande.
Ställ in i kylen i ca 10 minuter.
Grädda i ca 25 minuter.
Låt botten svalna.
FYLLNING
Vispa philadelphiaost och florsocker tills det blir fluffigt.
Tillsätt grädde samt vaniljsocker och blanda ordentligt.
När pajskalet är riktigt svalt, sprid ut ostfyllningen.
Låt gärna pajen stå i kylen över natten så blir den saftigare.
Servera kall med persikor vid sidan om.