Cheesecake med passionsfrukt
Antal portioner: 8
Tillagningstid: 3 tim 15 min
 
200 g digestivekex
100 g smör
1 ägg
2 dl crème fraiche
200 g Philadelphiaost
0,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
5 passionsfrukter (eller ca 250 g andra frukter eller bär)
 
Smält smöret.
Smula kexen och blanda dem med smöret.
Fördela kexblandningen i en form med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter).
Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
Vispa ihop ost, crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet.
Blanda ner fruktköttet i ostblandningen.
Häll smeten över kexbotten.
Grädda i 175° i ca 30 minuter.
Ställ cheesecaken på ett galler och låt svalna.
Ställ in i kylen i minst två timmar.