Modern äggost med björnbär
Antal portioner: 6
Tillagningstid: 30 min
 
250 g frysta björnbär
0,5 dl farinsocker
1 lime
1 msk majsstärkelse
2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g mascarpone
 
Mixa björnbären och koka dem med sockret i ca 3 minuter.
Riv limen och pressa den.
Tillsätt limejuice i björnbären.
Rör ner majsstärkelsen i 0,5 dl kallt vatten och häll ner i björnbären.
Låt sjuda i ca 2 minuter.
Låt svalna.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa äggulorna fluffiga med florsocker och vaniljsocker.
Blanda ner mascarponen i äggulorna.
Tillsätt limeskalet och vänd ner äggvitan.
Varva björnbären med äggosten i 6 glas.
Förvara i kyl fram till servering.