New York blueberry cheesecake
Antal portioner: 10
Tillagningstid: 10 tim
 
300 g digestivekex
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadelphiaost
2,5 dl Kesella
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt i en springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål.
Tillsätt i kesella och philadelphiaost och vispa krämigt med en elvisp.
Knäck i äggen och vispa väl.
Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen och rör ner den i smeten.
Häll smeten över kakbotten.
Strö över bären.
Grädda kakan i ca 40 minuter (täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun).
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt kakan stå i kyl, helst över natten men minst 6-8 timmar.