Gräddmascarpone med bärsås
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 3 tim
 
150 g mascarpone
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 citron, saften av

BÄRSÅS
200 g bär
1 dl florsocker
4 tsk citronsaft
4 tsk vatten
 
Blanda bär, florsocker, pressad cistron och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda under lock tills bären är mjuka, ca fem minuter.
Ställ kastrullen åt sidan och låt bärblandningen svalna.
Vispa grädden ganska så hårt.
Rör samman hälften av mascarponen, vispgrädden, florsockret samt citronsaften och blanda väl.
Tillsätt resten av mascarponen, vispgrädden, florsockret samt citronsaften och fortsätt röra tills krämen har blivit smidig.
Häll krämen i portionsformar, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst två timmar.
Kör bärblandningen i en mixer när den har svalnat.
Fördela såsen i formarna och servera.