Chokladtryffelkaka med rostade nötter
Antal portioner: 16
Tillagningstid: 2 tim
 
KAKSMET
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
TRYFFEL
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Ta kastrullen från plattan och rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt kakan kallna i formen.
Koka upp grädde och smör i en kastrull och ta sedan bort kastrullen från plattan.
Hacka chokladen.
Rör ner chokladen i kastrullen och låt chokladen smälta.
Låt tryffeln halvstelna i kylen i ca 1 timme.
Bred tryffeln över kakan och strö över nötterna.