Mandel- och rabarberkaka
Antal portioner: 12
Tillagningstid: 1 tim 30 min
 
PAJDEG
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
FYLLNING
200 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl sötmandel
2 bittermandlar
2 ägg
1 äggvita
2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
0,5 dl vetemjöl
1 msk florsocker
 
Mixa ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Låt den vila i kylen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva rabarbern och blanda med potatismjölet.
Hacka eller mal mandeln.
Rör ner ägg, äggvita, socker, crème fraiche och vetemjöl.
Häll smeten i pajformen.
Lägg i rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Sikta florsocker över kakan före servering.
Serveras eventuellt med vispad grädde.