Passionstiramisu
Antal portioner: 6
Tillagningstid: 3 tim 30 min
 
10 savoirkex eller stavar av sockerkaka ca 8 x 2 cm
3/4 dl ljus rom eller saft av citron blandad med vatten
6 passionsfrukter
2 ägg
1 dl socker
250 g mascarponeost
 
Lägg kexen eller sockerkakan på ett fat.
Häll över romen eller citronsaften.
Halvera och gröp ur fem av passionsfrukterna (spara den sista till garnering).
Dela äggen.
Vispa äggulor och socker pösigt, gärna med elvisp.
Blanda i mascarpone och passionsfrukt.
Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp.
Vänd ner äggvitorna i smeten.
Varva kex och passionsfruktsmeten i en form eller i portionsformar.
Ställ kallt i 2 - 3 timmar.
Halvera och gröp ur den sista passionsfrukten.
Garnera tiramisun med passionsfrukten och servera.