Kanelbullar
Antal portioner: 32 bullar
Tillagningstid: 1 tim 45 min
 
100 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
14-15 dl vetemjöl
1 ägg

FYLLNING
4 msk margarin
5 msk socker
5 msk kanel
 
Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°.
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper bunken.
Jäs degen övertäckt i bunken i 30-40 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Den ska släppa bakbordet utan att kladda.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en stor avlång kaka.
Bred på mjukt margarin och strö över socker samt kanel.
Rulla ihop kakan.
Skär varje rulle i ca 16 bitar och lägg dem på smord plåt eller i pappersformar.
Jäs bullarna övertäckta i ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225-250° under 5-10 minuter.
Låt svalna under bakduk.