Citronglasstårta
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 tim
 
TÅRTSKAL
150 g mjöl
75 g smör
30 florsocker
1 ägg
CITRONGLASS
100 g socker
2 äggulor
saften och det rivna skalet från 1 citron
100 g Philiadelphia Light
1 dl vispgrädde
2 äggvitor
 
TÅRTSKAL
Kör alla ingredienser till degen i en matberedare.
Blanda i ägg och florsocker.
Kavla ut degen och lägg den i en pajform.
Stick några hål i degbotten och grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Tag ut pajformen och låt skalet svalna.
CITRONGLASS
Vispa samman äggulor och socker.
Tillsätt citronskal och citronsaft.
Blanda Philadelphiaosten med äggröran och vispa hårt.
Vispa grädden och äggvitorna var för sig och vänd sedan ner äggskummet och äggkrämen i grädden.
Fyll det färdiggräddade tårtskalet och frys tårtan.
Ta upp tårtan ur frysen ca 15-20 minuter innan den ska serveras.