Tupp/Vattuman

Först och främst, den Vattuman som är född i Råttans har ofta framgång. Och för det andra, denna person misslyckas ofta. Tuppens växelvisa tur och otur är något han får dras med i hela sitt liv, det spelar ingen roll vilket västerländskt tecken han är född i. Emellertid (och detta är ett stort men), Vattumannen, det okonventionella och reserverade tecknet av broderlig kärlek och allmän god vilja, har just den kvalitet som Tuppen har väntat på för att hålla honom ifrån att riva omkring i smutsen efter ett felande korn i flera år i väntan på att turen ska vända. Vattumän är sunda visionärer vars blotta opartiskhet, trots att den ibland kan göra en galen, räddar Tuppen.

Denna person blir aldrig för känslomässigt bunden till god tur. Något säger honom eller henne att det enda beständiga i livet är förändring. Tupp/Vattumannen vet bättre än att satsa hela sin själ på någon av sina många projekt eller planer, vare sig de är känslosamma, konstnärliga eller rent kommersiella. Tupp/Vattumannen förstår lyckans förgängliga natur. Nog kommer han eller hon att jubla lite när tiderna är bra och klaga bittert när det går sämre. Men något motverkar alltid deras resignation. Något säger dig att han eller hon aldrig trodde på den där evig lycka smörjan från första början.

Tupp/Vattumannen är dock ingen blaserad axelryckare. Långt därifrån. Denna person har ofta ett glatt sätt och personifierar entusiasm och engagemang. Men titta lite djupare. Ärren är skickligt dolda under prydliga kläder och fiffiga accessoarer. Tupp/Vattumannens besvikelser kanske är kamouflerade bakom en buffert av tjusiga rosa rosor, men de finns fortfarande där.

Tuppens förtjusning i det yttre krigar här med Vattumannens känsla för vad som är rätt. Problemet är att Tuppen är envis och inte kommer att ge upp sin längtan efter yttre tecken på framgång. Tuppar frossar i det materiella och är inte speciellt intresserade av att söka efter känslomässig sanning eller förståelse. Tuppar vill bara gå vidare. Stackars gamla kloka, klärvoajanta Vattumannen har inte en chans innanför skalet på en konservativ och skrytsam Tupp. När Vattumannen trycker på brödraskapsknappen ryter den trångsynta Tuppen varnande, "Är du galen? Släpp inte in de där knäppskallarna hit. Innan du vet ordet av kommer det att vimla av religiösa fanatiker och hippies!" Så var det med Vattumannens människokärlek.

Vad som till slut händer är att Vattumannen ingår vapenvila med den hetsiga, domderande Tupp-sidan av sin natur och försöker nöja sig med att begåva alla försök till framgång med en viss mänsklig kvalitet. Båda dessa personer är frispråkiga och rättframma. Tupp/Vattumannen har talets gåva och vet hur han ska använda den.

Denna person faller bara offer för sig själv i livet. Han känner till sina fel, eftersom han är förståndig och medveten. Men han kan bli neurotisk om han inte inser fakta. Och inse fakta är inte en talang som Tupp/Vattumannen har. Dessa personer tycker om att sockra medicinen, liva upp den skamfilade bilden och till och med gå så långt att låtsas att det som existerar för alla andra rent ut sagt inte gäller dem. Är Tupp/Vattumannen något av en skojare? Ja. Exakt. Tupp/Vattumannen döljer sanningen för att skydda sig själv. Det är möjligt att han bara tummar lite på lagen, eller bara fuskar med en regel då och då. Men frestelsen finns alltid där. Tupp/Vattumän är självrådiga när det gäller sanningen och förvränger den så den passar deras behov.

Tupp/Vattumannen är ganska gammalmodig och traditionsälskande. Han pressas hela tiden av samhället och vanor. Han plågas av en blandning av skuld och lögner. Han är slipad och listig, men han vill inte att någon ska märka det - minst av allt han själv.

Kärlek

Tupp/Vattumannen är så fantastisk att man skulle kunna föreställa sig honom förlovad med en underbar, spännande varelse, som alla hans mindre äventyrslystna vänner kommer att avundas honom. Men låt dig inte luras. Tupp/Vattumannen tillåter sig inte att dras in i kärleksaffärer såvida de inte ger honom någon känslomässig, ekonomisk, karriärmässig eller andlig vinning. Tupp/Vattumannen vill bli ompysslad hemma så att han eller hon kan gå ut och sköta världen och tjäna massor av pengar. Denna individ är helt säkert attraktiv och tar utmärkt hand om sin fysik.

Om du är helt uppåt väggarna galen i en av dessa stiliga personer och visar det för mycket, kan de tappa intresset. Han eller hon kanske inte erkänner det, men de blir uttråkade av lydiga slavar. Om du vill fånga och behålla denna fantastiska individs känslor, var krävande. Kräv att få förstaplatsen. Stampa med fötterna och ge inte upp förrän du har fått vad du vill ha. Var snäll utåt och obeveklig och tuff inåt.

Passar med

Ormar är utmärkta partners för Tupp/Vattumannen. Det är mest troligt att du hittar din bland Vädurar, Tvillingar, Vågar eller Skyttar. Bufflar är också bra för dig och ger dig en känsla av samhörighet. Prova Bufflar födda i Tvillingarna, Vågen eller Skytten. Otillfredsställande partners lurar i Katt/Oxen, Katt/Lejonet och Katt/Skorpionen. Undvik dem. Du får inget mer än hård kritik från Gris/Oxen.

Hem och familj

Platsen Tupp/Vattumannen bor på är mycket viktig för hans eller hennes självuppfattning. Utan tvivel ligger den i ett uppåtgående, tryggt grannskap. Denna person tycker om att visa sig på styva linan och kommer att inreda i enlighet med det. Men han eller hon är också konventionell. Hans hem verkar stadigt. Inget modernistiskt prål skymmer horisonten. Tupp/Vattumannens hem är hans borg. Du hälsar inte på oannonserat hos den organiserade rikedom som regerar här inne.

Tupp/Vattuman-föräldern är passionerat fäst vid sina barn, men är inte så glad i att torka stjärtar eller leka taxiförare till förskolan. Detta är inte bebisprat-typen av mamma eller pappa. Han eller hon är i stället intresserad av avkommans tillväxt och utveckling och beter sig som en nyfiken åskådare, hänförd över utsikten att det lilla barn kanske blir en filmstjärna eller en diskjockey på radion. Han hjälper sina barn, men han vill inte tvätta deras blöjor.

Tupp/Vattuman-barnet är olydigt och ställer ofta till problem för sina föräldrar. Detta barn behöver mer än sin del av personlig, nära uppmärksamhet. Om han eller hon inte får den, kommer problem att bli följden. Detta barn är klokt och charmigt, men svårt att hantera. Ingen mängd fostran eller bestraffning kommer att lösa själva grundproblemet som är behovet av extra uppmärksamhet och tid med föräldrarna. Om du planerar att skaffa många barn, skaffa ingen Tupp/Vattuman. Detta barn fungerar bäst antingen som enda barnet eller som ena halvan av ett samstämt par.

Yrke

Tupp/Vattumannen har lätt för ord. Och framgång är garanterad. Han eller hon är förtroendeingivande och övertygande, generös och vänlig. Tupp/Vattumannen är väldigt lat när det gäller pappersarbete, självdeklarationer och liknande. Han behöver påstötningar för att ta itu med saker och ting, eftersom han också har en tendens till omåttlig njutningslystnad följd av plågsam ånger. Alla karriärer är öppna för denna kloka och finurliga person. Innan de dör kan du vara säker på att de hittat ett sätt att lyckas. Framgång är namnet på Tupp/Vattumannens spel.

Som chef kommer Tupp/Vattumannen att vara sympatisk om än en smula pådrivande. Denna person har inget emot att tala om för folk vad de ska göra och har en märklig förmåga att få dem att tycka att de har roligt medan de gör honom eller henne en tjänst. Tupp/Vattumän är även lite kaxiga och kan stoltsera med sin makt om de inte kontrolleras. Som anställd är kanske denna person inte speciellt medgörlig. Han ifrågasätter metoder och vill använda sina egna. Men personligheten är ett plus här. Folk tycker om denna snyggt klädda, nedlåtande person. Ge honom lillfingret och han tar hela handen. Men det är inget att bry sig om. Han är så trevlig. Och han är mycket skicklig på sitt jobb.

Några karriärer för Tupp/Vattumannen är: entreprenör, reklamkampanjchef, advokat, politiker, författare, kompositör.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |