Tupp/Våg

Tupp/Vågar lever ett liv fullt av avgrunder av förtvivlan följt av toppar av lycka. Tack och lov för Vågens sinne för balans. Vågen ger poesi till Tuppens malliga bestämdhet och retar hans konservatism, sporrar den till enstaka fantastiska påhitt. Vågen dämpar också Tuppens tendens att överreagera. För att vara Tupp är denna person behaglig och kan till och med uppfylla kraven för "lugn".

Vad ger då Tuppen till Vågen? Mycket. Till exempel, Tuppens jordiskhet och entusiasm lyfter locket av Vågens tillfälliga stunder av omåttlighet. "Kom igen nu, din gamla Våg, du måste arbeta. Du kan inte ligga där på dina sidenlakan och läsa veckotidningar. På dem bara. Det finns en ny leksak i köket, en fascinerande händelse på verandan, en fantastisk person att träffa på trottoaren" manar den ivriga Tuppen. Tuppens uthållighet spelar en intressant roll i Tupp/Vågens personlighet. Vågen tar inte ställning. Han eller hon drar inga förhastade slutsatser. Tuppens liv räddas konstant i sista minuten av hans medfödda förmåga att acceptera och underkasta sig förändringar som skulle döda någon mindre levnadsglad. Dessa två egenskaper är i allra högsta grad kompletterande och ger Tupp/Vågen en skärpa när det gäller vissa av de skarpare kurvorna på livets motorväg. Tuppen vet hur han ska borsta av sig erfarenheten utan att blinka och Vågen dömer honom inte för det. Denna person ångrar sig sällan, om någonsin.

Tuppen ger energi till Vågen och hans frispråkighet lättar upp Vågens ibland onödigt aggressiva språk. Till Tuppen ger Vågen ett drag av tillbakalutad lockelse som ofta saknas hos den kaxiga och malliga Tuppen. Tupp/Vågen är harmonisk, sportklädd och verkar inte göra något i eget intresse. Bilden är tilltalande. Tupp/Vågar är populära bland sina medmänniskor.

Här finns något av tyst besserwisser. Viktigpetterattityden. Det var ju tvunget att lysa igenom någongång. Denna person kan anklagas för självbelåtenhet. Intrycket är: "Jag har rätt för jag är jag." Det kan vara trist.

Tuppen sliter inte ut sig med arbete. Han tycker om att glänsa, vara briljant och slå folk med häpnad med en enda prestation. Repriser intresserar inte Tupp/Vågen. Han vill hellre att du föreslår ett nytt äventyr eller ber honom visa upp ett av hans verk som är under utveckling. Denna person är en aldrig sinande källa av nyheter. Han har ingen brist på överraskningar.

På det hela taget är denna Tupp tillräckligt begåvad och känslig för att skapa både poesi och musik. Han eller hon kan komma långt på en artistisk bana. De har en envis ihärdighet och de kan lägga fram sitt material på ett vinnande sätt. De är något konfliktfyllda och verkar finna nöje i filosofiska dragkamper. Det är lika bra; det får jobbet gjort.

Kärlek

Tupp/Vågen vill respektera och älska sin partner. Han har massor av kärlek och lojalitet att erbjuda. Men han vill inte ge bort det utan anledning. Tuppar bestämmer sig oftast för ett föremål för sin kärlek och kan behålla intresset för en enda partner hela livet. Inte alla Tuppar har sådan tur. Men Vågen-sidan hos denna ger honom extra känslighet.

Om du älskar en av dessa Vågar, måste du vara mycket lycklig. Tupp/VÅgen är en person man kan se upp till, beundra och vara kär i också. Tupp/Vågar uppskattar ömhet och vet hur man tar emot kärlek. De kan verka lite upptagna av sina eviga konstnärliga fantasier. Oroa dig inte. Om de sagt att de älskar dig så menar de det. Om inte är det bättre att du letar någon annanstans. Denna person är orubblig i sin trohet.

Passar med

Du blir lyckligast med en Buffel eller Orm. Bäst stämning får du om du väljer sådana som är födda i Tvillingarna, Lejonet, Skytten eller Vattumannen. Slå dig inte ihop med Gris/Vädurar, Tupp/Kräftor eller Katt/Stenbockar. De är var och en på sitt sätt alltför känslomässigt instabila för att ge dig det du verkligen behöver - självbehärskning och lugn.

Hem och familj

Tupp/Väduren vill inte genom sin inredning. Han vill att hans boplats ska vara välutrustad, men han vill inte banka in spikarna eller sy gardiner själv. Tupp/Vågen känner har en närmare relation med intellektuellt arbete än med manuellt knog, hur ädelt det än må vara. Om huset är praktiskt och traditionellt inrett så är Tupp/Vågen nöjd med det.

Denna persons föräldratalanger kommer att vara begränsade till rådgivning och en ganska fjärran sort av glättig kärlek. Tupp/Vågar vill inte torka stjärtar. De anställer hellre en barnflicka. Tupp/Vågar är inte precis familjetypen ändå. De tycker om att vara ena delen av ett par. Men de har egentligen inte tid att sköta Hem-och-Skola eller sälja kakor för skolresan.

Tupp/Våg-barnet är aktivt och kärleksfullt. Han eller hon behöver matas med kultur redan i ung ålder. Den höga mottagligheten hos detta barn måste stimuleras. Naturen och alla dess glädjeämnen har en lugnande effekt på Tupp/Våg-barnet. Han är en underlig blandning av aktivitet och vila. Det spelar ingen roll hur du fostrar detta barn, han kommer att klara sig bra. Men ju mer uppmärksamhet du ger hans intellektuella utveckling desto bättre.

Yrke

Med begåvning för allt poetiskt har denna person en verklig chans att tillämpa sin konstnärliga skicklighet i livet och vinna offentligt bifall. Normalt sett vänder Vågen ryggen åt de naturliga konflikter som följer på ryktbarhet. Men här finns Tuppen som stassar igenom ridån för att sjunga en liten sång för dig, medan du funderar över ett komplext kontrakt. Tupp/Vågen är en kombination som nästan är ödesbestämd för någon grad av berömmelse. Det här är inte en vanlig genomsnittlig människa.

För att tillvarata Tupp/Vågens möjligheter till artistiska verk måste han eller hon (och gör det nästan alltid) börja arbeta som ung. Han kan försöka passa in i något system eller till och med hitta på ett eget. Men i något av dessa måste han känna att han behandlas med aktning. Om Tupp/Vågens åsikter inte blir hörda, är han inte nöjd. Man skulle kunna tro att han borde bli en bra chef. Men har det nog bättre om han inte behöver leda någon. Han vill verkligen vara fri, skapa, reagera, uppfinna, utveckla. Tupp/Vågar blir uppgivna anställda. De förstår behovet av att arbeta för lön. Men de skulle hellre låta bli. De vill vara aktiva. På sina egna villkor.

Några bra karriärval för Tupp/Vågen kan vara: naturalist, sångare, poet, manusförfattare, TV-producent, fotograf, kritiker.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |