Tupp/Vädur

Liksom alla Tuppar bubblar Tupp/Väduren av entusiasm. Varenda sekund i livet är full av aktivitet och ivrighet för denna individ. Tupp/Vädurar vill prova allt åtminstone en gång. Och om dessa test ger dem glädje eller starka upplevelser, då vill de prova dem igen, snälla. Denna Vädur är generös och utåtriktad, begåvad, mångsidig och extremt nyfiken.

Du kommer aldrig att se en sysslolös Tupp/Vädur. Att ligga ner eller sitta still några längre stunder verkar skapa en olustkänsla i den alltid virvlande Tupp/Vädurens själ. Exotism fängslar denna individ. Skulle du vilja gå till fots över Sibirien till Kina, men kan inte hitta någon som vill göra dig sällskap eftersom de är rädda att de kanske inte gillar maten? Ring en Tupp/Vädur. Eller kanske du har en fantastisk plan att köpa ett hus på en ö vid en fjord i Norge, men du är rädd att ingen kommer att besöka dig eftersom det verkar vara för kallt där. Bjud in en Tupp/Vädur. Han kommer att ta nästa plan till Oslo. Och bry dig inte om att hämta honom vid flygplatsen. Han kommer att gå till din norska hytte på egen hand utan att lifta, leende och visslande vandringssånger hela vägen.

Tupp/Vädurar är flockdjur också. De älskar sällskap och bjuder alltid hem vänner på middag och fest. De tycker om att inreda och bor bara i miljöer som de har förbättrat så att de passar deras egen felfria personliga smak. En Tupp/Vädur kan vara "minimal", "modern" eller "lantligt fransk" i sin smak.

Kläder är livsviktiga för Tupp/Vädurar. Därmed inte sagt att de lever för att pryda sina kroppar - men praktiskt taget. Vädurar är inte speciellt kroppsmedvetna, men här tar de efter Tuppens egenskap, klär sig i finaste läder och siden, putsar och piffar massor efter de har klätt sig, kollar sig själva i speglar. Ja. Tupp/Vädurar är fåfänga. Men de låter dig inte känna av det. Tupp/Vädurar är mer diskret fåfänga med sitt utseende. För denna individ är en kropp det som får en att vinna eller försvinna här i livet. Kolla in honom där han svassar med det han har.

Tupp/Vädurar njuter lyxen av uppriktighet också. De tycker inte om fusk och undviker oärlighet. Ändå, eftersom de lever i denna fördärvade värld, tvingas de ibland av omständigheterna in i hörn där det vore klokare med vita lögner än att ramla med näsan före i den varmaste av mänskliga soppor. Icke desto mindre, till och med när det blåser upp till riktig kris så slänger Tupp/Väduren ur sig sanningen. Eftersom de inte är speciellt bra på att vara i knipa, kan denna ovana med att säga sanningen och inget annat än sanningen (vilket under de flesta förhållanden skulle betraktas som en god vana) göra att Tupp/Väduren ofta hamnar i problem upp över sin röda tuppkam.

Men det är inget att bry sig om. När Tupp/Väduren stöter på ett hinder, lider nederlag eller bestämmer sig för att han har sett så mycket han vill av grannarna, då vet han hur man släpper allt, säljer huset, bilarna och den sista pingisbollen och packar ihop och flyttar till Söderhavet. Tupp/Vädurar är elastiska. De tillåter aldrig problemen att lamslå dem permanent. Det är upp med hakan, borsta av sig och börja om från början igen.

Tupp/Vädurar grubblar inte. De lever i stunden och gör så med säkerhet, elegans och klass. De är inte rädda för någonting. Fattigdom inspirerar dem att vilja tjäna pengar. Motgångar tar fram deras talang för överlevnad. Tupp/Vädurar drar nytta av den dubbla energin från båda sina tecken. Finessen kommer från Tuppens sida, den djärva gåpåigheten från Väduren. Det är en orädd och angenäm kombination.

Se upp med en tendens för skryt hos denna individ. Tupp/Vädurar tycker om att briljera med sina gärningar, sina eleganta omgivningar och sina kroppar. De har inget emot att berätta om sin yacht och sina fyra älskarinnor heller. De måste akta sig för pedanteri och kaxighet. Och mest av allt, de måste vara noga med att inte låta beroende av droger eller alkohol ta över deras liv. Givetvis, om en Tupp/Vädur vore beroende av ett skadligt ämne, då skulle han eller hon vara den bäst lämpade att sluta med vanan och gå vidare ensam, med huvudet högt och ännu en gång in i striden. Det är ett mästartecken.

Kärlek

Tupp/Vädurens stabilitet beror mycket på om han har ett utlopp för sin kärlek. Ensamhet är inte Tupp/Vädurens hetaste önskan. Snarare är det så att identiteten, självbilden, är beroende av andras reaktion på Tupp/Vädurens uppträdande. Speglar är för en Tupp/Vädur irriterande otillräckliga metoder för att titta på sig själv. Blicken i din samtalspartners ögon säger dig mer om din hårtransplantation syns eller ej än alla speglar i Underlandet.

Tupp/Vädurens medfödda frispråkighet och lättrogenhet försätter honom ofta i amorösa knipor. Älskare och älskarinnor kommer att utnyttja denna anhängare av rätt och rättvisa och sanning. Han kan vara ledsen och känna sig skyldig och låta sig bli kritiserad för saker han inte ens har gjort. Tupp/Vädurar kan till och med bli så deprimerade att de verkar oroande självmordsbenägna.

Men intressant nog, Tupp/Väduren kan inte hållas nere speciellt länge. Elasticitet och begåvning är inga egenskaper som sjunker till vanära utan att studsa tillbaka till ytan en eller två gånger. Tupp/Vädurar rycker alltid upp sig från djupen och besegrar krossade hjärtan. De lider inte länge. Deras motto är: "om det inte fungerar och det gör oss oroliga, då lämnar jag det bara". Så håna inte Tupp/Vädurar och tjata inte på dem heller. Om de verkar för självständiga för dig, så är det antagligen för att du inte har tillräckligt att göra själv. Dessa människor behöver en stor gårdsplan där de kan svassa runt... stäng inte in dem.

Passar med

Orm/Tvillingen och Buffel/Tvillingen väcker ditt intresse, men dina verkliga partners finns i Buffel/Lejonet, Orm/Skytten eller Orm/Lejonet eller kanske till och med Orm/Vattumannen eller Drake/Vattumannen. Se upp för Katt/Kräftor och Orm/Kräftor. Håll fingrarna borta från Orm/Vågar också och undvik Hund/Lejon och Hund/Vågar. Dessa sista är för osjälvständiga för din smak. Bli inte kär i Stenbockar, speciellt inte de som också är Hund eller Orm.

Hem och familj

Man skulle kunna tro att Tupp/Vädurar inte vill ha familj. Det vill de. De tycker om den trygghet som besök hos föräldrarna ger. Julmiddagar, trots att de kan tråka ut Tupp/Väduren såvida inte han eller hon är upphovsman till måltiden, ger dem mycket nöje. Ja, Tupp/Väduren tar med sin mamma till Venedig och promenerar runt med henne, förklarar tålmodigt alla sevärdheter och delar med sig av sin entusiasm för den fantastiska maten. Tupp/Väduren tar väldigt allvarligt på plikter. I grund och botten konservativ, kommer denna person alltid att göra vad som är rätt - offentligt.

Saken är den att denna upptagna och begåvade person inte har speciellt mycket tid att tillbringa cirklande runt dekorerade vaggor eller gå av och an hela natten med kolikbarn. Med andra ord, Tupp/Väduren är traditionellt ett enklare tecken för en man än för en kvinna. En kvinnlig Tupp/Vädur kan välja moderskap som en av sina talanger som kan utvecklas. Men att föda upp barn är aldrig en komplett livsstil för denna person - såvida inte personen känner sig väldigt missnöjd.

Tupp/Vädur-barn behöver mycket ömhet. De bör läras tidigt om konst och uppmuntras i alla sina typer av nyfikenhet. För att växa upp till en stabil medborgare behöver detta barn applåder, råd, uppmuntran och uppskattning från föräldrarna. Uppfostra honom. Men kritisera honom inte. Om du gör det kommer du att bli belönad för ditt tjat genom att se honom gå ut genom dörren vid arton års ålder. Och han kommer inte tillbaka förrän han är helt redo för det.

Yrke

Ett klokt karriärval kan vara svårt att precisera för denna mångfasetterade individ. Tupp/Vädurar vet hur man gör nästan allt. De har svårt att sitta still och provar därför ofta många olika yrken. Något kreativt är kanske att föredra.

Konkurrens på jobbet kommer att orsaka denna individ stor sorg. Tupp/Vädurar lockar fram svartsjuka hos sina medarbetare. De är så mångsidiga och duktiga att vem som helst som bara har lite självtviviel kommer att duka under för sänkande besvärjelser i deras närvaro. Självständiga karriärer som medicin eller juridik, showbusiness eller de högre militärgraderna tilltalar dessa personer. Du kommer inte att hitta många Tupp/Vädurar på enkla jobb. Och om du gör det, då kan du vara säker på att den där Tupp/Väduren som tvättar golvet håller på att koka ihop en plan som kommer att ta honom med raketfart från denna håla genom taket och till en mer ansedd position.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |