Tupp/Tvilling

Den artistiske Tvillingen är här välsignad med ett komplement av Tuppens övertygelse, som älskar att kråma sig och skrävla, klär sig i finkläder med självsäkerhet och utför allt som om han vore född i en koffert i kulisserna. Talang? Ja. Dessa personer har en viss färdighet i förklarande. Men deras starkaste sida är elasticitet. Denna Tupp/Tvilling är en vandrande trampolin. Inget, inte sjukdom, inte avvisande, inte sorg eller självömkan, kan hålla nere denna goda människa.

Tupp/Tvillingar är väldigt dominanta personer. De tycker att deras sätt verkligen är det bästa och mest effektiva sättet att få saker gjorda. Så varför skulle de inte dela sin effektivitet med dig? De har ett vänligt sätt, en lättvindig Tvillings metod att köra med andra. Men de tycker icke desto mindre att livet är ett gigantiskt schackbräde på vilket de de älskar eller arbetar med måste manipuleras för att säkerställa att Tupp/Tvillingen vinner.

Det är inte obehagligt att vara en pjäs i Tupp/Tvillingens spel, förutsatt att du accepterar din roll helt och hållet ända från början. Med en Tupp/Tvilling i huset, om du känner dig lat eller inte kampduglig, så kan du bara luta dig tillbaka och vänta tills han eller hon klappar i händerna, vilket betyder "Upp och iväg!" Till och med då, när du hoppar upp på fötterna, behöver du bara vara beredd att rabbla dina repliker. Tupp/Tvillingen kommer att ta hand om inredningen, musiken, maten och allt annat.

Tupp/Tvillingar är oftast mycket attraktiva personer. Deras värdiga hållning och lika höga självbild gör att andra lägger märke till dem på allmänna platser, uppfattar deras sinnesstämning och ibland till och med dras till dem fysiskt utan att veta varför.

Dessa personer är också väldigt medmänskliga och villiga att hjälpa andra - även om det bara är på deras villkor. Tupp/Tvillingen attraheras av hjälplösa små ting som valpar och föräldralösa barn och vilsna kattungar. Eftersom hans egen åsikt om sig själv nästan aldrig, om någonsin, förminskas av bakslag eller gräl med motståndare, så njuter han av lyxen att vara villig att dela detta välbefinnande med de som är mindre lyckligt lottade än han själv. Märk väl, Tuppen är en strikt person och ger stärkelse till Tvillingens normalt flaxiga segel. Han kanske tar hem hemlösa, men han kommer inte att sätta sig med armarna i kors och låta dessa hemlösa förstöra sig själva eller bli bortskämda. Tupp/Tvillingen är en krävande välgörare.

Känslomässigt sett så har denna person en tendens att vara bräcklig. Denna person är inte feg eller svag. Finns inte en chans. Men Tupp/Tvillingen, precis som alla Tuppar bara mer så, faller gång på gång offer för livets klippiga toppar och avgrunder. Hela hans existens liknar den snabbaste och mest vingliga, skrämmande och spännande berg-och-dalbana. Från berömmelse och rikedom kan han över en natt rasa till vanära och drickande. Motsatsen gäller också, från lättja och utsvävningar kan denna person ta sig upp på fötter, sätta en blomma bakom örat och göra succé som flamencodansare. "Svagheten" är den frestande lockelsen att strunta i allting och/eller tänka, "Vad sjutton? Vem bryr sig?" Han saknar inte entusiasm. Men ibland saknar Tupp/Tvillingen uthållighet.

Det finns en andlig ingrediens i denna persons karaktär som inte heller kan ignoreras. Kombinationen av den kometliknande och ibland till och med himmelska Tvillingen och den blint trogna Tuppen kan bli en sann religiös fanatiker, en helig frikyrklig som tror på och uträttar för sin gud.

Fru Fortuna är flyktig i en Tupp/Tvillings liv. Nu ser du henne. Nu ser du henne inte. Men det spelar ingen roll hur många gånger Fru Fortuna sårar honom och sedan överger honom, Tupp/Tvillingen kommer att resa sig igen. Han gillar hur som helst äventyr. Och han lär sig tidigt att se upp för flygande bitar av dålig karma.

Kärlek

Trots de oräkneliga svängningar som Tupp/Tvillingen utsätts för och mängden händelser som han hittar längs sin väg, så är denna individ en häpnadsväckande trofast älskare.

Tupp/Tvillingen kanske inte verkar vara den långvariga äktenskapstypen. Men hanterad på rätt sätt så kan han eller hon ge många år av förstklassig service. Tupp/Tvillingar behöver någon stark som partner. De måste ha mött sin mentala like innan de verkligen kan slå sig till ro. Tupp/Tvillingar faller inte för svaga människor. Men ibland faller svaga typer för dem. Eftersom de intensivt tar åt sig smicker så kan Tupp/Tvillingar dras in i tillfälliga relationer med svagare. Men de håller aldrig. Om du älskar en Tupp/Tvilling, gör dig redo att gräla dig fram till lyckan.

Passar med

Du har allt att vinna på förhållanden med Orm/Vädurar eller Orm/Vågar. Du kan också ha behållning av kärleksaffärer med Drake/Lejon och fascineras av Buffel/Vattumän. Du är en mångsidig typ och behöver utmanas. Håll dig undan från Katt/Jungfrur, Katt/Skyttar, Katt/Stenbockar och Katt/Fiskar. De avskyr konflikter. Du mår bra av dem. Tupp/Skyttar och Tupp/Fiskar är uteslutna för dig också, liksom Gris/Skyttar och Hund/Fiskar.

Hem och familj

Det är här som Tupp/Tvillingen vacklar och till slut faller ihop. Han älskar sin familj, avgudar sina barn, behöver personlig toppmodern inredning i hemmet, men Tupp/Tvillingar älskar inte direkt att vara hemma. De skulle inte ha något emot att kunna plocka med sig hela klabbet och flytta från hotellrum till revyscen och tillbaka varje kväll. Men när det är omöjligt så måste den gamla Tupp/Tvillingen ge sig av ändå.

Barn är viktiga för denna individ. Han är, trots allt, en mottaglig förklarande typ. Han kan fånga upp mycket från sina barns attityd och aktiviteter. Tupp/Tvillingen agerar ofta kärna i sin utökade familj. Kusiner och farbröder och föräldrar litar på Tupp/Tvillingens förmåga att organisera och få ordning på allt inför återträffar och roliga fester. De kan även vara villiga att följa sin mystiska ledare vida omkring, bara för att de ska slippa organisera själva.

Om du har ett Tupp/Tvilling-barn bör du uppmuntra honom att inte bara starta projekt och komma på nya idéer, utan att lära sig att genomföra dem. Du kommer inte att ångra dig om du uppmuntrar den ådra av förklarande förmåga i detta barn. Han kan vara i stånd till storverk senare i livet. Som barn är Tupp/Tvillingen egentligen ingen buskisaktör eller överdrivet dramatisk. Det är möjligt att han bara är intresserad av sina vänner och av att spela lite boll eller hoppa rep. Men när detta barn mognar kommer han att behöva utlopp för sina artistiska talanger. Strunta inte i applådmätaren - du kommer att behöva den.

Yrke

Ur karriärmässig synvinkel har denna person talang för allt som kräver organisatorisk förmåga, precision, auktoritet, prestation och även service. Han är kritisk och kan urskilja och definiera vad som passar vad och vem som ska vara med vem.

Som anställd är Tupp/Tvillingen lydig och foglig så länge han känner att han har fritt spelrum och har makt över åtminstone en eller två själar på kontoret. Ingen Tupp blir en bra avhoppare. Och Tvillingen är inget undantag. Han har inget emot att fixa kaffe till gänget på ekonomiavdelningen så länge han får välja märket, färgen på muggarna och vilken tid kafferasterna ska tas. Inte för att Tupp/Tvillingen orsakar missämja i grupper. I stället, genom att tänka snabbare och agera tidigare, kommer han att manövrera sig till en position där han har någon makt så att han inte behöver ta order från någon som han inte respekterar.

Tupp/Tvillingar är snabba i sinnet. De kan, självklart, bli skådespelare eller film- eller teaterregissörer och producenter. De kan också finna utlopp för sina talanger i inredning, ingenjörsvetenskap, arkitektur och/eller försäljning.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |