Tupp/Stenbock

Värdig och oklanderlig, Tupp/Stenbocken är en stilig figur. Han klär sig bra, har starka åsikter och är ärlig till det yttersta. Stenbockens reservation matchar den konservativa sidan av Tuppen på ett bra sätt. Det är inte många konflikter och massor av återhållsamhet. Tupp/Stenbocken har integritet och är självständig. Han klarar sig bra på egen hand om han måste. Men han föredrar att vara omgiven av folk.

Lita på att Tupp/Stenbocken gör det "passande". Denna persons charm växer genom hans utmärkta sätt, hans försiktiga användande av ord och hans förmåga att hitta det bästa i varje situation. Tupp/Stenbockar oroar sig över hur andra uppfattar dem och anstränger sig tappert för att behaga dem som bedömer deras uppförande. Dessa människor bryr sig väldigt mycket om skenet, men gör sig aldrig skyldig till anspråksfullhet.

Tupp/Stenbocken är född till resenär. Hans vakna sinne och intensiva nyfikenhet skickar alltid iväg honom bort någonstans för att prova på nya erfarenheter. Han är sorglöst och öppet intresserad av att möta nya människor, höra om olika seder och lära om nya kulturer. Eftersom han eller hon är oerhört presentabel så är Tupp/Stenbocken en ofta förekommande gäst. Folk bjuder in honom eller henne för att äta på de finaste restaurangerna och försöker övertala Tupp/Stenbocken att följa med till spa i Medelhavet och karibiska vattenhål för att ha lite skoj. Hans eller hennes passion för nyheter garanterar värden ett villigt och glatt deltagande i alla aktiviteter - speciellt måltider!

Tupp/Stenbockens karaktär är något stel. Det är nära nog omöjligt att övertyga denna uppenbara mästare av det påtagliga att han eller hon kan ha gett sig in på en väg som leder till självmord. Tupp/Stenbockar tror inte bara att de vet bäst, de vägrar absolut att ta emot råd. Deras liv rör sig framåt i ojämn takt, vilket passar deras ganska tafatta känslomässiga sammansättning. Det är ingen idé att försöka skynda på dem eller uppmuntra dem när de är nere. Tiden läker alla sår, är den filosofiska Tupp/Stenbockens motto.

Tupp/Stenbockar klagar ofta på att de är uttråkade. Rutin är deras fiende. Liksom formaliteter och byråkrati. Inget retar Tupp/Stenbocken mer än labyrintisk byråkrati. Han eller hon tolererar helt enkelt inte att fylla i krångliga blanketter eller stå i kö. Kort sagt, dessa upptagna människor älskar att resa, men de är inte alltid förtjusta i de medel man måste använda sig av för att ta sig dit.

Av Tupp/Stenbockens många lockelser är kanske den mest påfallande mångsidighet. Denna individ är duktig på många olika saker. Det är inte ovanligt att träffa på Tupp/Stenbockar vars ivriga intresse i medeltida religiös konst överlappar deras passion för att ta fram den perfekta Cabernetdruvan, deras talang för att baka bröd och deras näsa för enstaka hjärnkirurgi på frilansbasis. Detta är skickliga, kunniga människor.

Kärlek

Konsten att älska är emellertid inget som är lätt för Tupp/Stenbocken. Det finns en egenart med dessa själar som eggar dem att bibehålla ett visst avstånd från känslor. De är inte galna i att visa tillgivenhet på allmänna platser och trots att de känner djupt så är de tveksamma till att visa det.

Om du skulle vara kär i en Tupp/Stenbock så är det bäst att du först lär dig att hantera den flock av nära vänner som denna sällskapliga person alltid har till hands. Det finns ingen anledning till svartsjuka när det gäller dem. Din Tupp/Stenbock älskar verkligen dig mest. Men genom rökridåerna av hans eller hennes glädje i att vara omringad så kan du ha vissa problem med att urskilja den där speciella ömheten. Håll dig sysselsatt och kräv inte för mycket uppmärksamhet. Bättre ändå, lär dig hur man beskär vinrankor.

Passar med

Du passar bra med Orm/Lejon, Orm/Skorpioner eller Orm/Fiskar. En perfekt partner kan du också hitta bland Buffel/Oxar, Buffel/Skorpioner eller Buffel/Fiskar. En Häst/Oxe kan också tända till det. Katt/Kräftor och Katt/Vågar irriterar dig till vansinne. Gris/Vädurar och Gris/Kräftor får dig att undra varför man ska bry sig om att vara sexig överhuvudtaget.

Hem och familj

Den genomsnittlige Tupp/Stenbocken är inte speciellt händig eller konstnärlig. Hon är definitivt inte typen som syr gardiner och gör sina egna gästhanddukar. Han kommer förmodligen att hålla sig undan från hammare, skruvmejsel och skiftnyckel. Tupp/Stenbocken tycker om bekvämlighet, men kan inte skapa den på egen hand. Han eller hon är tillräckligt materialistisk för att vilja ha ett stabilt och traditionellt möblemang, men inredningsinstinkten är inte en av Tupp/Stenbockens starka sidor.

Tupp/Stenbocken är ofta en gnutta för upptagen med annat för att slå sig ner och skaffa familj. Om han har barn kommer han inte att ha alltför stort tålamod med barnsliga upptåg och vill att barnen ska bete sig så mycket som möjligt som hans vuxna vänner. Tupp/Stenbocken är en fordrande typ och låter inte sina känslor stå ivägen för intellektet.

Detta barn kommer förmodligen att slå dig med häpnad med sina många talanger och sin glada entusiasm. Tupp/Stenbock-barn är smarta och ibland dessutom sura. De behöver mycket överseende tillgivenhet och fostran, eftersom de kommer att gå ut ensamma i världen för att söka lyckan.

Yrke

Tupp/Stenbocken, precis som alla Tuppar, har sina yrkesmässiga toppar och dalar. Den mångfald av jobb som han eller hon kan göra garanterar att denna person ofta kommer att frestas att byta karriär. Självklart, om du vet hur man styr ett rymdskepp och skriver symfonier, så blir följden att du ibland blir förvirrad över vilken riktning du ska ta. Tupp/Stenbocken har förmågan att inrikta sig på svåra studier och nå status och prestige inom ett visst område. Han eller hon har svårigheter att hävda avancemang och kommer att rygga tillbaka inför krävande förmåner och befordran. Tupp/Stenbockar är självdestruktivt blygsamma. Han eller hon är inte skicklig i idrott eller jobb som kräver fysisk styrka.

Om denna person får makt kommer han eller hon att genomföra chefsrollen samvetsgrant och i rättvisans namn. Tupp/Stenbocken kan göra sig skyldig till irritation över dumma misstag och särskilt över lathet hos underställda. Tupp/Stenbocken pressar sig själv väldigt hårt och står inte ut med slöhet hos andra. Hans medfödda önskan att glänsa gör denna person till en tillgång för alla arbetsgivare. Tupp/Stenbocken står till tjänst i många år - om han inte blir tyranniserad. Tyranneri gör att han slutar direkt. Han avskyr människor som missbrukar makt.

Det finns oräkneliga möjligheter för denna mångfasetterade individ. Han eller hon kan välja mellan optiker, fysiker, operasångare, ornitolog, revisor, arborist, romanförfattare, kompositör, värd för pratshow, journalist, redaktör, scenograf, genetiker. Och så vidare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |