Tupp/Skytt

Ett glatt lynne karaktäriserar Tupp/Skytten. Han tycker det är spännande med småprat och väntar ivrigt på äventyrshistorier. Denna individ, född i två av de mest överspända tecknen, är nervös, uppriktig, frispråkig och något hänförd av sig själv. Ordet är entusiasm, men det är mer än så. Tupp/Skyttar är fulla av bravur och livskraft. De gör en imponerande figur var de än är - och de är överallt!

Trots Tupp/Skyttens beslutsamhet att hinna med hela världen innan han är tretton, så är denna person i grund och botten förståndig och lever mycket försiktigare än man kan få intryck av. Han eller hon har ädla mål. De har ett sorts Robin Hood-mål att stjäla från de rika och ge till de fattiga. Inte för att Tupp/Skyttar är tjuvar. Det finns inga bevis på det. Men de kan vara hemliga pirater, kastandes lystna blickar på de där skeppen som passerar i natten fullastade med juveler och pälsar och ändå förvägrar de sig knep och list. Tupp/Skytten är en sanningsälskare. Han föraktar falskhet.

Tupp/Skyttar ansätts av sina ädla mål redan i väldigt tidig ålder. De vill "göra nytta" i den gammalmodiga missionärsmeningen. De kanske reser till Afrika eller Indien för att hjälpa fattiga människor, eller de kanske stannar närmare hemmet och tar anställning som lyssnare på ett självmordscentra. Men vad de än ger sig på så är det ofta en besvikelse för deras fullkomligt ärliga natur. Ingen välgörenhet kan vara perfekt. Det finns alltid en hake. Någon har en hand i kassan eller så missbrukas pengarna eller så vägrar fattiga människor i ett fattigt land att ta emot hjälp av religiösa skäl. Filantropi kantas av besvikelse.

Av denna anledning verkar ofta Tupp/Skytten desillusionerad, instängd i ett ideal som inte släpper taget om honom eller henne, men det fungerar inte det heller. För vissa mindre elastiska själar så kan denna typ av desillusion leda till nedslagenhet och till och med självömkan. Men inte för Tupp/Skytten. På bara några dagar kommer denna individ på fötterna igen, packar en resväska för ännu ett strövtåg i humanismens obygder. Det är den gamla vanliga historien, man kan inte hålla tillbaka en god människa.

Därtill har Tupp/Skytten ett ganska gott förstånd. Han bara verkar vårdslös, skrytsam och kaxig. Under ytan är han alltid fokuserad och övervakar kritiskt sin egen utveckling. Dessa människor inser att frihet och äventyr är alltför lockande för dem och vet att de en dag måste slå sig till ro eller bli rent ut sagt löjliga. När den dagen kommer skaffar sig Tupp/Skyttar lätta och välbetalda jobb med viktiga titlar på dörren, eller så sätter de sig helt enkelt ner och börjar skriva böcker om sina många bedrifter.

Tupp/Skyttar har ett fint sätt, men ibland kan de ändå vara bitska och tvära. En hård kommentar mitt i en skenbart vanlig lugn konversation är inte ovanlig för en av dessa personer. De är brutalt uppriktiga. De blomstrar av motgångar och utmaningar. De är inte rädda för att nedlåta sig till att erövra och de bryr sig väldigt mycket om vänner och familj. Faktum är att det inte spelar någon roll vart denna personen reser i en livstid, han eller hon kommer för alltid att vara bunden till plikter och ansvar hemma, en fri ande instängd i en välgörenhetsfantasts kropp. Kanske är det därför Tupp/Skyttar alltid reser bort och lämnar stallgårdens dörr på glänt, så de kan återvända till sitt favoritfängelse när det kommer till kritan.

Kärlek

Tupp/Skyttar har inte alltid tur i kärlek. De är för krävande eller för fogliga om vartannat. I kärleksaffärer finns det alltid ett vanskligt grått område av svek. Vissa saker bör inte diskuteras när det kommer till passion och svartsjuka. Tupp/Skytten står inte ut med svek. Han eller hon vill ha alla korten på bordet och inget dubbelspel. Dessutom, eftersom denna person är så okuvligt och våldsamt dynamisk, kommer han eller hon ofta att slå sig ihop med någon som behöver hjälp, någon vars mål inte är fastställda och som verkar förtjusande vilse. Självklart är inte medlidande kärlek. Men ibland kan inte Tupp/Skytten se skillnaden.

Om du älskar en Tupp/Skytt, försök att locka ut honom eller henne från sin stränga plikttrogenhet genom att kittla eller roa honom eller henne på något sätt. Ta med Tupp/Skytten på teater och köp gubben-i-lådan leksaker. Få ut dessa personer från deras invanda hjulspår. Och mest av allt, utnyttja inte denna persons snälla, omtänksamma natur. En sårad Tupp/Skytt är ingen vacker syn.

Passar med

Orm/Vädurar, Orm/Lejon, Orm/Vågar och Orm/Vattumän tycker att du är oemotståndlig och känslan är ömsesidig. Buffel/Lejon, Buffel/Vågar och Buffel/Vattumän skänker dig glädje och skyddar dig från ont. Och det verkliga kärleksnöjet kommer i form av Drake/Lejon och Drake/Vågar. De är så effektfulla. Tupp/Jungfrur och Tupp/Tvillingar är inget kul för dig. Hund/Fiskar gör dig galen med sin oavbrutna ängslan och Katt/Jungfrur och Katt/Fiskar är alldeles för domderande för att du ska kunna stå ut med dem någon längre tid.

Hem och familj

Tupp/Skyttens hem är enkelt men ändå elegant. Bekvämlighet är inte det primära målet. Utseendet och tjuskraften kommer först. Att ha en "fin adress" hjälper också. Tupp/Skytten är ingen snobb - långt ifrån. Men denna person är i huvudsak konservativ, föredrar trygghet framför fara och kan inte tolerera smutsighet eller oordning. Så Tupp/Skytten bor ofta i ett aktat område. Han eller hon är borta mycket så "hemma" är i bästa fall ett tveksamt uttryck för att beskriva Tupp/Skyttens rum.

Denna person skulle älska att vara förälder. Men hur få tid? De har alla minoriteter att ta hand om först. Efter det måste de skynda hem för att fira jul med släkten och köpa alla de där leksakerna till syskonbarnen. Och om Tupp/Skytten verkligen slår sig till ro, hur ska då han eller hon då någonsin bli fri att resa till Brasilien igen? Ämnet barn är besvärligt för Tupp/Skytten. Det är ja och nej och ja och nej tills det en dag verkar omöjligt. Tupp/Skytten är för kringvandrande för att vara förälder.

Tupp/Skytt-barnet kommer att roa sig med äventyrliga lekar. Du kan försöka få honom eller henne intresserad av pianolektioner eller broderi, men det kommer förmodligen inte att fungera. Och om det gör det så är det för att detta barn är helhjärtat plikttroget och inte vill såra sin förälders känslor. Detta barn är en ensamvarg. Kanhända trivs han inte bra i skolsalens begränsade miljö. Hon drömmer alltid om att bli en känd ballerina som ger alla sina pengar till de fattiga. De kommer att stå ut med utbildning om föräldrarna gör det klart att det inte finns någon annan väg. Annars är det troligt att Tupp/Skytten reser iväg långt hemifrån för att finna sig själv i en främlings ögon.

Yrke

Alla yrken som medför rörelse och resor passar denna person. Tupp/Skyttar är talföra och håller oftast inte tyst på tre språk. De har en naturlig förmåga att sortera ut detaljer och är visionärer när det gäller framtida trender och har öga för mode. Tupp/Skytten försöker ha en kosmisk syn på sin omgivning och också på hela universum. Han har sunt förnuft och tvekar inte innan han fattar beslut. Tupp/Skyttar får saker gjorda.

Född kaxig så är Tupp/Skytten ändå inte säker på om han verkligen vill ha det där toppjobbet. Om han går med på att bli chef, vad kommer då att hända med de stackars indianerna i Anderna? Lösningen är ett jobb där Tupp/Skytten reser mycket och kan se mycket utveckling på kort tid. Som anställd är denna person lycklig så länge han ser ljuset i slutet av tunneln - en befordran till reseguide kanske.

Jobb som kan passa Tupp/Skytten är: fotograf för National Geographic, fredskårist, utgivare av reseböcker, författare, underhållare, journalist, geolog, kartograf, läkare, missionär, roadie, pirat, guldgrävare, skogshuggare, resebyråtjänsteman.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |