Tupp/Oxe

Stor visdom och auktoritet karaktäriserar Tupp/Oxar. Denna person är behärskad till det yttersta. Oxen begåvar honom med orubblig beslutsamhet. Tuppen ger entusiasm och blind lojalitet. Redan i unga år uppvisar Tupp/Oxen en tendens att dominera. Detta betyder inte att Tupp/Oxar är politiska ledare. Det är de inte. Dessa människor blir inte valda i folkomröstningar, påhejade vid fotbollsmatcher för sin laganda eller hyllade som "världens bästa mamma eller pappa" av sina barn. Tupp/Oxar är helt enkelt oförfärat och naturligt iögonfallande.

Framträdande behöver inte betyda tyranni. Tupp/Oxar är inte intresserade av att styra andras liv eller karriär bara för att utöva sin makt. Ändå, på grund av deras dominerande natur, finns ofta Tupp/Oxar på höga positioner. Vatten söker sin egen nivå. Även om man skulle vilja det, så är det omöjligt att degradera denna offensiva person till en sämre grad. Underlägsenhet gör inte bara Tupp/Oxar galna och neurotiska och arga. Underkastelse passar helt enkelt inte Tupp/Oxen. Undergivenhet och Tupp/Oxen bildar en omöjlig kombination som helt sonika inte kan existera.

Eftersom Tupp/Oxen har naturlig myndighet, känner de lätt medkänsla. Du kommer att märka bland dina Tupp/Oxe-vänner att i knepiga situationer tar de ständigt den svagares parti mot orättvis behandling. Tupp/Oxen vill hjälpa människor som han tycker är mindre kapabla att hantera detta komplexa liv. En Tupp/Oxe kommer alltid att stå upp för den lilla människan, stärka de underkuvade och tipsa om fördelarna att anställa handikappade.

På grund av denna böjelse att favorisera de illa behandlade och göra uppror mot alla tyranner i världen, förlorar Tupp/Oxar ibland sig själva i personliga ändamål eller vendettor för någon annans, inte så lyckligt lottad, räkning. Det som börjar av medlidande eller medmänsklighet kan växa till en passion. Om han inte ser upp kan Tupp/Oxen, innan han vet ordet av, vara fångad i en väldigt ohälsosam kärleksaffär. Maktlösa har ett lustigt sätt att i hemlighet önska vara den som bestämmer. Inom gränserna för en kärleksrelation eller vänskap, kommer hemligheter fram. Det är inte ovanligt att Tupp/Oxar, utåt sett dominanta människor, bryts ner av en förlorare/tyrann. De starka är kanske obeskrivligt attraherade av det svaga. Sympati är en härlig känsla. Men se upp, Tupp/Oxe, låt dig inte förvillas av tillgjorda nollor. Naturligtvis ska du hjälpa människor i nöd. Men försök att inte släppa in dem i din säng.

Vad gäller presonlig stil är Tupp/Oxar ett typiskt exempel på jordbundenhet, stabilitet, renhet, sensualitet och generositet. Tupp/Oxen har begåvning för att bringa ordning i naturens kaos. Och denna persons karaktär har just den rätta mängden obeveklig rörlighet för att ta sina sammanhängande projekt till fullbordan.

Tupp/Oxar kan ha en ätstörning. De är sällan smala. Oxens anstrykning av frosseri kombinerad med Tuppens entusiastiska äventyrlighet bidrar till en viss epikurism. Tupp/Oxar är ansvarsmedvetna människor, så de vet hur man håller en diet och lägger band på sig själva. Men det lutar åt det goda - kanske en aning för goda - livet.

Tupp/Oxar är stabila människor. Trots det yttre skenet (en viss kaxighet och pråliga kläder) är dessa individer djupt, extremt och obotligt konservativa. Och de är ofta väldigt, väldigt smarta. För en Tupp/Oxe är det praktiskt taget vanligt att hoppa över lågstadiet och börja på universitet vid sexton års ålder. Och det är inte bara deras intelligens som driver dem framåt heller. Tupp/Oxar är inte speciellt beroende av socialt småprat och är inte överdrivet störda över att inte passa in i någon grupp. Eftersom de bildligt talat är huvudet högre än andra är deras brådmogna framgångar, förvärvade på ett fullkomligt självständigt sätt, många.

Tuppens förmåga till återhämtning äventyras av Oxens inblandning. Oxen är en känslomässig reservoar. Känslor bäddar in sig så grundligt under deras ömtåliga hud att inte ens att vara född till en levnadsglad Tupp kan rädda dem från enstaka perioder av skrämmande svårmod. Förlust, separation, avsked och till och med bara förändring stör Tupp/Oxar. De grubblar och klöser omkring i smutsen och snyftar, gråter och grunnar. Bara tiden läker de sår som Tupp/Oxen känner av så smärtsamt. Tid och tillgivenhet - och massor av riktigt hårt arbete.

Kärlek

Trots att Tupp/Oxar i regel är seriösa och inte lockade av trams, antyder deras val av partner ofta motsatsen. Tupp/Oxar tycker om att bli roade. Deras liv är tillräckligt allvarsamma som det är. De vill ha lite lättsinne i en partner. Du kommer ofta att se en stark Tupp/Oxe vars sällskap är en klemig liten filur som inte slutar prata och som ler ofta. Vad ser då Tupp/Oxen i en sådan person, kan man undra. Skoj. Munterhet. Nöje. Glädje. Tokighet. Lättsinne. Lycka. Alla de saker som saknas i den allvarliga Tupp/Oxens natur.

Tupp/Oxar är trogna, till en viss punkt. De är inte den sockersöta jag-kan-inte-leva-utan-dig typen som lovar dig odödlig fysisk trohet. Nej. Tupp/Oxen står över sådant. Men relationer och känslomässiga band tar verkligen tag i Tupp/Oxens hjärterötter och släpper inte taget så lätt. Hans passion är djup. Om Tupp/Oxen skulle fela lite medan han är på en affärsresa, kan du vara säker på att han kommer hem precis lika kär i sin livspartner som han var när han åkte. Dessa människor är inte begivna för lättsinne i en sann relation.

Om du skulle älska en Tupp/Oxe, måste du vara försiktig så du inte hänger för tungt på deras skenbart orubbliga själar. Dessa människor verkar mer känslomässigt sega än vad de egentligen är. Om du ser ett svart moln flyta in och sväva ovanför din Tupp/Oxes huvud, som framkallar en veckas tyst gråt, måste du vara stark. Skaffa den bästa maten och drycken som finns att tillgå. Ha en stearinljus-middag klar när Tupp/Oxen kommer och vänta tills han är bara lite lätt berusad. Då kan du prata. Och prata snabbt. Fråga vad som är fel. Insistera. Visa din empati. Var rolig. Visa dina känslor öppet. Tupp/Oxen behöver också gråta. Men de tycker inte om att erkänna det. Det är upp till dig att få ut deras känslor. De kommer för alltid att tacka dig för det.

Passar med

Den största frändskapen finner du med Kräftor, Jungfrur och Stenbockar som är födda i Buffeln, Draken eller Ormen. Du tycker också att Buffel/Fisken och Orm/Fisken är lockande. Lek inte med Katt/Lejon eller Tupp/Lejon. Deras fåfänga kolliderar med din egen. Hund/Vattumän, Hund/Skorpioner, Katt/Vattumän och Katt/Skorpioner hör inte heller till dina favoriter. Alldeles för mycket konkurrens om akutoriteten.

Hem och familj

I alla angelägenheter som gäller det som är seriöst och djupt är Tupp/Oxen en mästare. Familjelivet, med alla sina invecklat flätade känslomönster och knutar, glädjer Tupp/Oxen ända in i märgen. Ju fler barn desto bättre. Ju fler fester och födelsedagar och konfirmationer och giftermål de kan ställa till med, desto gladare blir de. Tupp/Oxar tycker om att bli underhållna, lirkade med, medbjudna för att roa sig. De är en perfekt publik för alla typer av familjelekar och rackartyg.

Som syskon, kusin, morbror eller faster hör Tupp/Oxen också till de bästa. Eftersom Tupp/Oxen tar plikt på allvar glömmer de aldrig att ringa en åldrande släkting. De är på samma sätt besvikna på familjemedlemmar som inte tar emot deras gåvor och hjälp. Tupp/Oxar är dominanta människor. De ger dig en ny servis när du verkar behöva den. Men om du inte gillar tallrikarna och visar det, tvingar de dig till underkastelse.

Yrke

Det finns inget en Tupp/Oxe inte kan göra - förutom att vara underordnad. Alla jobb där det behövs auktoritet passar denna individs behov. Tupp/Oxen kan också sköta ett eget företag utan några problem överhuvudtaget. Juridik, medicin, akademisk strävan - allt detta fungerar. Tupp/Oxen är en kunnig sort.

Och denna individ är inte bara kunnig, han har talang för att förtjäna sitt uppehålle. Han är förmodligen inte typen som kommer att bli rik. Tupp/Oxar bryr sig inte så mycket om rikedom. De vill ha det bekvämt. Men de är inte intresserade av pengar för deras egen skull. Men arbete är Tupp/Oxens vän. Han älskar att göra det han gör bra. Eftersom misslyckande inte kan tas lätt på av en sådan anspråkslös själ som Tupp/Oxen, tillåter han sig oftast inte att gå under. Omständigheter kan, emellertid, stå utanför hans kontroll. Och när de gör det försöker Tupp/Oxen desperat att återskapa ordningen, stoppa det oundvikligas flod. Hans ansträngningar är tappra. Och om Tupp/Oxen trots allt misslyckas, är hans misslyckanden fruktansvärda att bevittna. Ledsamt, sorgfyllt och rörande. Det borde inte hända en sådan kämpe.

Men du kan lita på att Tupp/Oxen knogar upp för stegen igen, hittar ett nytt sätt att gå vidare och tillfredsställa sitt behov av tapperhet. Inget skrämmer egentligen denna person för alltid. Men uppförsbacken kommer att vara både lång och tung. Det handlar trots allt inte om en fjäril här.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |