Tupp/Lejon

Tuppens många talanger förser detta Lejon med ett otal valmöjligheter som inte är tillgängliga för det normalt enkelspåriga Lejonet. Omvänt drar Tuppen nytta av att vara född med det nobelt generöst storsinta Lejonets aura. Där det ena tecknet är starkt är det andra svagt. Ett verkligt komplement.

Tupp/Lejon verkar behöva avsevärda medel. Utan pengar blir Tupp/Lejonet på dåligt humör - eller värre, han kan börja använda droger eller engagera sig i andra förrädiska omåttligheter. Denna person är nästan sjukligt stolt. Hans självbilds tillstånd beror helt och hållet på vilken fasad han kan skapa åt sig själv att tro på. När självbilden väl är projicerad på Tupp/Lejonets inre skärm och han är nöjd med dess återsken, övergår han till att projicera den utåt. Han är åtskilligt mindre spontan än vad han verkar.

Tupp/Lejonets sega fysiska make-up är en väsentlig del av deras okuvliga styrka. Dessa personer genomlider växlingar av episka proportioner. De susar förbi och glider och flyger högre än i sina drömmar. Och plötsligt - krasch! - Tupp/Lejonet rasar tillbaka till moder jord så det förslår. Mirakulöst nog tar de sig upp på fötterna, skakar av sig det värsta, rättar till frisyren och svassar iväg för att upptäcka nya startbanor. Tupp/Lejon är spänstiga, seniga och tuffa.

Ibland överdoserar Tupp/Lejonet stoltheten. Antingen tänker de på hur fantastiska de är eller så gnäller de, eftersom de är så fantastiska men ingen verkar lägga märke till det. I båda fallen, när de har ett högdraget ryck, kan Tupp/Lejon vara omöjliga att stå ut med. De skryter och framhåller sig själva och försöker få allas uppmärksamhet. Ett stöddigt Tupp/Lejon är en plåga för omgivningen.

Attacker av självtillräcklighet varar inte så länge hos Tupp/Lejonet. Livet självt, i sin oefterhärmliga visdom, tar hand om det med en gång. Det är häpnadsväckande att titta på ett Tupp/Lejon, som aldrig tycks bry sig ett dugg, i trängda lägen och kriser. Deras uppförande är exemplariskt.

Tupp/Lejonet är en snobb. Kläder och allt som har att göra med utstyrselns pompa och ståt tilltalar Tupp/Lejonets upphöjda förfining. Han går aldrig hemifrån som en slusk om han kan göra något åt det; där finns alltid den lilla scarfen eller broschen eller hårsmycket som framkallar det utstuderade lediga utseendet som Tupp/Lejonet gillar att lägga sig till med.

Alla Tupp/Lejon har massor av vänner. När folk gillar ett Tupp/Lejon håller de fast vid honom i vått och torrt. Och eftersom det är mer vått än torrt i ett Tupp/Lejons liv, så är typen av vänner som odlar Tupp/Lejon av den snabba sorten. Tupp/Lejon är roliga och intressanta. De är smarta och begåvade och i stånd att börja om från början. Nya projekt och drömmar är vad deras hektiska liv är gjort av. Ändå är de rädda för det som är farligt. Och det borde de vara. Det finns överallt i deras fartfyllda liv. De behöver söka måttfullhet och omgärda sig själva med lojala bundsförvanter som ställer upp för dem utan att tveka när de trasslat till det för sig (vilket händer ibland). Tupp/Lejon är kärleksfulla och varmhjärtade och visa.

Kärlek

Tupp/Lejon-älskaren är stolt över sin passion. Om det någonsin funnits en hängiven själ i ett långvarigt förhållande, så är det Tupp/Lejonet. Om han har valt en partner är det oftast för resten av livet, för att få hem och barn, en köksträdgård och en Volvo kombi. Tupp/Lejon är sådan källor av begåvning, de kan göra musik av missljud och blommor av ogräs, att de inte blir uttråkade av monogami. Det finns så många andra intressanta saker att göra än att vara otrogen. Så varför bry sig?

Om du älskar ett Tupp/Lejon är det bäst att du börjar samla på dig tålamod. Dessa människor har enorma humörsvängningar. Ibland gömmer de sig under täcket i dagar för att klaga över hur orättvist behandlade de har blivit och att de inte har modet att komma fram igen och kan du vara så snäll att blöta ner sängen med tändvätska, tända på och stänga dörren när du går? Eller så kan de gå omkring i huset, tända stearinljus och placera ut blommor och lyssna på fantastisk musik med en glädje som du trodde hade lämnat dem för alltid under det senaste depressionsanfallet. Upp och ner. Det är sådana de är. Du kan gilla det eller inte. Och om du gillar det kommer du säkert att älska det.

Tupp/Lejon behöver bli omhändertagna och mest av allt bli lyssnade på och förstådda. Om du kan få ihop maten och hålla allt på rätt köl runt huset, kommer en Tupp/Lejon-partner att ge dig många år av trogen - och rolig, munter, livad - tjänst.

Passar med

Buffeln, Ormen och Draken uppvaktar och vinner dig med lätthet. Du måste tas med, lirkas med och uppmuntras. Var noga med att leta efter ditt stadiga sällskap bland Vädurar, Vågar, Skyttar och Stenbockar i ovanstående djurtecken. Oxar, Skorpioner och Vattumän vet inte riktigt var de ska leta efter den ömhetsknapp som du har bakom vänster öra. Håll dig undan från Katter och Tuppar i dessa tecken. Och umgås inte alltför mycket med Hund/Vattumän heller.

Hem och familj

Tupp/Lejonet regerar boet med bravur. Han är en seriös hushållare. Fastän han ofta verkar vara helt upptagen av yttre påverkan och personliga djup ingen annan än han själv skulle våga gå till botten med, är Tupp/Lejonets natur väldigt hemkär. Trots detta gillar han äventyr. Och även om Tupp/Lejon älskar att resa och se nya platser och väcka sin bottenlösa nyfikenhet med äventyr av alla de slag, så får de alltid hemlängtan. Tupp/Lejon är inte äkta vandrare. De älskar hemmets härd och längtar efter trygghet.

Tupp/Lejonets hem är ofta väldigt vackert. Det är alldeles säkert bekvämt och bra - till och med konservativ - smak. Tupp/Lejon kräver en viss ordning i hemmet. De är utmärkta seriösa föräldrar men är ändå inte speciellt intresserade av blöjor eller nappflaskor. Tupp/Lejonets favoritålder för barn är tonåren, när man kan prata med dem på riktigt och få ett nästan vuxet utbyte av dem.

Om du har ett Tupp/Lejon-barn kom då ihåg att han eller hon på ett tidigt stadie blir intresserad av allt som har att göra med kläder och utseende. Skådespeleri lockar också det kaxiga Tupp/Lejonet. Han eller hon kommer att drömma om att uppträda. Uppmuntra satir eller ge detta barn dramalektioner i ung ålder. Du kan också vara säker på att han eller hon är smart. Bra skolor med hög standard är på sin plats.

Yrke

Framgång kommer inte speciellt lättvindigt till Tupp/Lejon. Den tidiga delen av deras vuxna liv är ofta fullt av upprepade misslyckanden, vilka varje gång ger intryck av att de, med sin omfattning, kommer att sänka Tupp/Lejonet - och hans flotta med. Förluster och sjukdomar, modfälldhet och missämja, otur och olyckor är alla väldigt närvarande i Tupp/Lejonets tidiga liv.

Om denna person kan bita ihop tänderna och uthärda genom det glödheta helvetet som utgör den första delen av hans yrkesverksamma liv, kommer hans livsöde antagligen att vara storslaget. Genom födseln den lyckliga vinnaren av ovanliga öden, kan Tupp/Lejonet du kände vid trettio, som nästan slutade som alkoholist på grund av någon olycklig omständighet, faktiskt, vid fyrtio, vara bankchef, helnykterist och en riktig mönstermedborgare.

Tupp/Lejon är naturligtvis en ledartyp. Men Tupp/Lejon älskar inte att vara chef. Att bestämma takten för projekt eller trender är Tupp/Lejonets sätt att leda. Han föredrar att undervisa hellre än att docera. Tupp/Lejon tycker om att göra saker. De ger sig i kast med enorma företag som skulle skrämma resten av oss och, medan du blinkar, är de klara och redo för nästa enorma uppdrag. Tupp/Lejon är begåvade och de vet hur man ska få bra positioner i världen. Men de behöver alltid någon vid sin sida att hålla i handen under de mörkaste stunderna av nedstämdhet. De har inget emot att jobba ensamma - kan till och med föredra det mot gruppaktiviteter. Men de behöver en hängiven hejarklack. Av denna anledning passar de bäst på jobb som tillåter personlig känsla att leda till framgång: filmregissör, författare, politiker, prospektör, musiker, journalist, skidinstruktör.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |