Tupp/Kräfta

Kom inte till denna varmhjärtade person för att be om förlåtelse. Det finns massor av Kräftans ömhet här. Men här finns också en rejäl bit av Tuppens strävhet. Denna person är i hemlighet en riktig klassklättrare och, trots sin glada - till och med trinda - uppenbarelse, driver hämnden till dess drastiska avslut varje gång. Du kanske finner honom eller henne öppen och till och med charmig till en början. Men vänta ett tag. Eller försök bo granne med en av dessa personer. Det kan bli en riktig prövning.

Den utåtriktade sidan av denna persons natur vill uppriktigt vara till hjälp för andra. Han eller hon kommer att visa nykomlingar alla knep och erbjuder sig frivilligt att dela ut program till välgörenhetstillställningen. Men vänta lite. Är inte den trevliga, knubbiga kvinnan därborta den som fräste åt lille Kalle på stormarknaden häromdagen. Jomen. Du gissar rätt. Denna Tupp/Kräfta har en lättretlig, sur sida. Det är som om den öppna hjärtligheten är har en mörk och ond kant. Tupp/Kräftan är styrka personifierad. Han eller hon har en enorm energi och en gigantisk uthållighet. Glöm aldrig att denna person antagligen har arbetat hårdare och kämpat längre i uppförsbacke än de flesta för att komma dit han eller hon har kommit i livet. Han kommer inte att ge upp denna surt förvärvade förmån för någon opålitlig viktigpetter.

Tupp/Kräftor är roliga människor. De tycker om att skratta och få andra att dra på munnen med sina historier om hemmet, husdjuren och barnen. De är väldigt arbetssamma och delar gärna ut råd (även om ingen bett om dem). De visar sig alltid från sin bästa sida. De vet hur de ska göra bästa möjliga av det naturen gett dem.

De är alltid villiga att arbeta på övertid och ge en hjälpande hand under lunchen. Men varje extra sekund Tupp/Kräftan ger till saken eller bidrar med till systemet, antingen han vet om det eller ej, är avsedd att hjälpa honom att behålla sin position.

På grund av detta gripande behov att få och behålla fotfästet (båda dessa varelser har nypande klor), har Tupp/Kräftan lite tid till övers för mindre väsentlig avkoppling. Han är otålig när det gäller trams och avskyr bortslösad tid eller egendom. Det är också så att vilket tillfälle som helst i livet, vare sig det är yrkesmässigt eller romantiskt, kommer att explodera och kollapsa när det hålls fast för hårt. Detta är precis vad som händer i Tupp/Kräftans liv. Kräft-sidan hugger tag i och klöser och får. Men en dag blir Tuppen för kaxig och pang! Och han ramlar omkull. Det tar en stund, men Tupp/Kräftan stapplar alltid upp på fötterna igen och pallrar sig så småningom iväg för att börja klösa och hugga igen.

Tupp/Kräfta är inget katastrofalt tecken. Det har humörsvängningar, men är också både produktivt och effektivt. Denna person är originell och intressant - speciellt i välbekanta omgivningar. Han har en vass tunga och är extremt kritisk mot sådana han känner att han inte kan skrämma. Han är både kärleksfull och givmild på samma gång. Han är inte rädd för förändringar om han gör förändringen själv.

Kärlek

I kärleksrelationer är Tupp/Kräftan både trofast och pålitlig. Han gillar inte de olika sätt att närma sig som behövs för att bli en som hoppar i säng med vem som helst. Därför väljer han att förbli trogen. Faktum är att personlig frid är nödvändig för denna persons jämvikt. Eftersom hans yrkesliv svänger kolossalt och hans offentliga liv ofta är proppfullt av aktiviteter, föredrar han ett stilla traditionellt hemmaliv.

Om du älskar en Tupp/Kräfta, förbered dig på att lära dig laga mat. Dessa människor lever för att äta - och dricka - och de njuter av att få gäster, vilka de underhåller flott, ända ner till det sista likörglaset av kristall. De är ömsinta också. Du måste tolerera deras talrika husdjur och deras önskan om horder av barn. I gengäld är Tupp/Kräftan lojal mot hemmet. Han är inte den mest fantasifulle älskaren i världen. Men han finns där och du kommer alltid att veta det.

Passar med

Häst/Oxen kryper under skinnet på dig på ett behagligt sätt. Annars kommer du överens med Buffel/Jungfru, Buffel/Skorpion, Buffel/Fisk, Drake/Jungfru, Drake/Skorpion, Drake/Fisk, Orm/Jungfru, Orm/Skorpion och Orm/Fisk. Orm/Oxen förtrollar dig med sin häpnadsväckande intuition. Lägg band på dig i närheten av Katt/Vädur, Katt/Våg och Katt/Stenbock. Försök inte bygga upp ett liv med en Hund/Vädur eller Hund/Stenbock. Undvik Tupp/Vågen.

Hem och familj

Centrum för en Kräftas liv är i hemmet. Tuppen kan lämna hemmet ganska snabbt och lätt och har i regel inte mycket till övers för att kela med bebisar eller klappa små barn på kinden. Men i denna person vinner Kräft-sidan. Tupp/Kräftor älskar sitt hem. De sysselsätter sina praktiska Tupp-sinnen och kvicka fingrar med projekt och planer på nya huslängor och höjda tak. De organiserar om skåpen i köket två gånger i veckan och driver sin hjord av djur genom deras respektive hårfällningar och sprutor och loppbehandlingar. Dessa personer har talang för att bygga bo. Deras inredning är mysig, men praktisk och välstädad.

Tupp/Kräfta-föräldern är snäll som ett helgon, älskar barn och är givmild mot dem och vet instinktivt hur de ska få dem att uppföra sig. Dessa föräldrar kan vara hårda och hämndlystna. Men under den tuffa ytan är de ganska snälla.

Som barn försöker Tupp/Kräftan allvarsamt och energiskt bli accepterad i sin grupp. Han kommer att krossas om han inte vinner och behåller första platsen när det gäller sport och betyg eller vilket område han än glänser inom. Han är ett känsligt barn vars vassa tunga kan skapa problem för honom i skolan. Du kan förvänta dig att detta barn uppskattar allt han eller hon får i kärlek och materiella saker. Försök få denna lilla person att prata om sig själv. Det är inte hans starka sida, men det kan innebära skillnaden mellan glädje och sorg i framtiden. Han måste lära sig att öppna sig och bli flexibel.

Yrke

Denna person glänser inom yrken som kräver precision och ihärdighet. Tupp/Kräftan är en effektiv människa. Han försöker inte hänge sig åt snobberi. Han vill ägna sitt liv åt någon seriös strävan och han tycker inte om att söka utan resultat.

Som chef är denna person outhärdlig. Att hålla fast vid svårvunnen makt med alla klor, gör Tupp/Kräftan lättretlig och leder till lite hetsigt primadonnabeteende. Det finns ett drag av skenhelighet i denna person som får honom att vilja spela herre över andra. Det är bättre om han eller hon tar en underordnad befattning, med en trevlig titel på dörren.

Passande arbeten för Tupp/Kräftan är: genetiker, minister, hårfrisör, TV-producent, tandläkare, affärsägare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |