Tupp/Jungfru

Denna sorts Tupp kommer alltid tillbaka för mer och reser sig segerrikt ur den mörkaste dimma, eller så dör han när han försöker. Jungfru och Tupp är tecken med beslutsamhet och mod. Här finns en vagnslast av ihärdighet. Dessa människor är pådrivare vilkas kärlek för detaljer och skärpa när det gäller att samla fakta, gör dem nyttiga både för samhället och för sig själva.

Tupp/Jungfrur är medvetna om sin sociala position. Om de hade dåligt med pengar som unga, kommer de att vara helt inställda på pengar som vuxna. Om de led av brist på klass kommer de att bli klass-tokiga vuxna, deras jakt på bra smak och förfining och "göra det rätta" kommer att kväva dig. De är aldrig osäkra på var de passar in och vilket samhällsskikt de har degraderats till. Det stör Tupp/Jungfrur om de inte betraktas som högsta hönset.

Tupp/Jungfrur har talang för alla intellektuella sysslor. De kan lära sig och komma ihåg svårfattliga fakta, säregna verbformer och matematiska formler i en handvändning. Med denna förmåga kommer naturlig slughet. De lär sig snabbt knepen i alla nya situationer och det spelar ingen roll vilken nivå det är på, Tupp/Jungfrun kommer alltid att försäkra sig om att det är hans kompisar som är gängets ledare. Tupp/Jungfrur är diskreta. De vet hur de ska hålla sina tankar på känsliga och hemliga saker för sig själva. De är listiga och är inte bättre än att de kan ta till undanflykter.

Trots att Tupp/Jungfrun är gammalmodig kan ingen anklaga honom för likformighet. Han är definitivt en individualist och kommer inte att vara bland de hemmakära som offrar sitt framåtskridande för sina föräldrars eller familjs skull. Vad än Tupp/Jungfrun vill ha så är det för honom själv. Han är inte osjälvisk i onödan och inte heller är det troligt att han lutar åt det liberala politiskt. Dessa människor är självgående.

De kan emellertid, för vänskaps skull, ta på sig jobb och göra tjänster som skulle skrämt någon mindre hängiven. Tupp/Jungfrun vill bli omtyckt och de kan gå långt för att garantera sin popularitet. Denna person är oftast väldigt vänlig och blir ett fantastisk inslag i ens följe. Tupp/Jungfrur gillar att resa, och komma tillbaka för att berätta om sina erfarenheter för alla. De njuter av musik och teater och de kommer att, i ändlösa timmar, berätta underhållande sagor om föreställningar. De är bra kritiker också och kan bli ombedda att hjälpa till med allt från frisyrer till kärleksaffärer.

Den mest värdefulla medfödda talangen hos en Tupp/Jungfru, är hans anmärkningsvärda inre disciplin. Dessa människor går upp klockan sex för att plugga rysk grammatik, innan de tar en lång joggingtur i skogen med hunden, sedan återvända för att klura ut lite kalkyler innan de tar bussen till jobbet. De har en inre vägledning och de är djärva. Kanske inte utan fruktan, men de är helt klart bättre på att undertrycka ängslan än de flesta av oss.

Kärlek

Kärlek är ett problem för Tupp/Jungfrur. Deras naturliga önskan att lysa mer än alla andra är oftast kontrollerad i sociala sammanhang. De vet mycket väl hur de ska vara flexibla och byta växel för att bli omtyckta. Men för att bli älskad... Tupp/Jungfrun är ytterst orubblig när det gäller kärlek. Han vill att allt älskande ska vara på hans villkor och föredrar att beundras hellre än att beundra. Han gillar att imponera på sina älskade och kanske till och med skrämma dem lite. Sadistisk? Kanske litegrann.

Om du älskar en Tupp/Jungfru gör du bäst i att förbereda dig på en virvelvindsliknande livsstil. Denna person är en drivkraft och en omruskare. Om han eller hon bestämmer sig för att släpa med dig på sina strövtåg ut i en värld av socialt erkännande, så håll i hatten. Men om, och detta är ett väldigt stort om, din Tupp/Jungfru lämnar dig hemma bör du lära dig lägga patiens eftersom denna varelse alltid är ute någonstans. Om du gillar ensamhet och inte har något emot höga telefonräkningar, fånga dig en Tupp/Jungfru.

Passar med

Håll dig i närheten av Orm-befolkningen när du ska välja en partner. Du blir särskilt lycklig med Orm/Oxe, Orm/Kräfta, Orm/Skorpion eller till och med Orm/Stenbock. Förpackningen är viktig för ditt ego och Ormar vet hur man paketerar. Det kan inte gå fel med en stadig Buffel/Oxe eller Buffel/Stenbock och den samvetsgranna Drake/Stenbocken är precis vad du behöver för att bli inspirerad till högre höjder. Välj inte en Katt/Tvilling, Katt/Skytt eller Katt/Fisk. Håll dig undan Tupp/Skytt, som å ena sidan är för lik dig och å andra sidan för olik. Gift dig inte med en Hund/Fisk. De bits.

Hem och familj

Tupp/Jungfruns hem är ett rörigt museum eller åtminstone ett inbott läsrum. Där ligger halvlästa böcker överallt. Dessa lever sida vid sida med djupa fåtöljer och soffor och för-columbianska skulpturer och halvöppnade lådor.

Som regel har inte Tupp/Jungfrur många barn. De är svaga för individualism. Som bäst kan de tolerera den lindriga störningen av en katt eller en liten hund. Möjligheten att få svärföräldrar och söndagsmiddagar hos mormor med lille Oskar och Sara, är antagligen mer folkligt än de vill och kan hantera. Tupp/Jungfrun är självisk och fullt tillräcklig för sig själv.

Som barn kommer han att göra dig förbluffad med sin förmåga att memorisera saker. Tupp/Jungfru-barnet är det som deklamerar en hel scen av Shakespeare innan han kan förstå orden. Han eller hon är förmodligen begåvad inom det konstnärliga, men finner inte konstnärens enkla liv speciellt lockande och överger det tidigt. Tupp/Jungfru-barn behöver sällskap och är socialt ambitiösa.

Yrke

Drömlivet för en Tupp/Jungfru är ett vackert hus på en kulle med väggar av böcker och nära staden och en säsongsbiljett till operan och en fantastisk älskare som följer med honom eller henne överallt, men aldrig är i vägen. I hans tablå ingår, naturligtvis, pengar.

Fastän han eller hon kan utföra även de mest trista arbetsuppgifter i en, skenbar, handvändning, är aldrig Tupp/Jungfrun lycklig i klorna på ett "dumt jobb". Tupp/Jungfrur vill ha teater och drama i sina yrken. De längtar efter fara och äventyr och utmaningar i sitt arbete. Som anställd kommer han alltid att drömma om bättre, mer spännande tider. Som chef är det likadant. Denna person kan göra allt, men föredrar oftast att göra precis som han behagar.

Karriärer för Tupp/Jungfrur är: antropolog, utforskare, societetsjournalist, filmregissör, hemlig agent.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |