Tiger/Våg

Tiger/Vågen är oförglömligt intagande. Denna person vill imponera på och behaga dig. Du kanske är likgiltig, men mer troligt är att du värms av Tiger/Vågens karisma och vill veta mer - mycket mer - om honom. Attraktiv? Jösses. Dessa människor sänder ut magnetstrålar som dansar över hela ansiktet. Tiger/Vågar verkar alltid vara på gränsen till ett gapskratt. Det är förtjusande. Det är fascinerande. Och det är ganska farligt för hjärtenerverna.

Personlig magnetism betalar inte hyran. Det finns inte många ställen där man kan byta bort ett halvt kilo söthet. Men på något sätt charmar dessa personer byxorna av hela världen, framkallar respekt och rekryterar anhängare genom att bara knäppa med fingrarna. Han är absolut inte falsk. Han fladdrar inte iväg och plockar upp groupies så fort han känner för det. Tiger/Vågen förstår värdet av en dags hårt arbete och är villig att lägga tid på alla typer av projekt. Men den mest spännande egenskapen denna person äger är en självsäker magisk verkan. Den kommer att ta honom eller henne väldigt långt.

Tiger/Vågar har ett väl utvecklat sinne för rättvisa och vill väldigt gärna göra gott. De är emellertid ytterst vanvördiga. System och social konventioner, omoderna traditioner och till och med moderna lagar förefaller Tiger/Vågen inte vara tillämpbara för en person av hans ädla format. Tiger/Vågen tycker sig veta, i kraft av sin egen överlägsenhet, vad som är bäst för honom och de han leder och är rådgivare åt. Han är nästan oförmögen att foga sig efter spelets regler, men är lyckligtvis begåvad med tillräckligt mycket av Vågens balans för att hålla honom (för det mesta) utanför fängelset.

På ett sätt är det bekymmersamt för en Våg att födas som Tiger. Vågen är attraherad av det "feminina" i livet. Han eller hon vill se det vackra i varje möte och är, i grund och botten, en fredssökare. Tigrar bryr sig inte om fred. Tigrar bryr sig om sanningen. Tigrar bryr sig om ideal. Tigrar bryr sig om Tigrar. Detta orsakar en grundläggande olikhet i Tiger/Vågens personlighet. Den dumma Tigern, vars behov av trygghet är lika med noll och som inte kunde bry sig mindre om sociala behag eller bekymra sig över choser som bor inuti den fina Vågens huvud, driver Vågen till vansinne.

Men vansinnig förblir inte denna person speciellt länge. Tiger/Vågen söker oförfärat efter en plats i solen, ett eget namn, en stjärna i ryktenas himmel. Denna persons framstötar mot ära och rikedom är många. Och hon lyckas ofta mycket väl med vad hon bestämmer sig för att göra. Hon är hetlevrad och ibland till och med dumdristig. Men Tiger/Vågar har en gnista av förfining och näsa för det eleganta som får den som varit utsatt för deras hetlevrade humör, att ta tillbaka dem på nåder.

Tiger/Vågens specialitet är genidraget. Huruvida det gäller den globala politikens värld eller den mer triviala sysselsättningen med att ordna en söndagslunch för att någon i familjen fyller år, så har denna person ett oslagbart drag. Det är karismatiskt, men det är också intelligent. Tiger/Vågen har en medfödd begåvning. Inget han lägger handen vid kommer att vara ordinärt. Det kan vara mycket ondskefullt. Men det är aldrig banalt.

Kärlek

Vågar som är födda under Tigerns år blir utmärkta partners. De är tillräckligt erotiska, men de är inte beroende av sex för att få jämvikt och ligger därför ett steg före alla andra. För att vara en Tiger är denna person mild och sentimental. Han är sårbar också, så var inte alltför hård mot denna raring. Närvaron av denna stiliga person leder alltid till romantik. De är obetänksamma och diskussionslystna. Men de är roliga att bråka med.

Om du har turen att känna en av dessa trevliga varelser eller till och med kär i en, är det grund för avundsjuka. Tiger/Vågar tillhör världens stolta. De vet hur de ska klä sig. De klarar av allt de ger sig på med stil och självsäkerhet. De skryter. Om du vill behålla denna person i ditt hem, måste du förse honom med ständiga tillfällen att väcka uppseende. Denna person vill vara ökänd i sin egen krets och även på ett kosmiskt sätt. Du gör honom eller henne mest glad om du håller dig ur vägen, aldrig kommer med ohjälpsamma kommentarer och i hemlighet, med skicklighet, råder din älskade att hålla sin storordighet under kontroll.

Passar med

Du kommer att älska Häst/Tvilling, Häst/Lejon, Häst/Skytt, Häst/Vattuman, Hund/Tvilling, Hund/Lejon, Hund/Skytt och Hund/Vattuman. Harmonierna flödar naturligt med dem. Drake/Skytt och Drake/Vattuman träffar också rätt. Du klarar dig bättre utan Katt/Vädur, Katt/Kräfta och Katt/Stenbock. Du har problem att komma överens med Orm/Vädur. Buffel/Stenbock, Buffel/Kräfta, Get/Stenbock och Get/Kräfta är tabu.

Hem och familj

Oj, oj, vad ska man säga? Tiger/Vågen är en riktigt slösare när det gäller hemmet. Denna impulsiva charmör pryder sin omgivning på ett dyrbart och påkostat sätt. Det är så effektivt luxuöst runt Tiger/Vågens hem.

Som förälder är Tiger/Vågen omtänksam. Han eller hon kommer att vara hänsynsfull när det gäller barn och tycker om att ge dem den vägledning de behöver. Det finns en anda av samverkan i föräldra-barn förhållandet. Tiger/Vågen kanske inte alltid finns till hands för att övervaka varje detalj. Men när han eller hon är där, så handlar det om kvalitetstid med barnen.

Yrke

Utan att tveka kan man säga att Tiger/Vågar är villiga att rycka in och arbeta. De är inte rädda för att smutsa ner sina händer och klagar sällan över trötthet. Dessa människor är uthålliga och motståndskraftiga. De har en naturlig charm och tvekar inte att använda den för att skaffa sig personliga förbättringar. De bryr sig inte om att klättra på den sociala stegen, om inte de "rätta" personerna visar sig vara användbara för dem på något sätt. Tiger/Vågar är ledare och gillar inte att komma efter. De behöver en stab av förutseende rådgivare, eftersom deras svaghet är att ha för bråttom.

Självklart vill denna person vara chef. Det är ett hårt jobb att övertyga honom om något annat. Som chef är denna person förvånansvärt opartisk och sympatisk. Tigerfödda Vågar är rättvisa och raka, till och med idealistiska, i sin behandling av andra. De intar ofta impopulära ståndpunkter och kräver fullständig lojalitet från underställda likväl som kollegor. Som anställd eller underordnad är Tiger/Vågen försiktig och vet hur han ska bida sin tid för att själv bli chef. Han kommer aldrig att acceptera en underordnad position i livet. Om han blir tvingad till det så kommer han helt enkelt att tyna bort.

Några karriärmöjligheter för Tiger/Vågar är: regeringschef, kläddesigner, dekoratör, revolutionär, talskrivare, äventyrare, filosof, dramatiker.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |