Tiger/Tvilling

Denna impulsiva person behöver bra bromsar. När man kombinerar hetsighet med kvicksilvertendenser så får man väldigt smart dynamit. Denna individs fart och förföriskhet har en sorts generös kissekattliknande avrundning. Den är ganska nöjsam att beskåda. Men den är väldigt svårt att hålla fast.

Eftersom Tvillingen aldrig slutar att jaga hit och dit, från filosofi till nyhetstelegram, från projekt till kärleksaffär, är denna person redan injicerad med en stor dos raketbränsle. För att bygga på instabiliteten så skuttar den gulbruna Tigern vid sidan om, vars grundidé om sig själv är att han är extraordinär, borde bli vald till djungelns kung med en gång eller tidigare och kan du vara så snäll att flytta på dig så han kan sätta sig på tronen? Charm, magnetism och naturlig auktoritet blandad med Tvillingens föränderlighet bidrar till ett sorts välvilligt fartmonster.

Tiger/Tvillingar tar sig alltid känslomässigt vatten över huvudet. Deras längtan att betraktas som både vinnande och underbara kan driva dem till en önskan att utföra stordåd. Men det är helt enkelt inte nog att hitta på drömmar. Någon måste hålla sig i närheten när de kommer för att klippa biljetten. Tiger/Tvillingar har en sorts virvlande effekt igång hela tiden. Deras rastlöshet sticker ut från dem som små upp och nedvända pilar över hela huden, som säger "Titta på mig. Jag är Tiger/Tvilling. Är jag inte underbar? Imponerar jag inte på dig med mitt utseende, min hjärna?"

Det är bra. Sitt ner nu. Och för guds skull, tänk! Nej. Inte den sortens fladdrande tänkande, utan riktigt sunt planerande tänkande. Vart vill du egentligen komma? Vilket är ditt huvudmål? Hur kan du undvika alla dessa tillfälliga meningslösa mål som du gång på gång dras till? Tiger/Tvilling, du skulle bli kvar på bussen om där fanns någon som tittade på dig och verkade hänryckt av din aura. Tre hållplatser senare kanske du kommer ihåg vart du var på väg. Men då, eftersom du är så... äventyrlig, kanske du inte ens bryr dig om vart du var på väg, stannar på bussen och följer den till ditt nästa miniöde. Du är inte dum. Men ibland finns det inga ord för din dårskap.

Dåliga saker kan hända människor som inte lägger märke till munken och bara tittar på hålet i mitten. Och Tigrar födda i Tvillingarnas tecken är några av de bästa målen för olycka. De är inte bundna till jorden av någon annan verklighet än stunden, genombrottet, jackpotten, det fantastiska partyt, den sexiga killen i gången, damen i rött.

Naturligtvis är Tiger/Tvillingar förkrossande attraktiva. Man blir automatiskt fängslad av deras förföriska sätt och heta charm. Men så småningom, om de inte tidigt slår sig till ro med rutiner som kanaliserar deras energi och undervisar deras explosiva sinnen, så kan Tiger/Tvillingar bli väldigt arga på livet. När man är så naturligt tilldragande så är det lätt att flyta runt på en räkmacka. Men sedan då? Vad händer när du stöter på ett hinder i livet? Vad händer när din partner lämnar dig eller ditt barn blir sjukt eller du blir arbetslös? Vad händer då Tiger/Tvilling? Vart ska du gå och vem ska du charma? Ödesgudinnorna?

Nej. Du kan bara hålla på en viss tid med att söka dig från en plats till en annan, från ett förhållande till ett annat. Livet kommer så småningom att hinna ifatt dig. Då måste du ta konsekvenserna och du måste kanske till och med möta dig själv - ensam. Det är förmodligen inte din favoritsituation. Å andra sidan vet du att du alltid undvikit att se inåt. Men om du tog dig tid att tänka i förväg och använda en eller två av dina många talanger, så skulle du ha förmågan att förflytta berg. Du vet att du är stark. Men du är också lat. Du föredrar att värma dig i förförelse. Det, Tiger/Tvilling, är dumt och det vet du om.

Kärlek

Tiger/Tvillingens största stötesten i kärleksförhållanden är att engagera sig i människor vilkas tillbedjan Tiger/Tvillingen egentligen inte återgäldar. Han finner deras dyrkan av marken han går på oemotståndlig. Ja, det är egoistiskt. Men det är inte avsiktligt. Om han påminns om detta drag kommer Tiger/Tvillingen ödmjukt att erkänna att han inte alls är galen i Anna, men Anna älskar honom så mycket att det skulle krossa hennes hjärta om... Det där "om" dyker ofrånkomligen upp. Och sedan lämnas Anna att bebo Tiger/Tvillingens folkrika förflutna.

Tiger/Tvillingen behöver massor av utrymme. Han eller hon tycker om att gå på restauranger och visa upp sig på eleganta mottagningar och hotell av alla de slag. Han berättar ofta löjliga historier som du hört hundra gånger förut. Skaffa dig antingen öronproppar eller bit dig i tungan. Han vill inte att du ska komma in i spelet genom att säga emot hans berättelse. Man skulle vilja ge fler råd om hur man håller fast ett av dessa flygande tefat, men förmodligen kommer ingenting att hjälpa. De är ganska ensamma i livets trängsel och deras öde tillhör endast dem.

Passar med

Du finner lyckan med Hund/Väduren, Häst/Väduren, Hund/Lejonet, Häst/Lejonet, Hund/Vågen eller Häst/Vågen. Du är mycket attraherad av Drake/Vattumän, men en insiktsfull Hund/Vattuman gör dig inte besviken. Du gör bäst i att tappa bort Orm/Jungfrur, Orm/Skorpioner, Tiger/Jungfrur, Tiger/Skorpioner, Apa/Jungfrur och Apa/Skorpioner i folkmassan. Du bör avstå från Häst/Skyttar, Katt/Skyttar och Get/Skyttar. Slå dig inte ihop med en Orm/Fisk. De är alldeles för hala för dina klumpiga stora tassar.

Hem och familj

Ett regelrätt hem med familjeliv och alla sina dagliga rutiner och sysslor passar inte riktigt ihop med Tiger/Tvillingens längtan efter rörelse och upplevelser. De har ofta en dramatisk inredning draperad med spets och volanger, eller madrasserad med mattor från golv till tak med fjärrstyrt ljus och spegeleffekter. Tiger/Tvillingar kan vara fantastiskt dramatiska.

Som föräldrar är de mycket kärleksfulla och varmhjärtade. De uppmuntrar sin avkomma att göra vad helst som tilltalar dem och gör nästan vad som helst för att deras barn ska bli ordentligt skolat. Tiger/Tvillingar kommer bra överens med barn. De är extremt spontana människor. Du kommer ofta att se en Tiger/Tvilling-förälder verkligen "leka" med barn. De blir inte uttråkade i sällskap av små människor och njuter naturligtvis av all extra uppmärksamhet som de kan få.

Tiger/Tvilling-barnet behöver strikt kontroll över sin böjelse för att gå i sicksack. Om du som mamma eller pappa till denna person försiktigt kan driva fram någon grad av självdisciplin, så kanske denna individ har en bättre chans till en sorts normalt liv. Tillrättavisningar, regelbundna sovtider och timmar med tandborstning, utegångsförbud och liknande är viktigt. Om du har tålamodet så har ditt Tiger/Tvilling-barn talangen.

Yrke

Snabb och energisk, Tiger/Tvillingen är född med förmågan att anpassa sig till nya situationer i en handvändning. Denna person lever sitt liv snabbt och går vidare till nästa mål utan mycket väsen över det förra.

Ovanligt öde är det bästa med att vara en Tiger/Tvilling. Som chef är han hopplös. Som anställd också. Denna person är ett original. Man kan inte räkna med att han kommer i tid och går vid ett visst klockslag. Han hatar rutin och utför en hel del gymnastik, både fysiskt och psykiskt, för att komma undan den. Tiger/Tvillingen lyckas alltid när han minst väntar det. Som en blixt från klar himmel kommer turen.

Tiger/Tvillingar passar bäst på jobb som de tänkt ut på egen hand. De tycker om rörelsefrihet. Ge dem en väska full av välluktande tvål som de ska gå runt och sälja och de kommer att ha sålt alltihop inom en timme. Tiger/Tvillingen är en utomordentlig kommunikatör. Problemet är att Tiger/Tvillingen, på väg tillbaka för att ge dig vinsten, mycket väl kan stanna till i en läderaffär för att köpa sig själv en bättre väska, så att han blir mer attraktiv nästa gång han ger sig ut för att sälja. Det är ett dilemma.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |