Tiger/Stenbock

Denna virvelvind av stötvisa kommentarer och häftiga gester är en levande fästning av välvilja. Nu ser du honom, nu gör du det inte. Och vad du ser är exakt vad du får - sympatisk fart. Tiger/Stenbocken blir lätt uttråkad. Tiger/Stenbockens täta kompakthet av ambition möter här den snabba och sympatiska Tigerns sorglösa meningslösheter. Hur denna person har ens så mycket som en sekund för att stanna och klappa en hundvalp övergår förståndet. Tiger/Stenbocken drivs av jetpropellrar. Han har en ämnesomsättning som motsvarar fyra kolibriers och har den sanna gåvan uppriktig hjärtlighet.

Precis som alla Stenbockar är denna Tiger lite tafatt. När smidighet eller flexibilitet kan vara behövligt för att mildra någon klumpig social tabbe, räkna med att Tiger/Stenbocken till slut trampar i klaveret med sina stora fötter. Denna individ ser aldrig sociala artigheter som något mer än det han i grund och botten tycker om dem - nonsens! Han har alltid för bråttom för att stanna upp och pussa värdinnan på kinden eller stå och vänta utanför på att någon ska öppna dörren och släppa in honom. Tiger/Stenbocken är den person som det är mest troligt att du hittar ståendes drypande våt mitt i ditt vardagsrum, efter att han just stormat in genom dörren. "Hej" säger han glatt. "Hur lever vädret med er?"

Eftersom Tiger/Stenbockar är föraktfullt omedvetna om samhällets strömningar och fortsätter i sin egen snabba takt, brukar de leva i en parallellvärld till den vi känner till. Deras arbete kan tvinga dem igenom outhärdligt långdragna perioder av omänskliga ansträngningar. Men de kommer upp med ett leende. De tycker om utmaningar. De föredrar resultat framför applåder. Tiger/Stenbocken är ute efter verkliga, påtagliga bevis på sin egen förmåga. Vad andra människor tycker är praktiskt taget av ingen betydelse alls för honom.

Tiger/Stenbockar har ofta seniga, starka kroppar som tar dem igenom livets kapplöpning i utmärkt fysisk form. Trots att de springer fort och verkar helt maniska, är dessa personer överraskande bekväma i sitt eget livfulla skinn. De är trevligt sällskap och attraktiva för det motsatta könet.

Finns det inte något fel på denna sympatiska roadrunner? Naturligtvis finns det det. Detta är astrologi. Ingen klarar sig oskadd. Tiger/Stenbockens energi sprids lätt. De går åt så många håll på en gång att de ofta blir förvirrade över vilken riktning som var den riktiga från början. De har också dyrbar smak och är slösaktiga med sin rikedom. De har en tendens att tappa bort materiella ting.

Men i det stora hela är dessa personer förvånansvärt bra. De är förnuftiga och tillräckligt framgångsrika för att kunna ge sin familj ett bra hem. De är medfött empatiska och gillar verkligen sina medmänniskor. De har mer självförtroende än den genomsnittliga Stenbocken, som tvivlar på sig själv och sina egna motiv. För att vara en Tiger, är denna person tämligen lugn. Han eller hon är pålitlig och plikttrogen (om han inte blir distraherad) och kommer alltid att göra vad som begärs av honom eller henne för att hjälpa en medmänniska i nöd.

Kärlek

Under den otvungna lediga ytan, som är medfödd hos Tiger/Stenbockar, hittar man en djup känslighet för allt levande. Det finns ett drag av ädel vilde hos denna individ. Han älskar förmodligen djur och brukar ta hem kringdrivande sådana. Han är trots detta noga med att välja en person som kan stå för hans starka uppfattning om hur folk bör leva. Dessa människor vill skapa en sund miljö för familjebildning. Tiger/Stenbocken behöver en grundstomme varifrån han kan rusa iväg och prova en eller annan ny idé eller plan. Han behöver massor av kärlek och i gengäld fördelar han sin generositet hinkvis och ger massor av tillfällen till att ha kul.

Om du har en av dessa individer som din egen, håll fast vid honom! Var inte dum. Bara för att han rest iväg till Chile för att jaga skunkar för ett interplanetariskt deodorantprojekt, förtvivla inte. Din Tiger/Stenbock kommer att störta ner mitt i din säng inom några dagar. Ditt jobb som partner till en av dessa underhållande knasbollar är att hålla dig fullt sysselsatt när han är borta, och mest av allt att lära dig att vara nöjd med dig själv utan att luta dig mot Tiger/Stenbocken. Denna person avskyr att vara bunden, men älskar att vara gift. Det är en smula motsägelsefullt, men det är mycket verkligt för honom eller henne. Var ingen surpuppa. Det kommer inte att hjälpa dig ett dugg.

Passar med

Det är fullt naturligt för dig att älska Hundar. Välj honom eller henne från Oxen, Lejonet, Jungfrun, Skorpionen eller Fiskarna. Om det inte gör susen, få tag på ett Häst/Lejon, en Häst/Jungfru, Häst/Skorpion eller Häst/Fisk. En Drake/Skorpion kan orsaka din enventuella kärleks död, men resan är halva nöjet. Get/Vädurar, Get/Kräftor eller Get/Vågar finns inte på din favoritlista. Inte heller Katt/Vädurar, Katt/Kräftor, Apa/Vädurar, Apa/Vågar, Gris/Vädurar, Buffel/Kräftor eller Orm/Kräftor.

Hem och familj

Tiger/Stenbocken vill äga saker och ha egendom av alla sorter, men han är inte typen som håller på och letar efter den. Denna individ vill inte ha något att göra med gör-det-själv jobb. Anlita en expert. Skaffa en specialist. Men be inte din sorglösa Tiger/Stenbock att fixa något mer än ditt brustna hjärta. Denna persons hem är opretentiöst och trivsamt. Ta av dig skorna och lägg upp fötterna. Denna värd vill att gästerna ska slappna av. Han sköter springandet, tack.

Hans eller hennes barn representerar stabilitet och till och med verklighet för denna hoppiga raring. Tiger/Stenbockar kan vara snäsiga mot sina barn om deras tålamod frestas och kan skrika åt dem när en kris når klimax. Men för det mesta bryr sig inte Tiger/Stenbocken alltför mycket och låter sina barn löpa fritt. De kan inte hjälpa det. De sätter likhetstecken mellan frihet och kärlek i sina egna liv. Varför skulle det vara annorlunda för deras barn?

Tiger/Stenbock-barnet kommer att ha alla kännetecken på hyperaktivitet. Han eller hon kan vara tanklös och ostyrig och spela pajas en hel del. Det bästa att göra med denna typ av barn är att låta honom vara tanklös. Men detta är naturligtvis inte alltid möjligt. Alla bor inte långt ut på landet där man kan dumpa barnets överdrivna rörelsebehov i trädgården tills han lugnar ner sig. Ett gott råd är att sysselsätta detta barn med så många olika projekt som han eller hon kan klara. Här finns hög medfödd intelligens, om den används på rätt sätt (styrd av en kärleksfull men fast hand) så kan detta barn bli ett bra exemplar av hyperaktiv vuxen med ett huvud på axlarna.

Yrke

Denna person är som klippt och skuren för att arbeta på den typ av jobb som tillåter rörelsefrihet. Han kan anpassa sig till andras regler, förutsatt att han kan se det kloka i regeln. Tigrar är inte speciellt lydiga. Stenbocken hjälper här. Men dock, en Tiger är en Tiger; handlingsfrihet och massor av utmaningar håller denna person nöjd. Hans talanger är oräkneliga och, underligt nog, han gillar konkurrens. Vad än hindret är, så kan du räkna med att Tiger/Stenbocken försöker hitta en snabb och effektiv lösning. Tiger/Stenbockar tycker att det viktigaste händer just nu. De oroar sig över nästa gång, nästa gång.

Om du kan stänga in dem tillräckligt länge för att sätta dem bakom ett stort skrivbord av mahogny, kommer dessa personer att bli rättvisa och medkännande chefer. Dessa chefer är den sort som har kvar samma sekreterare i hundra och femtio år.

Tiger/Stenbockar anpassar sig också bra som anställd. Dessa människor har inga egna sociala intressen och så länge de är tillfredsställande givande, duger underordnade jobb bra. Tiger/Stenbockar är hängivna och trofasta arbetare.

Karriärer som kan passa här är: doktor, idrottslärare, veterinär, boskapsskötare, cowboy, skogvaktare, bokrecensent, översättare, manusförfattare, skådespelare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |