Tiger/Skytt

Den Tiger som är född i Skytten är en person som envist, men charmigt, önskar förbli ett barn. Dessa människor älskar allt som är äventyr och manicker, rymdkapplöpningar och resor till fjärran länder. Naturligtvis kan inte barn förverkliga sådana dramatiska drömmar. De fantiserar bara om hur det skulle vara att resa i ett rymdskepp eller dyka hundratals meter ner i havets djup. Tiger/Skyttar är exakt likadana. De fantiserar om stora äventyr. Men de går aldrig längre än till sin egen bakgård. De kommer att ta långa promenader i bergen, upptäcka ruiner och memorera varje sten. Men dessa trevliga, roliga människor lämnar inte hemmet för långa stunder.

Inte för att Tiger/Skytten inte rör sig speciellt mycket. Det gör de absolut. De är typen som kör för att övernatta hos Kalle och skyndar tillbaka, med tolv timmars körning på vindlande vägar, för att hinna öppna affären klockan åtta på morgonen. Eller så kan de göra affärsresor och aldrig få hemlängtan. Tiger/Skyttar är inte några igel-människor. Men de föredrar minsta motståndets väg. De är hellre med dem de är säkra på än jagar upp nya vänner eller försöker förföra en obekant partner. Trots att äventyr förblir den största delen av en Tiger/Skytts liv, förblir det nästan alltid inuti hans huvud.

Socialt sett är Tiger/Skytten utåtriktad och tillbakadragen om vartannat. Denna ojämnhet kommer sig troligen av att denna person ibland tvingas ut från sin miljö av sin impulsiva Tiger-sida. Men när han väl kommer till festen så blir han omedelbart uttråkad och önskar att han var hemma inuti sitt huvud igen. Tigern försöker hela tiden få denna person att blomma ut socialt, men Skytten är mer intresserad av att hålla honom sysselsatt med böcker och ideal. Ibland händer det att Tiger/Skytten känner sig så illa till mods med sällskapslivets press - särskilt med obekanta personer - att han, på grund av förlägenhet, bär sig illa åt. Tiger/Skytten kan vara den där kvinnan i mitten av rummet som pratar för mycket och berättar dåliga historier och i hemlighet önskar att hon var var som helst, bara inte där.

Denna person är en skarpsynt observatör. Han eller hon kanske besöker sammankomster eller går med i gruppaktiviteter av den enda anledningen att spana. Tiger/Skyttar är medvetna om allt, känsliga ända ner till ett underarmshårs form och stämning. Han eller hon fascineras av nyheter och originalitet. Om Tiger/Skytten blir intresserad av någonting, kommer han eller hon oftast att spåra upp det och ta reda på allt som finns att veta om det. På detta sätt bygger Tiger/Skytten upp ett inre bibliotek av personer som han vet allting om. Det är en besynnerlig hobby, men en som är medfödd hos Tiger/Skytten.

Denna person har fått en obekymrad och frimodig personlighet med födseln. Han är ett offer för både Skyttens och Tigerns obetänksamhet och självsäkerhet, hetsighet och tveksamhet. Detta gör att han ibland verkar lägga sig i när han bara försöker vara hjälpsam. Men dessa karaktärsdrag ger också kraft åt vad än Tiger/Skytten gör i livet. Som med andra Tiger-människor måste det inre målet börja med måttfullhet. Sakta ner Tiger/Skytt, och tänk dig för innan du tar språnget och vakta din tunga. Kom ihåg att skaffa ett uns eller två av visdom varje gång du vågar dig ut i världen.

Kärlek

Den romantiska delen är problematisk för Tiger/Skytten. Först och främst är han eller hon inte speciellt tillitsfull. Tigrar letar alltid efter fel och känner av små diskreta negativa signaler från andra. Tigrar är magnetiska. Skyttar är frikostiga och ivriga. Denna person verkar vara öppen för att starta förhållanden. Men missförstå henne inte. Det du kan se är bara toppen av ett väldigt komplext isberg. Tiger/Skyttens sorglösa frikostighet kan lätt bli sur. Hon kan bli cynisk om hon blir besviken. Denna person vill behandlas med största omsorg. "Ta mig inte för given!" bör stå tryckt på alla hennes tröjor. Tiger/Skytten är en oäkta storhet. Men så bär inte denna viktiga, snälla typ sitt hjärta på utsidan heller.

Om du skulle vara attraherad av en av dessa människor, gå försiktigt. Styr försiktigt och gå vidare med försiktighet. Tiger/Skytten behöver uppmuntran och kärleksfull omvårdnad, men han eller hon ber aldrig om det rätt ut. Ge denna ljuset-i-ditt-liv typ en bra logisk anledning att komma hem till dig. Fråga om hon kan lära dig laga mat eller be honom lära dig fickparkera.

Passar med

Du kan lita på kärleken från Häst/Vädur, Häst/Lejon, Häst/Våg och Häst/Vattuman. De fullgör dina ideal på ett bra sätt och ger dig bra och kloka råd. Hund/Lejon, Hund/Våg och Hund/Vattuman värmer dig ända in i själen. Du kan relatera till deras tillgivenhet. Det är ingen dans på rosor med Buffel/Jungfru, Buffel/Tvilling, Buffel/Fisk, Katt/Jungfru, Katt/Tvilling, Katt/Fisk, Orm/Jungfru, Orm/Tvilling och Orm/Fisk. Apa/Jungfru och Apa/Fisk stryker dig mothårs. Och Get/Tvilling ser du som obotligt tanklös.

Hem och familj

En Tiger/Skytts hem betyder inte så mycket för honom. Han vill säkerligen att det ska vara bekvämt och lätt att bo i. Men eftersom denna person ofta är singel ända till medelåldern och egentligen inte vill växa upp, vill inte han eller hon ha bekymmer med inredning. Det finns alltid kalla drycker i kylen och en fin stereo som spelar bra musik. Men det en Tiger/Skytt behöver mest är ett bo för drömmar om öde öar där boet är byggt av strå och solen aldrig går ner.

Denna person är inte överdrivet familjekär. Alla kan skaffa barn emellertid, så om han eller hon blir förälder blir de förmodligen den typen som är kompisar med sina barn, tar med dem på fotboll och lär dem åka vattenskidor. Tiger/Skytten är lite av en hönsmamma när det gäller andra och tar sig alltid tid till att lyssna på barnens sorger, tröstar dem när de är ledsna och känner verklig empati när barnen känner sig missförstådda. Tiger/Skytt-föräldern är inte en person som upprätthåller disciplinen. Han tycker att alla - speciellt han - ska vara fria.

Tiger/Skytt-barnet är ett innerligt och kärleksfullt sällskap för föräldrar. Han njuter av hemtrevliga nöjen, som att spela Monopol med mamma och pappa, eller glädjen i att förbereda för julen. Det bästa med detta barn är hans villighet att akta sig för fara och ta vara på sig själv och andra barn. Detta barn är uppfinningsrikt och arbetsamt. Han eller hon älskar elektroniska spel.

Yrke

Denna person är både ihärdig och outtröttlig när han arbetar. Tiger/Skyttar är ambitiösa och bryr sig inte mycket om vad andra tycker om de medel de tar till för att nå sina mål. Dessa människor är speciellt skickliga på att ta över oprövade projekt som observeratörer kanske inte godkänner. Tiger/Skyttar tar sig ofta an vågstycken med omfattande spännvidd. Ett brett fält tilltalar deras oförfärade utforskarsida. De gillar att föreställa sig pompa och ståt, men bryr sig inte speciellt mycket om rangordning eller hierarkiskt hyckleri.

Tiger/Skytten är vanligtvist inte intresserad av vem som är chef. Han eller hon är mest intresserad av att få jobbet gjort, utan samband med rutin. Deras hopp är alltid att fly vardagen och på något sätt resa sig över trista jobb.

Fastän de kan vara effektiva anställda kan Tiger/Skytten känna att han vet bättre än chefen. Dessa personer passar bäst för sig själva, när de gör sin grej, gör affärer eller skriver dikter. De är bra på jobb som kräver mycket resor. Det spelar ingen roll vilken karriär denna livliga person väljer, du kan vara säker på att hans liv, från morgon till kväll, är en tripp. Arbete är hans eller hennes bästa sätt för att uttrycka sig.

Jobb som kan passa denna person är: fysiker, stadsplanerare, brevbärare, roadie, präst, skådespelare, idrottsman, journalist, inkasserare, säljare, rymdingenjör.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |