Tiger/Skorpion

Först och främst, alla Tiger/Skorpioner är överdrivna. De gör allt intensivt. De tar aldrig livet som det kommer, utan springer hellre ut och försöker genskjuta det längs vägen. De befinner sig ständigt i farliga situationer, vilka de medvetet har försatt sig i. De tar aldrig tid på sig för att planera alla detaljer, eller skriver listor för att garantera att varje malkula blir räknad i vinterkläderna. Dessa människor är överilade och hetsiga och ärligt talat ganska galna. Man kan kalla Tiger/Skorpioner blitz-personer. De kommer alltid med skrikande bromsar till varje ny upplevelse, glufsar i sig, smaskar, andas in, förbrukar, bygger, gör, bakar, gnider, målar, fixar - och sedan ger de sig iväg till nästa utmaning. Skorpioner som är födda under Tigerns år försöker alltid få ut tre liv av ett.

Kombinationen av Skorpionens mörka magnetism och Tigerns självsäkra dito gör denna person tämligen fascinerande för andra människor. Det betyder att Tiger/Skorpioner är ganska populära bland sina jämlikar. Människor ser upp till denna personlighet och Tiger/Skorpioner älskar att ses upp till, att folk berättar hur underbara de är och, i utbyte mot beundran och gillande, anstränger sig till det yttersta för att fortsätta vara underbar så applåderna aldrig tystnar. Tiger/Skorpioner är maniskt självcentrerade. Men de är taktfulla med det.

Dessa viljestarka personer blir automatiskt ledare. Men de är inte speciellt förtjusta i att vara ledare. Tiger/Skorpioner vet hur man gör massor av olika saker och är ofta tusenkonstnärer. Denna envetna själs dröm är att göra en sak bra. Tiger/Skorpionen är en stolt person. Men han grämer sig över sin egen stolthet och sparkar ständigt sig själv i baken och säger "Var mer ödmjuk. Bli inte alltför upphetsad. Krymp huvudet till normal storlek." Och värst av allt, Tiger/Skorpioner är slagskämpar. De är våldsamma och till och med farliga som motståndare. De är hatiska och blodtörstiga. Men de avskyr att vara så elaka. De vill verkligen vara snällare.

För att inte dö ung på grund av sin schizofreni måste Tiger/Skorpionen i unga år skaffa sig vishet. Denna vishet kommer inte inifrån. Den kommer alltid från en yttre källa. Tiger/Skorpioner måste hålla sina flaxiga öron rena och lyssna noga på de kloka människor som finns i deras liv. Mod har de. Klokhet har de inte. När denna person väl lärt sig förnuft och måttlighet kan han förflytta vilket berg som helst, bara genom att svänga en gång på svansen. Utan sunt förnuft och gränser så är det ute med denna person.

Så snart Tiger/Skorpionen har införlivat balansen som ett sätt att leva, kan han eller hon gå verkligt långt. Dessa personer kan skryta med en viss begåvning, har stil i överflöd och är ytterst kompetenta. Det finns inget du inte kan anförtro dem. De är initiativtagare, framfusiga men sympatiska och de slåss på liv och död mot orättvisor. Tiger/Skorpioner avskyr regler, såvida det inte är de själva som skapat dem. De tror alltid att de vet bäst. De är hetlevrade, svartsjuka och hänsynslösa när de blir arga. De har inget emot rå styrka, men de hatar bedrägeri. Tiger/Skorpioner jagar oärlighet i nattens dunkel.

Kärlek

Denna person hittar inte sann kärlek på två veckor. Först och främst lever han eller hon ett tumultartat liv, fullt av äventyr och förändringar. Utan omväxling skulle Tiger/Skorpionen ta till sprit eller droger. Han behöver inte nödvändigtvis byta partner, Tiger/Skorpionen är en trogen typ, men han tycker om att byta utsikt, ändra sina vanor, flytta runt möblerna i sitt liv. När och om han hittar någon som kan följa detta rastlösa omkringstrykande, då kan Tiger/Skorpionen bestämma sig för en partner. Han är väldigt erotisk och lekfull.

Om du älskar en Tiger/Skorpion och önskar vara nära honom för alltid, måste du först vara ordentlig. Tiger/Skorpioner vill ha monopol på galenskaperna i familjen. De vill inte ha någon konkurrens på tokighetsområdet. Dessutom, denna person måste känna beundran för den han älskar. Annars tappar han intresset. Så var självständig, omtänksam och klok. Klamra dig inte fast, förlita dig inte på honom och säg inte "ja" och "tack" till allt han säger eller gör. Allt detta får Tiger/Skorpionen att tappa matlusten.

Passar med

Lycka kan uppstå genom samhörighet mellan dig och Häst/Kräftan, Häst/Jungfrun, Häst/Stenbocken eller Häst/Fiskarna. Du är inne på rätt spår om du väljer en Hund/Kräfta, Hund/Jungfru, Hund/Stenbock eller Hund/Fisk. Drake/Fiskens eld kommer att lysa upp ditt liv. Missämja kommer, å andra sidan, att bli följden om du väljer en Get/Vädur, Get/Oxe eller Get/Vattuman. Orm/Oxen, Apa/Oxen och Gris/Oxen kan orsaka dig inre kaos. Du kommer helt säkert att munhuggas med Tiger/Tvillingarna. Pengar kommer att bli en stötesten med Buffel/Vattumannen.

Hem och familj

Denna persons hem kommer att vara ett palats av smaklöshet och konstigheter. Tiger/Skorpionen är bara intresserad av inredning så länge den uttrycker hans personlighet. Han flyttar in i ett hus och tömmer det, vänder det ut och in, höjer eller sänker bjälkar så de passar hans vanor, utökar med ett rum för sina hobbies, sätter in en diskmaskin som går från vägg till vägg så att han kan lagra sin smutsiga disk i en vecka. Tiger/Skorpionen bryr sig inte om att imponera på någon och kommer att arrangera sin omgivning så att den passar honom själv och dem han älskar - punkt!

Tiger/Skorpion-föräldern är kärleksfull men sträng. Han vill inte att lilla Emilia eller Sara ska växa upp och bli lika oregerliga som han. Vad Tiger/Skorpionen egentligen vill ha från sina barn är att barnen inte ska behöva honom. Tiger/Skorpioner är mycket slutna när de är hemma och är inte ivriga att hjälpa till med läxor eller ordna julgran. De är uppriktiga föräldrar som bryr sig väldigt mycket om sina barn, men skulle föredra att inte behöva ta hand om dem. Att torka snoriga näsor går dem på nerverna.

Små Tiger/Skorpioner är trotsiga och lite underliga. De leker inte mycket med andra barn och de har alltid tusen projekt på gång samtidigt. De är medfött rebelliska och kan tänka ut klurigheter för att pina sina föräldrar. De behöver lämnas ifred, förutom när de står i begrepp att göra något riktigt dumt - vilket är ofta.

Yrke

Om denna person har hittat balans och böjt sig under förnuftet finns det ingen karriär som är stängd för honom. Han är smart och förslagen, stark och pålitlig, kunnig och tillförlitlig. Problemet är att det ofta tar ungefär tio år extra i denna obetänksamma individs unga liv innan han eller hon kan slå sig till ro. Han tycker om att prova yrken, försöka sig på nya projekt, gå med i olika grupper och resa innan han är redo att fokusera på ett enda. Du kommer aldrig att träffa en Tiger/Skorpion som säger att han alltid velat bli bagare och börjat i bagarskola när han var tolv och som vid fyrtio fortfarande bakar bröd. Inte en chans. Tiger/Skorpioner har alltid provat på minst hundra olika jobb när de blivit fyrtio.

När man har en Tiger/Skorpion som anställd bör man hålla ett öga på hur han gör olika saker. Dessa människor tycker som sagt inte om regler. De brukar hitta på sina egna och du kanske upptäcker att hela ditt arkiv blivit omorganiserat under natten. De är effektiva och lydiga - till en viss gräns. Som chef är Tiger/Skorpioner kärleksfulla och tuffa. De har respekt med sig och eftersom de inte gillar att köra med folk så försöker de göra sina order till förslag. De är inte för fina för att städa toaletter heller, eftersom de tycker om att lära andra genom att själva vara ett exempel. De arbetar bra ensamma.

Några passande karriärer för Tiger/Skorpioner är: präst, guldgrävare, psykiater, politiker, resesäljare, personalchef, journalist, redaktör, legosoldat, ledare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |