Tiger/Oxe

Här är den jordnära Tigern, den enda Tigern som lyckas hålla alla fyra tassarna på jorden och sitt huvud kallt på en gång. En lugnare Tiger. En mer vaksam Oxe.

Tiger/Oxens sinne är både hårt och välordnat. Inget som kommer in där kommer ut på andra sidan utan att omsorgsfullt registreras. Tigrar tycker om att veta saker. Oxar vill behålla allt. Kombinationen resulterar i en respektingivande slug individ som, trots att han kan verka en aning excentrisk och bara en gnutta för sorglös, egentligen håller ordning på poängen medan du ser gräset växa.

På det hela taget är Tiger/Oxen en allvarsam person. Det kan finnas något obekymrat i hans uppträdande, en viss hurtighet i hans sätt att gå, men låt dig inte luras. Tiger/Oxen sänker egentligen aldrig garden. Han är förslagen och han är på sin vakt. Han är duglig och njuter verkligen av att leda. Tiger/Oxen vill helst att du inte får försprång i djungeln.

Tiger/Oxar är sällan högdragna. Hon kan vara drottning, men hon är varken anspråksfull eller snobbig. Dessa människor föredrar enkla nöjen.

Tiger/Oxar älskar folksamlingar. De behöver inte vara medelpunkten, de får ändå en kick av att betrakta andra uppträda utan att känna sig hotade. Denna individ äger en naturlig ädelhet. Det följer med på köpet. Tiger/Oxar är försynta människor som lunkar framåt med stil.

Tiger/Oxen älskar att vara rörlig. Be honom eller henne göra en resa i morgon och väskorna kommer att vara packade innan du har hunnit köpa biljetterna. De är sällskapliga på ett trevligt, rejält sätt och kan tas med absolut vart som helst, eftersom de uppför sig exemplariskt och har sunt förnuft när det gäller vilken ställning de ska ta i vilket sällskap som helst.

Dessa människor är långt ifrån perfekta. De har en benägenhet för överdriven individualitet. Det kan vara enerverande. De kan till och med sägas vara lite udda. Tiger/Oxar tycker om när saker och ting är som de vill och kan inte se någon anledning till att det inte skulle vara så. De är den typ av människa som föredrar en billig, men exotisk kaffedrink från Lissabon, där de en gång blev strandsatta en natt, framför den bästa champagne man kan köpa för pengar. De bryr sig inte om vad någon annan tänker. De kan dyka upp hemma hos dig till lunch med en liter glass, som de insisterar på att äta i stället för din soppa och sallad.

Tiger/Oxar klarar sig också med väldigt lite pengar. Deras behov kan förenklas ner till rena nödvändigheter. De har inget emot om du vill spendera en miljon om året. De föredrar för det mesta att hålla kostnaderna nere och klara sig med mindre. Det är en del av deras excentricitet. Tiger/Oxar vill vara generösa, men det får inte bli för dyrt.

Du kommer inte att ångra om du blir vän med en Tiger/Oxe. De är lätta att komma överens med, eftersom de tycker att det är mindre komplicerat att låta andra veta deras begränsningar från början hellre än att råka ut för obehagliga överraskningar senare. Om de inte vill ha ditt skrikande barn i sitt hem så är det högst troligt att de på ett vänligt sätt talar om för dig att lilla Ida helt enkelt är omöjlig. Inget ont menat.

Ett annat Tiger/Oxe-drag är mod. Dessa människor har en fotsoldats kurage och en romersk generals hjärna. Precis som bra, kraftiga röda viner tål de transporter väl och passar till nästan alla aktiviteter som du kan komma på.

Kärlek

Den sorts brinnande passion som Tiger/Oxen begåvats med från födseln får kärlek att likna ett ord för att beskriva likgiltighet. Tiger/Oxar blir verkligen kära. De hittar någon som de ger allt till, följer överallt, engagerar sig själva osjälviskt och med en ovanlig glöd, försvarar den personen ända till sista kulan i patronbältet. Problemet är att om något skulle hända sagda person eller om förhållandet skulle bli sämre, så kan Tiger/Oxen glida in i en gul-svartrandig förtvivlan, varifrån det är väldigt svårt att rycka loss honom. När kärleken är borta så försvinner en del av Tiger/Oxen med den.

För att älska en av dessa besynnerliga varelser så behöver du egentligen inte göra mer än att vara. Tiger/Oxen antar att det är upp till honom eller henne att sköta avgudandet. Tiger/Oxar tycker om att bry sig om andra på ett metafysiskt eller mentalt sätt. Man bör inte låta dem sköta mathållningen - man kan bli dömd att äta bara bönor eller nudlar. Tiger/Oxar tjafsar inte om variation eller gourmettillagning. Man ska äta för att leva och inte leva för att äta, det är hans motto. Så bråka inte. Och oroa dig inte över om din Tiger/Oxe har det bra, är glad eller bekymrad - han berättar självmant för dig. Dessa individer skräder inte orden.

Passar med

Kräftor, Jungfrur och Stenbockar tilltalar din världsliga sida. Du passar bäst med Drake, Hund eller Häst av dessa tecken. Ett fantasirikt kärleksliv kan inkludera en Drake/Fisk eller Hund/Fisk. Skorpioner ska inte heller uteslutas, speciellt inte Hund/Skorpioner. Bry dig dock inte om Apa/Skorpioner eller Orm/Skorpioner och låt bli Orm/Lejon, Orm/Vattumän, Buffel/Lejon, Buffel/Vattumän, Apa/Lejon och Apa/Vattumän. Var dig själv först och främst. Men när du ska välja en partner, kom ihåg att hålla dig undan från besinningslösa personer. Försök hitta sådana som är klokare än du.

Hem och familj

En Tiger/Oxes hemmaliv är inte precis något paradis. Varför är det så turbulent? Så föränderligt? Så oroligt?

Det kan ha att göra med kombinationen av Tigerns hetsighet och Oxens envishet. Tiger/Oxen tycker som sagt om att få saker gjorda på sitt sätt. Vi vet alla att ett lyckligt hushåll beror mycket på kompromisser, ge och ta, förändring och utbyte av åsikter. Inget av ovanstående tilltalar den hetsiga Tiger/Oxen. Han planerar att ha sitt hem som han vill. Gå med på det eller flytta ut.

Som förälder kommer denna person, av hela sitt hjärta, försöka vara rättvis och aldrig utmäta straff, om det inte är så att ingen annan rimlig lösning har fungerat. Tiger/Oxar är väldigt seriösa när det kommer till plikter och vill vara helt säkra på att deras barn presterar och uppför sig. Men ibland så gör deras egna ganska ovanliga liv och öden att de ilar iväg till avlägsna länder, till våldsamma och spännande platser. Barnen kan lämnas vind för våg att klara sig på egen hand. Ett barn på egen hand kan antingen bli bra eller sluta med katastrof. Det är ungefär vad som händer med Tiger/Oxens barn. Allt eller inget.

Tiger/Oxe-barnet är excentriskt och självgående. Han är rolig och gillar familjegruppen så länge han är ung och fortfarande beroende. När han blir äldre kommer han att dra i tyglarna och kräva mer oberoende än man normalt vill bevilja ett barn. Låt honom gå. Han har större fiskar att fånga än en ynka förälder kan föreställa sig.

Yrke

Denna persons kreativitet ligger i hans individualitet. Han tycker inte om att tänka enligt någon annans plan. Han vill komma på själv - även om det gör ont - om elden verkligen är så där jättevarm.

Att anställa en sådan underlig person är inte speciellt fridfullt. Tiger/Oxens talanger kan dock vara värda de få problem du får när du ska få honom att anpassa sig till regler och följa rutiner. När han väl har blivit övertygad om att hans syfte i kontoret, hemmet, affären eller restaurangen, eller vad det nu kan vara, är meningsfullt och är bra för systemet, kommer Tiger/Oxen att fullfölja varje uppgift med anmärkningsvärd klokhet och glöd. Naturligtvis föredrar Tiger/Oxen att vara chef. De tycker om att utöva sin milda auktoritet och njuter till och med av att samla på sig de slantar som kommer med att vara en del av ledningen. Märk väl, de bryr sig egentligen inte om de fördömda pengarna. Men om de följer med på köpet, så mycket bättre.

Några jobb som passar Tiger/Oxen: missionär, författare, polis, general, politisk rådgivare, journalist, härskare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |