Tiger/Lejon

Tiger/Lejonet måste stanna upp, se sig omkring och försöka hitta måttlighet innan det är för sent. Fundera på alternativen: högmodigt leverne, trotsig självbelåtenhet, skrytande tyranni. Det är bedrövligt. Det sorgliga ödet för ett Tiger/Lejon är avgrunden.

Genom livet kommer denna individ att känna sig ståndsmässigt överlägsen mot allt och alla omkring honom. Som resultat av hans arrogans kommer Tiger/Lejonet att få det svårt att skaffa och behålla vänner. Folk förstår inte alltid hur ensamt det är att vara herre på täppan.

På grund av att denna person känner att han naturligt är ett huvud högre än sina medmänniskor, så är det omöjligt för honom att dölja sin speciella kungliga hållning. Vad som händer, eftersom här finns en känsla av äkta förlägenhet för att vara så fantastisk, är att Tiger/Lejonet verkar vara en snobb. Hans tanke om sig själv är för det mesta för stor för att komma igenom dörren. Så i sällskap visar han en sorts falsk enkelhet, som oturligt nog märks. Tiger/Lejon försöker vara lockande, lekfulla och till och med gulliga. Men det fungerar inte. Alla ser igenom den där uppsynen av pojkaktighet. Av denna anledning tror vissa människor att Tiger/Lejonet är en hycklare. Inget kunde vara längre från sanningen. Han tycker bara det är pinsamt att vara så underbar.

Magnifik är till och med ett bättre ord. Tiger/Lejon är modiga. I motgångar har de modet av tio Lejon och lika många Tigrar, alla var för sig ledare av flocken. De kan skratta sig igenom sjukdom, landsförvisning, sorg och förlust och ändå ha sin stolthet som en skylt i pannan som blinkar HOPP i det tätaste mörker som drabbar dem. Tiger/Lejonets återhämtning tar sig formen av en lång jakt, vaka, psyka fiender, smyga genom snåren på tysta tassar, cirkla runt fältet hundratals gånger i väntan på att de goda tiderna ska komma tillbaka. Då, pang! De är uppe på fötterna och på väg igen som om inget hade hänt. Ingen huvudvärk. Inga ryggsmärtor. Bara patentlösningen på Tigerns alla sjukdomar - rörelse. Så länge som Tiger/Lejonet inte behöver sitta på samma ställe och vänta på att tiderna ska bli bättre kan han ta sig igenom allt - han kan till och med gäcka döden bara ingen binder ihop hans stora starka ben.

Tiger/Lejon är förresten alltid vackra att titta på. Det är deras sätt att föra sig som ger dem övertaget i vilken folksamling som helst. De klär sig ofta klassiskt och bryr sig egentligen inte så mycket om vad de har på sig så länge det inte stör dem i deras agerande. Ofta har de en läcker lejonman av ljust hår.

Denna person har väldigt svårt för att acceptera andra plats. Till exempel, du kan se honom rusa iväg mot framsätet i en bil, sedan hejdar han sig och böjer sig för sin mormor som, trots allt, är 87. Det är inte det att det är obekvämt i baksätet som stör Tiger/Lejonet. Det är den sociala innebörden och den deprimerande känslan av att inte vara där framme där allt händer och varifrån han till och med kan, trots att han inte är förare, utöva en viss kontroll. Hans klarhet och sinne för humor när det gäller honom själv utvecklas med tiden och efter 35 bör Tiger/Lejonet mogna till en ganska fantastisk person - förutsatt att hans huvud inte är oåterkalleligt uppblåst av år av föräldrars svansande.

Kärlek

Känslor är ingen lätt del i Tiger/Lejonets liv. Till att börja med får hans naturliga arrogans folk att tappa lusten. Tiger/Lejonets inre känsla av hur ovanlig han kan vara och hur fantastiskt han tänker göra sitt liv en dag, kan hindra honom från att slå sig till ro med en person, skaffa familj och bygga ett hem. Tiger/Lejonet kan nämligen inte se sig själv tycka om någon som inte är åtminstone jämlik i både styrka och format. Genom detta begränsar Tiger/Lejonet sina chanser till äktenskap och familjeliv. Han avstår däremot inte från sexuella äventyr, där han struntar i om partnern är hans jämlike eller ej, så länge partnern ser upp till honom och suckar mycket.

Om du skulle vara kär i en av dessa välvilliga översittare, verka aldrig svagare än han. Även om du känner för att storgråta, håll dina nävar uppe. Denna person blir passionerad av styrka, upphetsad av kraft och uppeggad av aggressivitet. Håll honom på språng!

Passar med

Drake/Vädur, Drake/Tvilling, Drake/Skytt, Drake/Stenbock, Häst/Vädur, Häst/Tvilling, Häst/Skytt, Häst/Stenbock, Hund/Vädur, Hund/Tvilling, Hund/Skytt och Hund/Stenbock förhöjer din existens. Det är inte så många att välja mellan, men å andra sidan är du inte världens lättaste person att göra nöjd. Apa/Oxar, Apa/Skorpioner och Apa/Vattumän är inte att tänka på med din livsstil, inte heller Buffel/Oxar eller Buffel/Vattumän. Orm/Oxar och Orm/Skorpioner får dig inte att känna ett dugg och tänk inte ens tanken på en Katt/Oxe.

Hem och familj

Tiger/Lejonet bor förmodligen i ett bekvämt, men ändamålsenligt hem. Denna person föredrar äkta möbler och kanske bara äger en enda vacker antikvitet, som han stolt visar upp och placerar klokt bland sina andra, mindre dyrbara, möbler. Tiger/Lejonet har en utmärkt känsla för kvalitet och njuter av elegans, men han kan egentligen inte oroa sig över att söka materiell perfektion. Han tycker om att tänka på sig själv som en äventyrare som inte har något riktigt hem, utan snarare rider runt på den farliga prärien och räddar små indianbarn från skolans vedermödor. Eller något åt det hållet. Hjältemod och småborgerlighet passar inte ihop.

Denna person är hängiven sin familj. Så länge han är fri att rusa runt världen och sysselsätta sig utanför hemmet (om han har ett), kommer han att njuta av sällskapet av sina barn, kusiner och syskon.

Tiger/Lejon-barn behöver kontrolleras av sina föräldrar och tydliga påminnelser om att de inte är små gudar. De kommer naturligtvis att ha en stor personlig framtoning som barn och det är frestande att skämma bort dem ordentligt och applådera alla deras påhitt. Lär dem att titta i spegeln. Uppmuntra dem att försöka att passa in i sin egen spegelbild.

Yrke

Med talang för direktörsjobb kanske Tiger/Lejonet, på grund av sin strävan efter ödmjukhet, inte vill bestämma över andra. Tiger/Lejon tycker om att lämnas ifred att utvecklas i sin egen speciella takt. De är inte förtjusta i att trängas på kontor med massor av medarbetare och övervakare som flåsar dem i nacken. Oberoende karriärer är det klokaste valet för dessa människor.

Tiger/Lejonet är också en aning av en idealistisk person. Han kommer alltid att hitta orättvisor i världen som gör honom arg och knuffar honom mot goda gärningar. Du kan hitta honom som ledare i välgörenhetsorganisationer. Tiger/Lejon är bra talare. De kan bli lärare eller säljare. De kan bli utmärkta skådespelare och sångare också. Och Tiger/Lejonet kan mycket väl ha talang för konst och välja ett yrke som målare eller skulptör.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |