Tiger/Kräfta

Tigrar är i huvudsak stridslystna. Kräftor är känsliga, lynniga och tungsinta. "Ryt!" säger Tigern inuti Kräftans trumpna jag. "Jag vill ha min självständighet!" eller "Låt mig skratta!" eller "Ordna några konflikter åt mig!"

Tiger och Kräfta är en underlig, nästan komisk kombination. Här finns, naturligtvis, massor av verklig känslosamhet springandes vind för våg. Faktum är att deras värsta fiende är förlusten av sitt självförtroende och att kapitulera för en utsvävande och roderlös existens. Tigrar är rastlösa personer som behöver lära sig måttlighet. Det är ytterst viktigt för deras överlevnad. Dessa fantastiska varelser är i konstant fara för att plötsligt bli utbrända, ofta som ett resultat av deras egen omåttlighet. Tigrar behöver goda råd, vishet och sunt förnuft. Kräftan är, till största delen, ett förståndigt tecken. Men Kräftor kan drunkna i sin egen känslosamhet. Detta är en förrädisk kombination.

Vi har alla en förmåga att svika oss själva. Vi kan alla, förr eller senare, bli lurade av våra egna känslor. Men här, med Tiger och Kräfta tillsammans, finns en riskabel böjelse för sjävbedrägeri. Friska och krya Tigrar ser sig sällan för innan de hoppar, såvida de inte har en klok kamrat bredvid sig som säger åt dem att ta det försiktigt. Kräftan med sin lynnighet och benägenhet att sura eller vara överdrivet översvallande är knappast den typen, eller hur?

Det bästa för Tiger/Kräftan är att ta livet ett steg i taget. Organisera sig och hålla fast vid rutiner. Strukturera upp sitt liv eller låta någon annan göra det för honom. Han eller hon kommer inte att tycka om sådan disciplin. Men det kommer att vara till hans eller hennes fördel. Och de kommer att tycka om den fördelen.

Originalitet är ordet för Tiger/Kräftor. Dessa personer har förmågan att leva ett fullständigt bohemiskt liv. Men det skulle vara ett misstag. Kräftan är alldeles för mycket av ett medelklasstecken för att följa den hårdnackade Tigerns galna fotspår.

Alla kommer att glädjas åt att känna denna person. Han är i allmänhet glad (förutom när han ger efter för Kräftans nedstämdhet) och underhållande. Han är en romantiker, en drömmare, som vill förändra världen, göra alla snällare och ärligare, en sentimental typ som längtar efter lugn och ro, men som nästan aldrig får det.

Varför? Tiger/Kräftan är en väldigt kreativ figur. Nya idéer och exotiska platser, människor och sysselsättningar attraherar honom. Just när han eller hon verkar ha slagit sig till ro, pang! Han ger sig iväg på nya och mer hårresande äventyr. Tiger/Kräftan njuter inte bara av att söka upp det ovanliga, utan han gillar att bli uppmärksammad för det också. Tiger/Kräftan putsar sig stolt när han får beröm för sina bedrifter. Det är faktiskt så att beröm tar fram det bästa ur denna person och bör inte ransoneras när det gäller honom. Han kommer inte att bli uppblåst av det. Det kommer snarare att sporra Tiger/Kräftan till större och bättre genombrott och erövringar.

Tiger/Kräftan behöver stort utrymme att ströva omkring på. Små utrymmen får hans nackhår att resa sig. Han behöver spelrum och trots att han är hemmakär å ena sidan, så behöver denna Kräfta omväxling. Även om han bara möblerar om varannan dag så tycker han om att känna sig utmanad av nya miljöer.

Kärlek

Med otur i kärlek i den tidiga delen av sitt liv, tar denna persons sanna känslomässiga inriktning ett bra tag på sig för att utvecklas. Han eller hon är väldigt tilldragande för potentiella partners. En viss viktig kreativ tid kan förloras här på grund av velande med improviserade kärleksförhållanden som sällan fungerar i det långa loppet.

Om du älskar en Tiger/Kräfta, se då upp till honom eller henne. Beundran och respekt är vad som tänder dem. Tiger/Kräftan behöver glänsa. Han är ingen skrytmåns ändå. Han är egentligen ganska diskret. Men han tycker om att visa sig från sin bästa sida. Smickra honom. Och viktigast av allt, omfamna hans fånerier.

Tiger/Kräftan är väldigt svartsjuk. Han avskyr när någon så mycket som tassar in i hans strålkastarljus. Han kommer att slåss mycket tufft om han blir attackerad, men är inte typen som blir aggressiv i situationer i hemmet. Tävla inte mot din Tiger/Kräfta-partner. Gör i stället din grej och låt honom göra sin. Var beredd på ömhet hela tiden. Och lägg dig inte i denna persons privata angelägenheter.

Passar med

Du tycker att Hund/Oxen, Hund/Jungfrun och Hund/Skorpionen är fascinerande. Du kanske blir alldeles salig över Drake/Skorpioner, Drake/Fiskar, Häst/Skorpioner och Häst/Fiskar. Och naturligtvis finner du den kultiverade Gris/Fisken oemotståndlig. Lek inte med Apa/Vädur, Apa/Våg eller Apa/Stenbock. Håll dig borta från Orm/Vädur och Orm/Våg och klara dig utan Buffel/Vädur och Buffel/Våg. Slå dig inte ihop med en Get/Våg. De är till och med mer temperamentsfulla än du.

Hem och familj

Detta område i Tiger/Kräftans liv är oftast fyllt av ryck och slit. Där Kräftan är hemmakär är Tigern en vandrare. Där Kräftan är lynnig och känslosam är Tigern optimistisk. Till och med inredningen kommer att vara schizofren.

Självklart har Tiger/Kräftan en naturlig fallenhet för föräldraskap. Han eller hon älskar sitt hem och han ser familjen som en väsentlig del av bilden. Tiger-sidan i denna persons karaktär, hans äventyrsanda och hans förmåga att drömma, kommer att förtrolla barnen. Denna person kommer förmodligen att vara kompistypen som förälder, som barn gillar att vara tillsammans med. Det kommer att finnas ett visst mått disciplin i Tiger/Kräftans hus, men kom ihåg hans bohemiska sida - lite oordning får bara ett hem att se mer inbott ut, eller hur?

Tiger/Kräfta-barn är strävande och vinnande. Men för att kunna ta sig framåt måste de väldigt tidigt läras värdet av stränghet och självbehärskning. Fel uppfostran av ett barn kan bli väldigt olycksaligt senare i livet. Så från början måste han uppmuntras att ge upp för rutiner. Små dagliga sysslor och regelbundenhet i mat- och sovtider kommer att hjälpa denna person att fokusera på framtiden.

Yrke

Denna person är bara delvis ute efter egen vinning. Materiella ting är viktiga i hans planer. Men (och detta är ett stort men), eftersom han är en Tiger kommer denna giriga sida av Kräftan att vara märkbart försvagad. Han kan vara typen som uppfinner en underbar ny metod, men när det kommer till marknadsföringen så verkar han fega ut. Han tvekar att stå inför den sorts engagemang som behövs för att avancera. Han vill ha en BMW. Han skulle till och med älska att köra omkring i en Rolls-Royce. Men om han tar sig tid att tjäna pengarna och sedan skydda dem, är han rädd att han kommer att bli uttråkad och att resultatet blir att någon ny underbar metod förblir oupptäckt. Så Tiger/Kräftor lever för vad de kan upptäcka i livet.

Naturligtvis är detta sätt bra, när du är chef över företaget. Om du anställer rätt personer kan du stanna i ditt torn och skapa, medan din personal fixar pappersarbetet. Det är mindre önskvärt för en anställd att inte sköta sitt jobb. Så Tiger/Kräftan bör arbeta för sig själv.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |