Tiger/Jungfru

Tiger/Jungfrun är en tuff typ med ett hjärta av guld. Tiger/Jungfrur missar ingenting. De uppmärksammar och kalkylerar och lägger ihop och planerar och slår ner på och lägger ihop igen och slår ner igen. Det är en oslagbar kombination att leva med för personen själv, men kanske är den en aning för mycket på den sura, vet-bäst sidan för dem som måste leva med honom. Försonande drag? Massor.

Jungfrun, som en extra ingrediens till Tigern, begränsar Tigerns impulsivitet, vänder på Tigerns tunga tre gånger innan han får vräka ur sig sina dumdristiga planer och formar verkligen Tigerns normala spretande, röriga existens till något ganska underbart.

Först och främst, Tiger/Jungfrun är en plikttrogen slav. Ingen mängd arbete skrämmer denna ståndaktiga strävsamma person. Vilken uppgift det än gäller, det spelar ingen roll hur många det kommer på lunch eller middag, eller hur många stopp han måste göra på vägen för att lille Emil ska kissa eller lilla Sara ska få lite frisk luft, Tiger/Jungfrun utför allt beundransvärt.

Allt detta frikostiga körande och matlagande och städande och välkomnande och mer körande och matlagande och städande görs inte utan klagomål. Tiger/Jungfrun är måhända en slav. Men han är ingen villig slav. Snarare är det så att han är tvingad av plikt, fängslad av sin känsla för förpliktelser och bunden av sin glödande tro på vad som är rätt. Han kommer att gå till det där jäkla kontoret varje morgon till fots och utan att sucka i trettio år, utan att missa en dag. Men ve den partner som inte uppskattar vad den känsliga Tiger/Jungfrun går igenom för dens skull. Tiger/Jungfru är underbara bundsförvanter. Och de är okuvliga fiender också. De förlåter aldrig.

Normalt sett så har Jungfrun inget emot att vara allvarlig. Det är en del av deras lott. Men här kommer Tigern skuttandes med det där dumma flinet fastklistrat i ansiktet och lockar den mörkaste sidan av Jungfrun, uppmanar honom till busighet och rörelse. Om Tiger/Jungfrun är känslig och inte brusar upp så kan han få ett fantastiskt liv. Tigrar är inte ett dugg lika Jungfrur. Men de förstår dem. Så kan, om hanterat på rätt sätt, Tigern ge ett livligt drag till vad som skulle kunna vara ett trist Jungfru-liv.

Här finns definitivt ett drag av medmänsklighet och förmågan att uppfatta andras problem som sitt eget. Tiger/Jungfrur är bra rådgivare. De är mycket förståndiga och kloka. De kan också vara påträngande och tvekar inte att läxa upp sina vänner för försyndelser som inte är större än en lillfingernagel. De är pedantiska och petiga med vad de äter och vem de tillbringar sin tid med och om de där sakerna lever upp till deras något överdrivna standard. Tiger/Jungfrur är inte fullkomligt dominerande. De är påflugna. Men inte auktoritära.

Man hittar ofta Tiger/Jungfrur på konservativa platser. De tycker om muséer och talar sig varma för arkeologiska utgrävningars mysterium. De rör mycket på sig och har inget emot vandringar och resor. Men de tycker om att göra det mesta av vad de än gör och därför brukar de inte vara rörliga bara för att vara rörliga.

Denna variant av Tigern kommer att vara en snobb. Tigrar har redan en ganska hög uppfattning om sig själva. Jungfrur är fullt på det klara med sina egna begränsningar, men de tycker om att tro att de känner "rätt" människor. Det kan vara irriterande att konstant bli påmind om av en Tiger/Jungfru-värd vem den och den är, snarare än att helt enkelt bli tillåten att lära känna honom eller henne. Name-dropping är trots allt en medfödd vana hos Tiger/Jungfrun, som ibland verkar bry sig mer om vilka som tillhör societeten än vilka de verkligen är i sina hjärtan.

Tiger/Jungfrun kan skryta med att ha en fin hållning och, fastän inte klassiskt vacker, verkar veta hur man gör det bästa av det utseende man är född med. Det lönar sig att vara objektiv när det gäller sitt eget utseende. Objektivitet är Tiger/Jungfruns specialitet. Han kan försöka lura dig. Men har lurar aldrig sig själv, vad det än gäller.

Det finns också mycket medfödd glädje hos Tiger/Jungfrun. De tycker om att ha kul, få andra att skratt, bråka och leka. De är ofta bra i idrott och är dödligt allvarliga när det gäller deras tennis eller golf eller squash. Tiger/Jungfrur lägger ner mycket kraft på att göra sina liv till förstklassiga ställen att leva i. De delar med sig och njuter verkligen av att skänka andra glädje. De ber inte om mycket applåder heller. De gör bara sitt bästa, vilket alltid är slående bättre än det bästa för andra, mindre plikttrogna själar.

Kärlek

En mer hedervärd livspartner, rakryggad till det yttersta och en pålitlig organisatör av allt - inklusive känslor - kan man inte ens drömma om. Men räkna inte med Tiger/Jungfrun när det gäller härligt liderligt rullande i höet. Tiger/Jungfrur älskar att älska och kastar sig in i det lika energiskt som de lagar mat, kör bil och joggar. Problemet är att, medan de är sysselsätta med mer lustfyllda nöjen så kan Tiger/Jungfrur ge dig det kusliga intrycket av att de är oroade över den där kakan som de satte in i ugnen precis innan uppvaktandet började. Höjer den sig eller faller den ihop? Tiger/Jungfrur kan inte hjälpa det. De bara måste vara nyttiga.

Om du älskar en Tiger/Jungfru och vill göra honom eller henne lycklig, bör du anstränga dig hårt för att vara en aktningsvärd och även enormt viktig person i samhället. Tiger/Jungfrur är intresserade av samhällsställning. De tänder på människor de kan beundra och se upp till. Latmaskar eller sådana som bara åstadkommer något litet tar fram den kinkiga Jungfru-sidan i Tiger/Jungfrur. De kan bli gnällspikar på livstid, förbittrade av att associeras med någon de älskar men inte respekterar. Och trots att Tiger/Jungfrun gör vad som helst för att hålla skenet uppe, så kommer du att kunna märka om respekten försvinner när du och din favorit Tiger/Jungfru till slut är nos mot nos mellan lakanen. För denna individ är det allt eller inget. Inga kanske.

Passar med

Du attraheras av Stenbockar. Det finns något som liknar ditt torra, oigenomträngliga närmande i Häst/Stenbockens och Hund/Stenbockens uppträdande. Ni kommer överens. Häst/Oxar, Häst/Kräftor, Häst/Skorpioner, Hund/Oxar, Hund/Kräftor och Häst/Skorpioner är också utmärkta val för dig. Du är inte tillräckligt avslappnad för Get/Tvillingen. Orm/Tvillingar, Orm/Skyttar, Orm/Fiskar, Apa/Tvillingar, Apa/Skyttar och Apa/Fiskar duger inte.

Hem och familj

Tiger/Jungfruns hem kommer att favorisera en traditionell inredningsplan. Eftersom denna person håller fast vid allt som är stabilt och äkta tycker han oftast om att omge sig med antikviteter och skatter av verkligt värde och status. När det gäller att välja färger dras han mot gult och turkost. Tiger/Jungfrur tycker om att pigga upp sin omgivning med bekväm skönhet. Blommor är en del av deras veckobudget och exotiskt te och sylt gör dem glada.

Familjen, om den upptagna Tiger/Jungfrun någonsin kommer sig för att skaffa en, innehar den förnämsta platsen i denna individs liv. Många barn är förmodligen inte aktuellt. Högljudda ungar dundrande runt i Tiger/Jungfruns dämpade rum och kraschande in i deras blomvaser passar inte in deras idealbild av familjelycka. Om de ändå får ett barn eller två kommer de att vara hängivna och speciella föräldrar vars varje handling är menad att garantera barnens lycka och framtid. Vad gäller deras egna föräldrar är Tiger/Jungfrur alltid ansvarskännande och ringer mamma på hennes födelsedag och tar med pappa till doktorn för en hälsokontroll, men de tillåter inte någon inblandning i sina egna liv och bor i stort sett aldrig med sina föräldrar efter de nått mogen ålder.

Tiger/Jungfru-barn är underbara kelgrisar. Man kan lita på att de håller sina rum städade och springer ärenden och diskar. De kan emellertid uppvisa en småätande nervositet och vara lindrigt sura ibland. De kommer förmodligen att studera noga, men inte speciellt länge. Skapandet av hem och familj i unga år är den naturliga följden av denna persons allvarliga och självständiga natur. Han tycker om att etablera sig på egen hand och göra sig fri från beroende.

Yrke

Tiger/Jungfruns jordiska, energiska jag lämpar sig för alla karriärer som kräver både rörlighet och ansvar. Det passar sig emellertid inte att utsätta denna säkerhetsmedvetna själ för överdrifter av fri företagsamhet eller oplanerade projekt. Tiger/Jungfrur är lite hetlevrade av sig och kan vara impulsiva. Men de kommer antagligen att reservera sin impulsivitet för sunda, kloka handlingar inom en etablerad ram. Du kommer inte att hitta många Tiger/Jungfrur som rusar iväg för att bli legosoldater eller rädda spetälska i mörkaste Afrika. De njuter av bekvämlighet och välbefinnande och har inget emot att skapa och upprätthålla den för sig själva och nära och kära.

Tiger/Jungfrun är inte kärlekslös och kan mycket väl vara lycklig som frivillig inom kyrkan eller Röda Korset. Du kommer också att hitta Tiger/Jungfrur bland solida affärsmän som revisorer och investerare. Eftersom Tiger/Jungfrur uppskattar sitt ordentliga lilla bo och bryr sig om sin sociala image kommer han också att bli en utmärkt hemmaman vars dagliga jobb är att se till att de som bor med honom utvecklas på ett bra sätt. Tiger/Jungfrur tycker vanligtvis om att stanna hemma och förbereda eleganta middagsbjudningar också. Denna person kreativitet kommer ofta till uttryck inom områden relaterade till dekoration och stil.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |