Tiger/Fisk

Denna modiga Fisk ägnar en stor del av sin energi och tid på att försöka få en närmare förbindelse med sig själv. Tiger/Fiskar känner sig ofta instängda av sin modiga Tiger-sida och vill ibland skaka bort den. Fiskar tycker om att simma i obegränsat med tid och röra sig genom oändlig rymd. Fisken har inget som helst intresse av begränsningar. Han längtar efter att vara fri att flyta obunden. Hans mål är andlig insikt. Äkta Fiskar bryr sig inte om massans vrål.

Tigern, å andra sidan, trånar efter drama och drömmer om det drastiska. Tigrar dricker adrenalin till frukost. De är magnetiska och fåfänga. De är hetsiga och överilade och jordnära. De tycker egentligen inte mer om begränsningar än Fisken eller någon annan. Men Tigrar har motivation för att vinna mark. Tigrar är nybyggare med musköter på sina axlar. De är sanna pionjärer av prärievagnstraditionen och älskar fara så mycket att de nästan föredrar att förföljas av indianer än att komma till en trevlig lugn plats där de kan slå sig ner.

Så denna Fisk kan bara få ett inre lugn när han slutligen kan lägga undan sin förskräckliga Tiger till en regnig dag. Då kan Tiger/Fisken, under relativt lugna och fridfulla omständigheter, fortsätta sin jakt på självmedvetenhet.

Tiger/Fisken är väldigt generös. Denna person blir glad av att dela med sig av sina rikedomar. Han tycker om att laga mat till människor han gillar. Han ger ofta en hand till en behövande granne eller kompis. Han är uppriktigt intresserad av andras välgång och kommer att anstränga sig för att komma ihåg att fråga hur de mår.

På grund av denna villighet att öppna sitt hjärta och släppa in andra är Tiger/Fisken sårbar. Ett missriktat ord, skarp kritik kan krossa Tiger/Fiskens känsliga själ och få honom att vackla. Tiger/Fisken blir inte bara sårad av sarkasm, utan han reagerar på den på ett konstigt aggressivt sätt som tar en samtalspartner med överraskning.

Med andra ord, Tiger/Fiskar verkar mer lugna än de är. Bakom det glada "God morgon" kan det ligga en anklagande anmärkning som bara väntar på att avlossas mot någon som vågar utmana. Tiger/Fiskar attackerar sällan. Men de är alltid alerta och beredda att kasta en angripare till nästa vecka. Denna person kan skaka av sig ett dåligt förhållande, resignera inför en misslyckad morotskaka eller luta sig tillbaka och skratta åt sina egna misstag, men räkna inte med att Tiger/Fisken ska ge efter för någon vad gäller bufflighet.

Stolt och ibland komisk, denna person har något av den gråtande clownens dragningskraft. Han visar sina känslor öppet. Han ståtar ofta med ett snett och rörande leende som säger "ömtålig". I huvudsak känner sig Tiger/Fisken blyg. Men han tycker inte om att betraktas som försagd. Hans känslor är djupa och komplexa. Han är öppen för förslag, men han vill inte verka manipulerad. Han vill gärna stå till tjänst, men han spelar bara dum för vinnings skull. Faktum är att denna charmerande individ med talang för social glans är något galen, härligt oförutsägbar och vilt attraktiv.

Kärlek

Det finns mycket ömhet i denna Tiger. Men baksidan av hans pastellsöta känslighet kan vara täckt av bitter choklad. Tiger/Fisken studsar elegant tillbaka efter besvikelser i kärlek. Men de får också ärr av varje efterföljande känslosår och kan så småningom bli rädd för att bli kär.

Om du älskar en av dessa roliga jättar, håll honom eller henne på halster. Du kommer inte att vara hälften så attraktiv för Tiger/Fisken om du bönfaller eller tigger honom om att älska dig. Spela lite svår att få. Och lär dig att skratta åt hans eller hennes skämt. Var inte aggressiv och använd diplomati hellre än styrka när du vill påverka din Tiger/Fisks åsikter.

Passar med

Häst-människor är praktiska. Du har nytta av deras saklighet om du slår dig ihop med en av dem, speciellt en Häst/Oxe, Häst/Kräfta, Häst/Skorpion eller Häst/Stenbock. Harmoniskt blir det också med en Hund/Oxe, Hund/Kräfta, Hund/Skorpion eller Hund/Stenbock. Hundar ger dig sitt sinne för gränser och hjälper dig att finna måttfullhet. En hälsosam Drake/Skorpion fungerar också bra. Orm/Tvillingar, Orm/Jungfrur, Orm/Skyttar, Get/Tvillingar, Get/Jungfrur och Buffel/Jungfrur arbetar alla emot ditt bästa. Buffel/Skyttar gör likadant. Apa/Jungfrur vill ha din själ och du är inte så pigg på att ge bort den.

Hem och familj

Denna individ är hemma nästa överallt. Eftersom de inte dras till materiell spänning och letar efter tröst i sina vänner och sällskap av grupper, kan Tiger/Fiskens hemmiljö vara relativ till det projekt som de är involverade i för tillfället. Naturligtvis behöver dessa aktiva människor utrymme att ströva i. De mår inte bra när de stängs in. De är något bohemiska och trots att de kan äga vackra saker och möbler, så kan de förmodligen både ha och mista dem.

Tiger/Fisk-föräldern skulle verkligen vara nöjd om hans eller hennes barn blev konstnär, en fri ande och, mest av allt, lycklig. Dessa föräldrar är toleranta med barn. Ändå har de ett kraftfullt känslomässigt grepp över barn och det är inte troligt att de finner sig i vare sig oförskämdheter eller uppror. Tigrar, till och med i Fisk-form, är stränga när det gäller att sätta upp regler och att följa dem. Otvivelaktigt kommer mamma eller pappa Tiger/Fisk att ge sina barn massor av tillfällen att vidga sina sinnen och använda sina talanger.

Detta barn är överkänsligt. Du bör hantera honom eller henne med dubbla sammetshandskar. Du kan ha en stor konstnär eller musiker, dansare eller skådespelare i din vård. Försök att inte öppet tvinga igenom din vilja, utan hellre erbjuda detta barn chansen att utveckla de talanger som kan leda till en eventuell karriär i väldigt unga år. Detta barn behöver känna sig tryggt och frossar i massor av generöst föräldraskap.

Yrke

Tiger/Fiskens hyperkänsliga natur hindrar inte honom eller henne från att vara en riktig kämpe i yrkeslivet. Tigern förser denna individ med mer framåtanda än plikten kräver och Fisken får energi också. Med Fisken på släp kommer Tigern att vara mindre envis och vinglande. En sympatisk person, Tiger/Fisken är mer än i stånd att hantera både offentliga och privata karriärkrav utan att förlora målet ur sikte.

Tiger/Fisken är alldeles för blyg för att vara chef. Rollen som auktoritetsfigur tilltalar egentligen inte honom eller henne ändå. Tiger/Fisken kommer att njuta frukten av sitt arbete bäst när han arbetar på egen hand och använder sina konstnärliga talanger för vinnings skull. Annars kan naturligtvis denna person arbeta för någon annan och passa in utan svårighet. Han eller hon är anpassningsbar och klok nog för att veta värdet av att rätta in sig i ledet. Tidig fostran är alltid viktig för Fiskens grundläggande klokhet.

Några möjliga karriärer för Tiger/Fiskar är: artist (skådespelare, målare, författare och så vidare), hantverkare (vävare, juvelerare, keramiker och liknande), musiker, kompositör, dansare, koreograf, filmskapare, pianostämmare, konstlärare, kläddesigner.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |