Råtta/Vattuman

"Framåt och uppåt" borde vara denna fullkomligt idealistiska och experimenterande individs motto. Vattumannen, individualisten, gift med den aggressiva och charmerande Råttan ger oss en människa med ofantlig personlig magnetism och oförvägenhet. Å ena sidan försöker Råtta/Vattumannen samla på sig materiella ägodelar. Å andra sidan kan denna person inte bry sig mindre om materiella tillgångar. Han är en bohem med ett drag av småborgerlighet. En sofistikerad hippie. Han vill vara fri och obesvärad. Men han står inte ut med att vara ensam. Han vill rida en svart hingst på stranden i vinden, men han tycker inte om hästar. En motsägelsefull natur full av goda avsikter får Råtta/Vattumannen att slå kullerbyttor genom livet, alltid pratandes, sällan lyssnandes.

Vattumän vill vara annorlunda. De har visioner och är toleranta. Råttor har massor av personlig dragningskraft och längtar efter att utöva makt. Naturligtvis neutraliseras Råttan av den oegennyttiga Vattumannen i denna duo, som säger åt honom att ta bort sina nävar från maktströmbrytaren tills tiden kommer då människan älskar människan och inga krig längre finns. Effekten är häpnadsväckande. Äkta kraft strålar ut från denna person. Kolla in när han försöker ta över tyglarna i en given situation. Han kan göra affärer, till och med lite skumma affärer. Då, plötsligt som en blixt från klar himmel, kan han dra sig tillbaka. Under inflytandet av Vattumannen går luften ur Råttans snikenhet. Adjö humbug. Goddag frihet och kärlek.

Eftersom Råtta/Vattumannen tror att han vill se runt hörnen mot en bättre värld, kommer han ofta att engagera sig i andliga sökanden efter sanning och balans. Vattumannen är först och främst en tänkare. Råttan använder också hjärnan. Båda tecknen är något neurotiska. Så, hellre än att leta efter stabilitet på använda vägar, blir de lätt attraherade av det kosmiska, det utomsinnliga och övernaturliga metoder för att kontrollera hjärnan. Råtta/Vattumän vill avlägsna sig från det enformiga borgerliga livet som finns inom dem. De längtar efter att finna ro genom andlig upplysning.

Det spelar ingen roll vilken grad av klarsynt tänkande denna individ kommer upp till, han eller hon är icke desto mindre alltid en Råtta. Råttor måste hänga fast vid medelklasslivet. Råttor är hagalna och drivs av makthunger. Vattumannen kan kanske tvinga Råttan till vattnet, men han kan inte tvinga honom att dricka. Denna väsentliga motsättning orsakar ytterligare trygghetsförlust för denna person. Han gör överilade handlingar och blir lynnig och reserverad. Känslor är inte hans starka sida, så hur kan han säga att han är ledsen? Hur kan han anpassa sig till den alldagliga världen med dess stränga och omänskliga krav? Varför är livet så mördande tråkigt?

Problemet är att folk aldrig lever upp till Råtta/Vattumannens höga krav. Han blir ofta besviken på gruppens misslyckanden och såras av själviskheten hos nära och kära. Ändå kan till och med han missa målet. Då blir han verkligen bedrövad och förvirrad. Vad gjorde han för fel?

Råtta/Vattumän måste lära sig att sakta ner, att känna sig fram i stället för att försöka "tänka" sig fram, att sitta stilla tillräckligt länge för att hjärnvindlingarna ska sätta sig mellan de där öronen. De måste inte fuska med substanser som mixtrar med medvetandet eller konstiga rörelser såvida det inte finns en konkret och jordnära anledning att göra så. Att segla iväg ut i rymden utan säkerhetsbälte är ett väldigt farligt företag.

Kärlek

Eftersom Råtta/Vattumannen blandar fantasi med karisma och neuroser med nervosistet, så kan du föreställa dig de känslostormar som arbetar här. Denna person är både attraktiv och sårbar. Dragningskraften syns. Sårbarheten gömmer sig. Hans eller hennes emotionella behov tillfredsställs bäst genom samröre med pålitliga medborgare som är villiga att tjudra fast sin Råtta/Vattuman vid jorden. Självklart eggas inte denna rabiata metafysiker upp av mossiga arbetsträlar. Det är ett dilemma.

Om du älskar en Råtta/Vattuman, stäng inte in honom eller henne. Men bind fast din älskade. Detta låter förmodligen motsägelsefullt, men se Råtta/Vattumannen som en Blomma för dagen. För att dessa blommor ska frodas behöver deras fötter vara fast planterade i skugga och deras huvuden konstant utsatta för det klaraste solsken. Det är så du måste behandla din Råtta/Vattuman. Låt honom eller henne känna sig fri, men håll tyglarna spända och ta inga dumheter. Din Råtta/Vattuman kommer att älska dig ännu mer för att du bryr dig.

Passar med

Bufflar tycker om att vara med dig. De inspireras av din girighet och snabba avslut. Välj en Buffel/Tvilling, Buffel/Våg eller Buffel/Skytt om du vill vara säker på kompatibilitet. Samma västerländska tecken ger dig Drakar på ett silverfat. Denna gång är det du som står för beundrandet. Apa/Vädurar, Apa/Vågar och Apa/Skyttar skänker dig också glädje - och goda råd. Gift dig inte med en Häst/Oxe, Häst/Skorpion eller ett Häst/Lejon och håll dig borta från Katt/Lejon och Tupp/Skorpioner.

Hem och familj

Trots att Råtta/Vattumannen är oberäknelig när han eller hon flyger fri, så visar han/hon inte upp denna egenhet hemma. Här, i avskildheten i sin boning, inreder Råtta/Vattumannen smakfullt, enkelt och med sparsamhet som ger en antydan om hans eller hennes böjelse för orientaliska tankar. För stor materiell rikedom gör Råtta/Vattumannen nervös. Om han är prålig eller flärdfull så märks det på kläderna. Hemma hålls saker och ting enkelt och elegant.

Denna person är en anmärkningsvärt bra förälder. Barn har en tillbakahållande inverkan på Råtta/Vattumän. För denna trygghet är Råtta/Vattumannen tacksam och tänjer i sin tur ut föräldrarollen så långt det går. Han eller hon engagerar sig mycket i barnens aktiviteter och känslor. Råtta/Vattumannen diskuterar allt in i minsta detalj med sina barn och överför en öppen syn på världen till sina barn långt innan de är gamla nog att lämna boet.

Råtta/Vattuman-barnet är, först och främst, intressant. Han kan vara något våghalsig och kommer helt säkert att dras till det ovanliga. Återigen, näras och käras roll (i detta fall föräldrarna) måste rikta in sig på denna individs jordliga sida. Låt aldrig hans eller hennes lockelse för det verklighetsfrämmande ta överhanden över tillgivenheten för familjen. Detta begåvade och intelligenta Råtta/Vattuman-barn måste bindas fast vid en stabil stolpe, men får aldrig fjättras.

Yrke

Naturligtvis är arbete hälsa för alla Vattumän som kämpar med den känslomässiga sidan av livet. Om denna ibland sura och okuvliga Råtta kan fokusera sin uppmärksamhet på en yrkesmässig passion, då kan verkligt geniala projekt realiseras. Råtta/Vattumannen har en sådan unik uppfattningsförmåga och är hela tiden så nära galenskap och utomjordiska idéer att om dessa kvaliteter används för jordiska strävanden så blir resultatet oslagbart. Men håll koll på den underliga sidan. Denna person kan bli galen på ett ögonblick om han ges för stor frihet.

Råtta/Vattumannen är mer den kreativa typen än den dominanta. Han eller hon kan gladeligen försöka sköta ett kontor eller en affär. Men resultatet blir aldrig imponerande - tillräckligt, men inte fantastiskt. Detsamma gäller för anställning. Denna persons styrka ligger i hans eller hennes individualitet och sätt att gripa sig an problem av åtminstone filmiska proportioner. Stämpelklockor är inte hans grej.

Några tänkbara yrken för Råtta/Vattumannen är: politiker, artist (alla typer), journalist, geni, designer.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |