Råtta/Våg

En begåvad kombination, milt sagt. Råtta/Vågen lever i ett ständigt tillstånd av hoppfullhet. Råtta/Vågen vill spränga banken på kasinot i Monte Carlo och spela huvudrollen i en pjäs på Broadway och skriva en bestseller och avla - eller ännu bättre bli - statsminister. Och när han/hon är klar med dessa småsaker så vill Råtta/Vågen ta lite tid för att vinna Nobelpriset.

Råtta/Vågar är nästan självdestruktivt ambitiösa. De kan inte låta bli att sträva efter en maktställning. Eftersom deras verkliga talang ligger uteslutande inom områdena poesi och fantasi, kommer äkta makt - alltså makt över andra - sällan, eller aldrig, i deras händer. Dessa människor är pratsjuka också. De är utmattande kommunikativa. De vill berätta allt, hela tiden och in i minsta olidliga detalj.

Det är lätt att njuta av denna persons sällskap. Råtta/Vågar är vänliga och öppna. De är nyfikna på andra och visar snabb medkänsla för sin samtalspartners problem och önskningar. Råtta/Våg är ett fascinerande tecken. Dessa individer intrigerar, konspirerar och skvallrar hela livet igenom. De uppför sig på ett invecklat och komplicerat sätt. De är både giriga och generösa. De tycker om att ha pengar så att de kan ge bort dem till sådana som de finner värdiga. De är idealistiska och extrema.

Råtta/Vågar vill härska. Men de är inte otrevliga eller auktoritära människor. Deras metod att kontrollera andra är ovanlig. Råtta/Vågar styr genom vänlighet. De gör sig omtyckta av dem de beundrar och söker sällskap av genom sin uppenbara öppenhet. Med dessa charmerande medel gör sig Råtta/Vågen oumbärlig för dem som älskar honom eller henne. När du väl fått en Råtta/Våg till vän kommer du aldrig att vara utan sällskap. Men du kommer inte heller att vara ensam igen - någonsin.

Både Vågar och Råttor har en tendens att diskutera igenom sina innersta känslor som en metod för att lösa problem. Ingetdera tecken är våldsamt. Ingendera personlighet lider av fantasilöshet. Som resultat av detta finns det ett skimmer av godhet och en nästan barnslig uppriktighet runt denna person. Saken är den att attityden är precis så. Den utpräglade ärligheten man möter i denna person är lite av ett spel. Råtta/Vågar låtsas vara enkla människor. De är rättframma och pratar enkelt. Men se upp. Innan du vet ordet av så är du utmanövrerad av denna finurliga solstråle.

Råtta/Vågen är lidelsefullt känslig. Han har förmågan att inspirera en publik till högt ställda ideal. Råtta/Vågar har ett anmärkningsvärt minne för detaljer och en gigantisk kapacitet för skapande. Både Råttan och Vågen är djupt rotade i traditioner. Seder och religion lever länge i dessa krävande individers sinnen.

Det är verkligen en välsignelse för en hetsig Råtta att vara född i Vågens estetiska tecken. Vågens artighet tämjer Råttans ibland förekommande hårdhet. Den ofta fördomsfulla Råttans personlighet drar nytta av Vågens sinne för rättvisa och lägger sig till med finkänslighet på köpet. Denna kombination saknar verkligen inte förmågan att manipulera, inte heller saknar den utstrålning.

Kärlek

Råtta/Vågen tar sina känslor på väldigt stort allvar. För Råtta/Vågen är känsla en handelsvara, som han eller hon fördelar med stor försiktighet och urskillning. När han väl skaffat sig en hjärtevän, stiger definitivt spänningen. Kärlek är inget man leker med, vad beträffar Råtta/Vågen. Dessutom är han aldrig otrogen mot kärleken i sig - bara mot sin partner.

Om du älskar en av dessa sluga skönheter bör du investera i några par silkesvantar. "Hanteras varsamt" är stämplat överallt på Råtta/Vågens ömhetscentrum. Detta är en högljudd älskare. Han eller hon kommer att gå hårt fram. Den första sammanstötningen kommer säkerligen att vara anmärkningsvärd. Du kan inte ignorera denna brusande individ. Likt fin champagne behöver denna person lite omskakning för att bli av med överskottet på bubblor. Därefter, smutta långsamt och njut.

Passar med

Du är dödligt attraherad av Tvillingar, Lejon, Skyttar och Vattumän. Begränsa valmöjligheterna bland dessa tecken till Apor. De inte bara tilltalar dig, de har också någonting att erbjuda i gengäld. Du tycker om Drake/Tvillingar, Drake/Skyttar, Drake/Vattumän, Buffel/Lejon, Buffel/Skyttar och Buffel/Vattumän också. Även en Katt/Tvilling fungerar bra. Drake/Lejon är lite för mycket för ditt sinneslugn, så låt bli dem om det går. Förmodligen kan du inte bli evigt lycklig med en Häst/Vädur, Häst/Kräfta eller Häst/Stenbock - eller någon annan Häst heller för den delen. Katt/Kräftor och Katt/Stenbockar är för rädda av sig för att stå vid din sida när du får problem.

Hem och familj

Ingen älskar en mysig miljö som Råtta/Vågen. Problemet är att denna person inte är expert på att skapa sagda atmosfär och behöver någon som är mer pysslig för att få ihop möbler och inredning. Om Råtta/Vågen fick bestämma skulle han anlita en inredningsarkitekt och låta honom bygga upp allt från någon grandios Råtta/Våg-plan. Han är inte mycket för att jobba för nöjes skull, denna Råtta. Och han dras egentligen inte till icke intellektuella saker, som modellflygplan eller gräsklippare. Det kommer helt klart att vara ändamålsenligt under alla omständigheter.

Som förälder är denna person pålitlig och ansvarsfull, varmhjärtad och uppriktig, ytterst kommunikativ och inte alltför eftergiven. Råtta/Vågar vill att deras barn ska vara bäst på allt. De tar sina barns segrar (och misslyckanden) personligt. Råtta/Våg-föräldrar är i grund och botten sociala föräldrar och älskar att ta del av allt som barnen gör. Från Hem och Skolas bullbakning till knattelagets picknickkommitté, du kan räkna med att en Råtta/Våg-förälder är där.

Råtta/Våg-barnet är en hyperkänslig pratkvarn. Han eller hon kommer förmodligen att reagera retligt på kritik och ha svårt att acceptera ogillande från föräldrar eller lärare. Personligheten är definitivt ett plus hos Råtta/Våg-barn, så de kommer naturligtvis att vara populära bland sina kamrater. Uppmuntra detta barn att läsa. Ord gör Råtta/Vågen glad och de kan verkligen ge honom en framtida styrka.

Yrke

Att hejda ordflödet som strömmar ut från Råtta/Vågen är att grymt hindra hans eller hennes utveckling. Råtta/Vågar tänker högt. De har en oerhörd talang för alla jobb som har att göra med kommunikation, övertalningsförmåga och sällskaplighet. De kan både lägga sig i och vara grälsjuka och behöver hutas åt av överordnade ibland för att rätta in sig i ledet. Råtta/Vågen försöker alltid pruta på priset och förstår värdet av ett korvöre. Han eller hon är idealistisk när det gäller karriären. Råtta/Vågar ser inte sig själva som småpotatis. De är intellektuella liksom dynamiska.

Råtta/Vågar blir inte så dåliga chefer som man skulle kunna tro. Vågen lossar på Råttans hårda grepp om underordnade, gör honom mer osjälvisk och diplomatisk. Och ja, han babblar mycket. Men hellre en babblande chef än den gamla starka tysta elaka typen. Om du har för avsikt att använda denna prick på ett vinstgivande sätt är det bäst att du ser till att han jobbar i en garderob utan telefon. Han distraheras lätt av umgänge med medarbetare och kan vara kung av gänget runt kaffemaskinen om han inte hålls i schack. Råtta/Vågen är emellertid effektiv och väl värd sin vikt i telefonräkningar när det handlar om trevligt sätt i telefonen.

Bra karriärval för Råtta/Vågen är: författare, reklamchef, lärare, kompositör, säljare, journalist, underhållare, växeltelefonist, predikant.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |