Råtta/Vädur

Råtta/Väduren, den slugaste, finurligaste och mest pratsamma av alla levande Vädurar.

Råttor är sällskapliga. Vädurar är vänliga. Sätt ihop de två och man får mer än en personlighet. Blanda Råttans oförlikneliga karisma med Vädurens oförfärade självsäkerhet och, nåja, se själv. Denna person är vitalitet förkroppsligad.

Planer och projekt kokar över i Råtta/Vädurars liv. På skrivbordet i arbetsrummet finns planer på en ny huslänga på den gamla nya huslängan, som Råtta/Väduren ritat upp med flink hand. I verkstaden finns fyra skalenliga bymodeller som Råtta/Väduren designat och ska presentera för kommunledningen för eventuell användning som bostadsprojekt. På övervåningen, bredvid sängen, ligger en tjock anteckningsbok som innehåller Råtta/Vädurens första roman. Nere i köket hittar du ett kylskåp som är till brädden fyllt med omsorgsfullt inslagna planerade måltider för veckan. Det är omöjligt att hålla jämna steg med denna individ. Försök inte.

Men sitt inte och se ut som om du inte har något att göra heller. Råtta/Vädurar tolererar inte sysslolöshet hos andra. De är vänliga och hjälper sina nära och kära med alla typer av företag, men de kommer inte att investera tid eller pengar i dina planer medan du ligger på soffan i tio dagar och tittar när dina tånaglar växer.

Råtta/Vädurar älskar en utmaning. De är inte rädda för att ge sig iväg till ett främmande kallt land på egen hand. De skulle kunna sälja kylskåp till eskimåer. Råtta/Vädurar inger förtroende. De är inte bara bra säljare. De är också fantastiska på de tillbehör som kommer med försäljning: dyra affärsluncher, presenter till chefernas fruar, champagne levererat till ditt hotellrum och tryffel till frukost. Vem skulle kunna motstå en sådan frikostighet?

Vad gäller öppenhet, så är det en helt annan historia. Råtta/Vädurar är, trots sin vänlighet och charm, lite gammaldagsaktiga av sig - speciellt när det handlar om en familjemedlem. Kalla det hyckleri. Råtta/Vädurar kanske njuter av ett vilt "socialt" liv, med många älskare och massor av intriger, men de föredrar att deras partner och familj håller sig på den smala vägen hela tiden.

Råtta/Väduren är en nervös typ. Om han verkar lugn och utstrålar fridfullhet så är det påtvingat och falskt. Neuroser sjuder alltid i bakgrunden. Livet är aldrig hälften så perfekt som Råtta/Väduren försöker låtsas. Råtta/Vädurar är otåliga och sjudande av "kom igen nu". De hatar att vara sena och de slösar aldrig med tid.

Råtta/Vädurar vill ha makt. Men han är inte villig att att utstå pressen som följer med på köpet när man styr andra. Råtta/Vädurens karaktär är en något naiv monarks. Råtta/Vädurens natur lämpar sig för att leda andra. Men för att vara chef måste du också vara en elaking, spela polis, upprätthålla lagar och regler. På det hela taget så tycker inte folk om sina ledare. Råtta/Väduren, fastän positionen tilltalar honom, klarar inte av att bli hatad. Suveränitetens ensamhet skulle döda Råtta/Väduren. Om han vore kung eller hon vore drottning, vem skulle de prata med?

Råtta/Väduren har bråttom. Splittrandet av ett snabbt, nervöst sinne i så många olika planer och projekt gör att denna person blir lättretlig och kräsen ibland. Råtta/Väduren är effektiv. Varför måste resten av världen vara så loj, så oengagerad, så fri från bekymmer och oro? Hur vågar de ta sig tid till att lukta på blommorna? Det finns ingen tid. Det är redan planerat för ett möte, ett ärende, en shoppingrunda, en styrelselunch eller en ceremoni. Råtta/Vädurar ger inte mycket för poesi. De kan inte. De är helt enkelt för upptagna av att vara upptagna.

Väduren drar nytta av att vara född i Råttans år. Råttans tillägg av falskhet ger Väduren en större chans till framgång. Med en dos av Råttans vishet på köpet så kommer den häftiga Väduren att bli lugnare. Råtta/Vädurar vet hur man slåss. Men olikt andra Vädurar kommer han aldrig att nedlåta sig till gatuslagsmål eller medvetna tarvligheter. Råtta/Väduren är ute efter större byten än en rent fysisk seger. Råtta/Väduren vill ha moraliska triumfer... och massor av pengar på köpet.

Kärlek

I början har Råtta/Väduren aldrig mycket problem med kärleken. Den unga Råtta/Väduren är tillräckligt energisk, attraktiv och finurlig för att förföra och erövra med lätthet. Dessutom, ju yngre de är desto mer flexibla och snälla tillåter Råtta/Vädurar sig att vara. Så fester och dans, träffar i massor och till och med lite socialt drickande kommer att spela en stor roll i Råtta/Vädurens tidiga vuxenliv.

Men medelålder, arbete, ansvar, barn, social status och nödvändigheten att skaffa materiell rikedom har en dämpande effekt på denna individ. Råtta/Vädurar mognar baklänges. Det vill säga, de startar mjuka och behagliga, roliga och tokiga och i medelåldern tar de varje kärleksaffär lika allvarligt som Hiroshima.

Denna omkastning i rolig-i-kärlek förloppet härrör från den vuxna Råtta/Vädurens ohälsosamma intresse av att göra det rätta. När de flesta människor mjukas upp när de blir trettio och fyrtio, så stramar Råtta/Väduren upp sig, blir hårdare och får panik. Är jag gammal? Är jag ful? Borde jag banta? Som vuxen plågas Råtta/Väduren av tvivel på sig själv i kärlek. Av denna anledning, när en Råtta/Vädur med någon sorts erfarenhet blir kär, kan du höra dunkandet på flera kilometers avstånd. Akta dig för en äldre Råtta/Vädur som avgudar dig, ringer dig trettio gånger per dag och sänder dig så många blommor att du vaknar upp en dag och tror att du redan ligger i din kista... kransar av rosor, korgar med blomsterbuketter, vagnslaster av tulpaner. Det är kärlek, Råtta/Vädurens sort.

Passar med

Du bör leta efter en Drake/Tvilling, Buffel/Tvilling, Drake/Lejon eller Buffel/Lejon eller till och med en sprallig Apa/Skytt. Gris/Vattumannen och Hund/Vattumannen lättar också upp ditt humör. Satsa inte på en Häst/Kräfta eller Häst/Våg. Håll dig borta från Katt/Kräftor och Häst/Stenbockar. Ni kommer inte överens om viktiga ämnen - som pengar!

Hem och familj

Tänk att ha en Råtta/Vädur-förälder! Snacka om engagemang, denna person tar i av hela sitt hjärta och upplever genom barnen allt de gör, från deras första dreglande till deras sista hejdå när de flyttar hemifrån. Mamma Råtta/Vädur gör kläder till sina barn och kostymer till skolpjäsen. Hon bakar kakor till kyrkobasaren och anmäler sig frivilligt att regissera och producera barnens skolpjäser. Pappa Råtta/Vädur drar iväg sina barn över stock och sten när de bara är två år gamla, bara för att få ut dem i naturen, lära dem om fåglar - och visa dem all egendom de ska få ärva en dag. Som förälder är Råtta/Väduren underbar, ansvarsfull och kärleksfullt sträng.

Som syskon är Råtta/Vädurar inte så berömvärda. De tenderar att vara kritiska mot sina syskon och känna sig överlägsna. Råtta/Väduren kan vara den som tar på sig att uppfostra ett syskonbarn eftersom barnet är jobbigt hemma, eller på grund av sjukdom eller skilsmässa. Men tro inte att Råtta/Vädurens barmhärtighet är gratis. Råtta/Väduren låter dig aldrig glömma hur "god" han har varit.

Råtta/Vädur-barn är jätteroliga. De är omåttligt energiska, men de är vanligtvis inte elaka eller oregerliga. Råtta/Vädur-barn älskar att ta del av sport eller andra fritidsaktiviteter. De är populära och fungerar bra i klassen. Hemma måste de påminnas att ta tid från sina hobbies för att göra läxor. De har talang för konst. Detta måste uppmuntras. Förödmjuka aldrig ett Råtta/Vädur-barn. Du kommer inte att bli förlåten.

Yrke

Det är väl knappast nödvändigt att tala om för dig att Råtta/Väduren är obotligt ambitiös. De tycker om att arbeta - på vad som helst och allt. De har alltid talang för sitt yrke. De glädjer sig åt att planera och organisera, komma på saker och till och med att fylla i tråkiga blanketter. Framgång landar på Råtta/Vädurens tröskel utan att någon synlig ansträngning gjorts för att locka den. Råtta/Väduren är inte intresserad av att leva fattigt eller av att känna sig underlägsen sina grannar eller medarbetare. Därför är Råtta/Väduren, som ändå har energi att förbruka och aldrig smiter från sina sysslor, en naturlig vinnare.

Om man ska anställa någon och måste välja bland flera kandidater, så bör man leta efter Råtta/Väduren i församlingen. De är inte bara livfulla och intelligenta, de är också lojala. Du kan inte be om en mer engagerad anställd. Du kan, emellertid, bli förvånad över hur mycket detta engagemang kostar dig varje månad. Råtta/Vädurar jobbar inte för korvören. De utför ett fantastiskt arbete, vad de än gör, så det är förmodligen värt det. Men om du letar efter en försäljningschef för källarvåningen till ett vrakpris, anställ inte en Råtta/Vädur. De ger aldrig upp förrän de har tjänat "tillräckligt" med pengar, vilket är ungefär en miljon mer än vad som är "tillräckligt" för dig och mig. Råtta/Vädurar tycker om lyx och är inte rädda för att sätta iväg efter den.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |