Råtta/Tvilling

Ett stjärnskott av ändlös begåvning och praktiskt taget utan ände på historier att berätta, den genomsnittlige Råtta/Tvillingen fladdrar vänligt runt rummet på alla sammankomster, charmerande och kvick, glad och förtjusande. Fånga mig om du kan.

Och faktum är att det kan du. Men först måste du upptäcka Råtta/Tvillingens hemliga lösenord. Nyckeln till Råtta/Tvillingens mest bevakade innandöme är "jag". Denna individ ser på världen genom ett nästan ogenomträngligt töcken av egoism.

Tvillingar födda i Råttans år blandar den fladdrande Tvilling-anden med Råttans överdrivna nervositet. Båda tecknen blomstrar av rörelse. Tänk bara! En fjäril med en jetmotor inuti, i ständig rörelse, upptagen med att använda talanger han inte ens visste att han hade.

Råtta/Tvillingen är en generös person. Han tycker om att ge bort allt och inget. Han vill få människor att skratta och gråta eller i alla fall reagera på honom, svara på hans dynamiska kraft och beundra hans fantastiska sätt. Han är född till att utföra saker och känner alltid att vad han än skapar eller skaffar sig så kan det ersättas. Råtta/Tvillingen vet instinktivt att det alltid kommer att finnas ytterligare en nyhet som står i kö inuti hans huvud.

Uthållighet är en helt annan historia. Råtta/Tvillingar kan egentligen bara lära sig att stå ut med ett enda ställe eller en långvarig syssla om det är absolut säkert att det blir en vinst. För pengar kommer denna Råtta att tjänstgöra varje kväll på samma ställe. Men glöm inte att ge honom en riklig lön. Om han blir belönad på ett passande sätt så kommer han att stanna så länge showen kan fortsätta.

Det finns en nyckfullhet hos Råtta/Tvillingen som lättar upp den ibland tunga atmosfären som omger andra Råttor. Tvillingar älskar att briljera. Råtta/Tvillingen är inget undantag och eftersom han samtidigt är ytterst aktiv och full av Råttans framåtanda är han i stånd till stor dramatik. Hans förmåga att sälja är av sådan sort att han skulle kunna sälja is till eskimåer.

Där Råtta/Tvillingar är bra på att glänsa, är de faktiskt inte så bra på att fatta beslut. De är aldrig riktigt säkra på om de vill göra detta eller det där. Råtta/Tvillingar är helt enkelt nyckfulla.

Lösningen på denna personlighets stora dilemma är att han eller hon hittar den rätta partnern, som vet exakt hur mycket rep som ska lämnas ut varje morgon så att denna knasboll inte går och hänger sig under dagen. En trevlig, stabil typ som kan sätta sitt eget ego i baksätet, tillåta Råtta/Tvillingen att kila omkring, vältrandes sig i sitt eget ego och ändå kopplar den lilla älsklingen när natten kommer. Denna person är en handfull och en halv. Men det är värt det.

Kärlek

Inkonsekvens är ett fel hos Tvillingar. Råttan ger skicklighet, en önskan att "bli något" här i världen och att få makt liksom silver och applåder. Trots att stabilitet inte är medfött hos denna individ så kan det läras in. Om en Råtta/Tvilling behöver hjälp av sin partner för att nå till sitt makt/pengamål så kommer troligen förhållandet att hålla länge.

Akta dig för Råtta/Tvillingens förförelsemetoder. Dessa människor säger precis vad som helst för att tjusa. Från allra första början vill de ha kontroll. Det handlar aldrig om en tung eller stark typ av dominans. Det är snarare så att Råtta/Tvillingen regerar på grund av sina nycker. Han vill gå på teater på sin födelsedag. Men nej. Kanske vill han hellre ta flyglektioner. Det är sådan här osäkerhet som kan förvirra en intet ont anande partner och så småningom leda till tillitens förintelse.

Om du älskar en av dessa rastlösa personer, ge Råtta/Tvillingen massor av utrymme där han eller hon kan spela "mig". Börja med en eller flera yttre aktiviteter. Gå och bowla och lär dig själv att inte klänga dig fast. Överdrivna känsloyttringar stöter bort Råtta/Tvillingen. Han har kanske inget emot att ha en kärleksfull och beundrande partner på heltid. Men han eller hon avskyr när någon klänger sig fast.

Passar med

Det finns en Vädur, Lejon, Våg eller Vattuman i din framtid. Var noga med att välja honom eller henne från Drake- eller Ap-släktet eller möjligtvis ett Buffel/Lejon. Häng inte ihop med Katt/Jungfrur, Katt/Skorpioner, Katt/Skyttar eller Katt/Fiskar. Ni verkar inte tycka likadant. Radera Hästar ur ditt sinne helt och hållet, speciellt Häst/Jungfrur, Häst/Skorpioner, Häst/Skyttar och Häst/Fiskar. Satsa i stället på en stabil Buffel/Vädur eller, för lite förströelse, varför inte bjuda in en Tiger/Våg på lunch?

Hem och familj

Denna person kommer att bo i en behaglig omgivning, men han eller hon är inte nödvändigtvis den som designat den. Det är absolut inte Råtta/Tvillingen själv som sytt gardinerna eller målat listerna. Råtta/Tvillingen är idésprutan i alla sina sysslor.

Råtta/Tvillingen kommer att vara helt beroende av sin partner när det gäller att uppfostra barnen. Han är inte den självuppoffrande ängeln som kämpar för att få vårdnaden och sedan drar sig undan för resten av livet för att kunna uppfostra barnen på egen hand. Den viktigaste delen i Råtta/Tvillingens förälder-barn-förbindelse kommer att vara det som den gamla Råtta/Tvilling-föräldern kan lära sin avkomma och hur mycket han kan roa dem, lirka med dem med sitt försäljarsnack vid sängdags och roliga metoder för att äta deras spenat. Råtta/Tvillingen, precis som alla Rått-föräldrar, är beskyddande mot sina familjemedlemmar och familjenamnet.

Som barn är denna person fantastiskt rolig att ha att göra med, alltid leende och glad, ända från första början. Bara du ger dem uppmärksamhet så kommer Råtta/Tvilling-bebisen att skratta hela vägen till vuxenlivet utan en enda tjurighet. Men ve den upptagna förälder som inte har tid för lillen. Detta barn kommer att fundera ut oräkneliga sätt att få uppmärksamhet - och behålla den. Se upp för hypokondri och konstruerade ursäkter. Detta barn behöver massor av tillgivenhet och en fast hand.

Yrke

Denna individs begåvning ligger i hans förmåga att kommunicera. Råtta/Tvillingar är fantastiskt skarpsinniga och kvicktänkta. Deras förmåga att se en situation är deras speciella enskilda ådra av genialitet. Den genomsnittlige Råtta/Tvillingen är inte speciellt ihärdig. En stor svaghet i denna persons karaktär är hans benägenhet att klandra andra för det han gör fel eller gör pannkaka av.

Som chef är denna person för släpphänt. Han låter sina anställda komma undan med alltför mycket. Men eftersom han liksom andra Råttor är Råtta i första hand och Tvilling i andra, vet denna person tillräckligt för att umgås med mer stabila människor än han själv. Råtta/Tvillingar lyckas vanligtvis genom ett klokt partnerskap. Som anställd är denna person svår att hantera, oengagerad, obekymrad. Aldrig så mycket skrikande och gapande kan ändra på det. Råtta/Tvillingar hatar att ta order.

Jobb som passar denna person är: politiker, TV-producent, fastighetsmäklare, reklamarbetare, entreprenör, skådespelare, reseguide, kock.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |