Råtta/Skytt

Kombinationen Råtta/Skytt blir en hälsosam och livlig person, ett riktigt energiknippe. Denna person sitter nästan aldrig still. Han/hon gillar grupper och är alltid omgiven av gäster, vänner och familj. Mindre medveten om charm än många Råttor är Skytten otålig att få bekräftelse, men bryr sig inte om vad andra tänker om honom. Han eller hon har en ärlig självbild utan krusiduller. Om du gillar sådant kommer du att tycka om denna dynamiska Skytts sällskap. Om du inte lockas av hans eller hennes enkelhet och rättframhet, då behöver du inte söka hans sällskap. Det spelar ingen roll för Råtta/Skytten. Han har inte tid att göra oliktänkande till viljes.

Trots att han/hon är en supervärd/-värdinna är denna person underligt otillgänglig och reserverad. Råtta/Skytten är inte typen som är festens medelpunkt utan han/hon överträffar skrytmånsarna och stå-upp-komiker typen som ordnar fester. Denna person samlar ihop folk, inte på grund av ett behov att inte vara ensam, utan av en önskan att se andra glada, för att se dem roa sig och för att observera växelspelet mellan dem. Råtta/Skytten är den förste som springer för att hämta vinet och att erbjuda dig den mest bekväma stolen i huset. Gör det bekvämt. Njut.

PÅ samma engagerade sätt är Råtta/Skytten en beskyddare av nära och kära. Denna person har vad som behövs för att höja moralen hos tio oroade Hundar. Inte så att Råtta/Skytten tillbringar timmar med att trösta vänner och familj, men det finns något uppmuntrande hos denna ledstjärna. Det känns helt enkelt som att Råtta/Skytten inte glömmer att släcka ljusen eller låsa dörren innan han/hon går och lägger sig.

Personer som är födda i Råtta/Skyttens kombination är opportunistiska när det gäller dem själva eller nära och kära. De ser snabbt en situations värde eller nyttan med en person eller ser. I kriser handlar de snabbt och intelligent, håller huvudet kallt trots deras febrila handlingar. De vet hur man plockar isär ett problem för att sätta ihop det igen så att det fungerar. De spritter av glädje vid tillfälle att dra fördel av tillfällig tur.

Råtta/Skytten spelar med livet som insats. De tassar på i ullstrumporna när de känner att tiden är mogen och de skördar ofta stora fördelar eftersom de följt sin näsa. Om du någonsin känner dig tveksam om en ny bekantskaps ärlighet eller natur, be en Råtta/Skytt ta en titt. De vet hur man väljer en vinnare.

Denna person är en inbiten resnär. Han eller hon kan lämna hemmet vid en ung ålder för att ströva omkring, för att söka nya platser att bo på, för att hitta sitt eget plan där han/hon är fri att röra sig, obehindrad av sociala konventioner eller förlegade familjeband. Råtta/Skytten har ett skarpt intellekt och har talang för att återge den mänskliga komedin på ett artistiskt sätt.Sådana personer har resurser att bli ledare i välgörande ändamål, eftersom de känner starkt för de som är mindre lyckosamma. Råtta/Skytten kan tjäna massor med pengar, men de hanterar inte rikedomen på ett bra sätt. De har en benägenhet att bli slösaktiga och mer än generösa på fel ställen.

Kärlek

I kärlek är denna person idealistisk. Råtta/Skytten blir lätt besviken när det gäller romantik och gifter sig kanske aldrig. På grund av deras grundläggande misstro mot alla samhällets krav, brukar dessa personer värja sig mot mysiga, konventionella förhållanden. De fascineras av det exotiska och är så försedda med äventyrslust att det är svårt att hitta en passande livspartner.

Skulle du vara förtjust i en Råtta/Skytt och du är förtrollad av honom eller henne, bör du köpa ett par biljetter till Hong Kong eller Seychellerna och bjuda med din kära Råtta/Skytt. Du kanske aldrig tar ur honom den kringströvande livsstilen. Men du kan alltid starta ett företag i ett främmande land för att vara närmare din vandrande Råtta/Skytt och hans/hennes projekt. Rota dig inte för mycket bara, denna person gillar att röra på sig. Vem vet? Nästa år kanske du flyttar till Costa del Sol.

Passar med

Gemenskap med Drake/Vädur, Drake/Lejon, Drake/Våg och Drake/Vattuman är lätt för dig. Du kan knyta starka band med dem och du gillar deras kvicka inställning. Apa/Lejon, Apa/Våg, Apa/Vattuman, Buffel/Lejon, Buffel/Våg och Buffel/Vattuman passar dig fint. Du är väldigt attraherad av Get/Våg. Dåliga vibrationer uppstår mellan dig och Häst/Tvilling, Häst/Jungfru, Häst/Fisk, Katt/Tvilling, Katt/Jungfru och Katt/Fisk.

Hem och familj

Råtta/Skytten lever i äkta lyx. Han eller hon gillar konst av de senaste konstnärerna och designade möbler från Sverige eller Italien. Råtta/Skytten offrar dock inte bekvämligheten för lyxen. Hans eller hennes mål kommer alltid att vara att försörja och skydda familjen och skapa en miljö där stora mottagningar känns naturligt och rätt. Råtta/Skytten har inget emot hjälp i sitt palats. De är lika trevliga mot tjänstefolk som mot sin egen familj. Denna person är ingen snobb.

När det gäller barn, liksom vem som helst som behöver deras hjälp eller omtanke, är Råtta/Skytten omsorgsfulla. De bevakar aldrig sina barn och bekymrar sig inte heller över dem. Men dessa vänliga, rättframma föräldrar släpper aldrig sina barn ur sinnet. De är varsamma och kärleksfulla, men också bestämda. Ett barn vars förälder är Råtta/Skytt glömmer aldrig att säga "Hej" till gäster.

Råtta/Skytt-barnet sprider gärna sina leksaker och inverkan en bra bit, till och med innan han är blöjfri. Denna lilla rackarunge tål inte att stängas in och lär sig tidigt att klättra ut lekhagar och över räcken. Lusten att resa sätter in tidigt hos dessa nyfikna och aktiva själar. Utflykter och semestrar till outforskat land kommer att sysselsätta dessa ungdomar tills de är gamla nog att flyga själva. Se upp för tecken på uppror i tonäåren. Detta barn kan inte existera i en hycklande omgivning. Om det finns för mycket av outtalade spänningar i hemmet kan detta barn packa sin nallebjörn och rymma när han är sju år. Korten på bordet alltså.

Yrke

En Råtta/Skytts kännetecken är sällsynta. Denna persons förmåga att inrikta sig på mänskliga förhållanden och göra verklighet av en idé är inte vanlig. Han eller hon kommer bäst till sin rätt i en kringvandrande bransch som medför beslutsfattande, där är han/hon också lyckligast.Råtta/Skytten är både uthållig och modig. Äventyrliga jobb tilltalar deras behov av frihet.

En Råtta/Skytt chef vill inte ha makt över andra, såvida han inte får fram sanningen med den. Om han anklagas för att utöva blind auktoritet, kommer denna person att finna situationen ohållbar. Fastän denna person sällan tappar humöret, kan en Råtta/Skytt snabbt avskeda en anställd för fjäsk och gnäll. Han vill ha kontakt, inte vördnad. Denna person är ingen nöjd anställd. Han eller hon försöker alltid uppnå chefsnivå. De är effektiva och plikttrogna, men förblir inte vanlig arbetare alltför länge. Som självständiga individer arbetar de beundransvärt bra mot framgång.

Några yrken som kan passa Råtta/Skytten är: journalist, skidinstruktör, sociolog, nyhetsuppläsare, socialarbetare, ambulansförare, vulkanutforskare, geolog, personalchef, advokat, veterinär.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |