Råtta/Skorpion

En skata med vass tunga om någon, Skorpionen som är född i Råttans år är pratsam och bitande. Denna person är oftast smidig och snabb liksom livlig. Han eller hon tycker förmodligen om alla typer av graciösa sporter och visar sig duktig i tävlingsbetonade idrotter.

Råtta/Skorpionen är en vänlig prick. Folk gillar honom eller henne direkt och kan aldrig ana att bakom det snabba leendet finns en sällsynt längtan efter makt. Han vill inte nödvändigtvis styra andra, men han vill ha en mäktig position på det område han har valt till sitt.

Råtta/Skorpionen har en stark karaktär. Han sjåpar sig inte och vet exakt vad han vill ha ut av livet. Med den smygande gamla Skorpionen som dämpar hans aggressivitet blir denna person mer reserverad än den genomsnittliga Råttan. Han tycker säkerligen om att få besök och att underhålla sina gäster på ett generöst sätt. Råtta/Skorpionen är oftast sällskaplig för sin egen vinnings skull, men hans charm är att han inte döljer detta faktum. Han är inte rädd för att erkänna att han ser efter sina och sina näras och käras intressen och att han har för avsikt att skydda dem med alla tillgängliga medel.

En av de mest slående egenskaperna i denna persons karaktär är hans vision och hans känsla för framtiden. Han är en utmärkt kritiker när det gäller både konst och politik och verkar ha ett sjätte sinne för vad som kommer att bli populärt och omtyckt under kommande år. Råtta/Skorpionen är mer än intelligent. Han är förslagen och slipad och full av lömskhet. Om han använder denna slughet på ett bra sätt som skapare eller beskyddare kommer Råtta/Skorpionens öde att bli lyckligt. Han är en omtänksam och förstående individ och kan göra mycket gott för mänskligheten. Om han emellertid skulle bli frestad av bedrägligheter så kan olycka drabba hans liv. Råtta/Skorpionen är mer sårbar för ogillande än han verkar.

Detta är i huvudsak en ädel natur, som på det hela taget inte vill att något ont ska hända andra. Han är både nervös och misstänksam, så han oroar sig mycket och kan drabbas av ångestattacker. Han är magnetisk och han visar upp en trevlig sida. Han tycker inte om när andra lägger sig i, men kan själv anklagas för beskäftighet. Råtta/Skorpionen njuter av att döma andra och är en mästare på att tvinga folk att ta ställning in i minsta detalj eller avslöja dem i känsliga ämnen. Denna person kan göra sig väldigt impopulär hos sina motståndare, om han inte är väldigt försiktig med vem han ger sina förhastade omdömen.

Den kreativa sidan hos Råtta/Skorpionen är oftast kvävd av hans behov av att tävla och vinna. Han hanterar inte misslyckanden på ett bra sätt. Han eller hon kan slås ner av bakslag och ger upp allt och flyttar ut på landet om samhället kommer i vägen.

Slutligen, Råtta/Skorpionen är fullt tillräcklig för sig själv. Trots att han envisas med att vilja glänsa över besegrade konkurrenter och att triumfera över dem han betraktar som sina motståndare, om han lär sig att luta sig tillbaka och granska läget, att lugna ner sig och undersöka sina problem noggrannt, kan han bli förvånad över att märka att han inte behöver mäta sina krafter med oppositionen för att bevisa sitt värde. Det är ändå uppenbart.

Kärlek

Råtta/Skorpionen kokar ihop komplicerade romantiska intriger. Han eller hon lockas inte av någon snabbt övergående älskare. Råtta/Skorpioner måste tycka att personen de till slut slår sig till ro med är ytterst ovanlig. De är extremt sensuella och helt upptagna av passion tidigt i livet. Ändå, eftersom de vet att de blir frestade av erövringar, beslutar de sig ofta för att gifta sig med hemmakära typer, vars blotta allvar håller Råtta/Skorpionen på den smala vägen. Det är kanske inte ofta man hör talas om partnern till denna upptagna, ibland förrädiska, själ. Det är för att den idealiska Råtta/Skorpion-partnern håller elden brinnande hemma.

Om du älskar en Råtta/Skorpion måste du beväpna dig med en knölpåksliknande förmåga att försvara dig själv. Råtta/Skorpionen är en hård och krävande kritiker. Han är inget mindre än en perfektionist när det gäller förhållanden, grubblande över varje detalj för att bekräfta känslans renhet. Denna person är tävlingsinriktad också och kan bli vansinnigt svartsjuk. Om han eller hon kan ränna runt så måste även du vara skyldig. Det är en underlig kovändning, men det är Råtta/Skorpionens specialitet.

Passar med

Du kan förmodligen gå hand i hand för evigt med en Buffel/Kräfta, Buffel/Jungfru eller Buffel/Fisk. Några andra av dina eventuella kandidater kan vara Drake/Stenbocken, Drake/Kräftan eller Drake/Fisken och även Apa/Kräftan, Apa/Jungfrun och Apa/Stenbocken. Alla av de föregående älskar att lyssna på dina bekymmer sent på natten. Ett mindre villigt öra får du från Häst/Oxen, Häst/Lejonet och Häst/Vattumannen. Se till att hålla avståndet till Katt/Oxar och Katt/Vattumän.

Hem och familj

Råttor födda i Skorpionens tecken har en stark vilja. De tycker om när deras omgivning säger något om dem, skryter lite med deras prestationer, är identifierbart deras och ingen annans. Många Råtta/Skorpioners inredning är elegant ultramodern. Denna individ tänker framåt och föreställer alltid sig själv som medlem i intelligentian. Råtta/Skorpioner är även kreativa och brukar vilja visa upp sitt arbete mest fördelaktigt hemma.

Råtta/Skorpion-föräldern är pålitlig och beskyddar sin avkomma. Denna person glömmer aldrig att vara förberedd för alla eventualiteter eller nödlägen. Precis som barn är improvisationens själ så ställer Råtta/Skorpionen ofta upp direkt när sonen eller dottern behöver en karta över Venus till skolan nästa dag och klockan redan passerat midnatt. Råtta/Skorpioner kommunicerar med sina barn.

Ett Råtta/Skorpion-barn är uppmärksamt och har lätt för att le redan från vaggan. Detta barn är en charmör. Han vill ha uppmärksamhet från föräldrar och lärare, grannar och kompisar. Han vet hur han ska få gillande genom prestationer. Han eller hon är väldigt kraftfull eller i annat fall upptagen med att söka makt. Dessa individer tävlar skoningslöst hela sina liv för att komma på första plats. De behöver uppmuntran från sina föräldrar för att sträva efter de saker de är intresserade av.

Yrke

Råtta/Skorpionens idealyrke är högljudd kritiker. Han är bäst på att plocka sönder situationer som behöver analyseras ner till minsta beståndsdel. Han eller hon är förmodligen klok inom juristyrket eller fantastisk på att diagnosticera sjukdomar, problemlösning inom industri eller underhållning eller att uppfinna saker som kräver minutiös uppmärksamhet på detaljer. Han har ett ljust sinnelag, men är hagalen och makthungrig.

Du kan anställa Råtta/Skorpionen, men hans eller hennes ögon kommer att vara riktade mot tronen ända från början. Råtta/Skorpioner föredrar förstaplatsen framför att vara underlydande och oftast har de inte onödiga betänkligheter inför att nå sina mål. De tränar eller lär sig tills de har kontroll över hela systemet och sedan bingo! De styr företaget. Ränksmideri är Råtta/Skorpionens liv. Som chef är Råtta/Skorpionen krävande och beskyddande, till och med nedlåtande. Eftersom han eller hon är väldigt effektiv på alla nivåer och kan utföra alla jobb som finns tillgängliga så kommer samma beteende att förväntas från underlydande.

Några karriärer som passar denna tävlingsinriktade persons natur är: modejournalist, försäkringssäljare, uppfinnare, idrottsman, artist, kritiker, politiker.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |