Råtta/Oxe

Oxar födda i Råttans år drar nytta av en lycklig tillfällighet. Råttor är överdrivet överdrivna. Oxen mildrar Råttans pianospända nerver. Råttan piffar upp den lufsande Oxens personlighet med energi och en rejäl dos beräkning. Råtta/Oxen är en blandning av William Shakespeare och Ayatollah Khomeini: tuff, smart, med nerver av stål och naturlig överlägsenhet.

Det är försvarandet av en välförtjänt position som i huvudsak intresserar Råtta/Oxen. Han gillar makt, men han vill inte nödvändigtvis dominera andra. Han kan vara ivrig, men han kommer inte att kliva ner från sin piedestal av värdighet för att dregla över en kärleksaffär. Du kommer aldrig att se en sentimental Råtta/Oxe.

Råtta/Oxar har en enorm dragningskraft och är i stånd till sådana lister och knep som du troligtvis inte träffar på i något annat tecken. De är beslutsamma och viljestarka. Men hellre än att stampa nerför backen, snabbare och snabbare, för att vinna loppet, lutar sig Råtta/Oxen tillbaka i förarsätet, funderar, tar upp sin mikrofon och långsamt, levererar han medvetet just det rakknivsvassa, geniala taktiska draget som behövs för att vinna utan att lyfta ett finger.

Råtta/Oxar är skräckinjagande fiender. Eftersom de nästan aldrig tar något personligt och aldrig visar sin hämnd offentligt, kan du egentligen aldrig veta vad de tänker. Allt du vet är att de tänker snabbt och effektivt.

Råtta/Oxen har även ett ofelbart minne. Vad som kan tyckas vara en trivial detalj för vilken normal person som helst, är för Råtta/Oxen betydande fakta. Namn kommer till dem efter tio år, som om de såg personen igår. Oxar födda i Råttans år är vandrande arkiv.

Råtta/Oxar är definitivt herrskap och inte tjänstefolk. Ändå, om han behöver, kan han tyckas vara underkuvad, slå med ögonfransarna och till och med fnittra i sitt hörn, om han vet att det är nödvändigt för att nå målet. Man kan inte gå så långt som att säga att han är hänsynslös - men nästan.

Oxar födda i Råttans år är beskyddande mot dem de bryr sig om. De kan visa enorm generositet mot människor de vill hjälpa, fastän Råtta/Oxen är benägen att bara hjälpa dem som hjälper sig själva.

Råtta/Oxen för sig med värdighet, uppför sig oklanderligt och uppskattar ett fint sätt hos andra. Det är tydligt att var han än är, så är han den som alla andra i hans närhet dras till. Råtta/Oxar verkar vara samlade. Men om du tränger in lite djupare kommer du att upptäcka en dold gnista av skojfriskhet. Såvida du inte är en del av Råtta/Oxens utvalda följe kommer du kanske aldrig att få dela denna hemliga lekfullhet.

Kärlek

Råtta/Oxen älskar med en trofasthet och stadighet som påminner om en gammal stenmur. Han eller hon är en mycket sensuell person och kan av denna anledning hemfalla åt tillfällig flirt. Men flirt är inte verklighet. Och det som intresserar Råtta/Oxen är genuin och äkta verklighet.

Om du älskar denna person, var trogen. Försök inte med några dumheter. Du kan vara rolig och till och med lite virrig ibland. Men du får aldrig vara illojal.

Råtta/Oxar är svartsjuka och snikna och så involverade i sina förhållanden, så engagerade i bevarandet av denna enhet för all framtid, att varje avvikelse verkar fullkomligt osannolik för dem. Så om du har fångat dig en Råtta/Oxe, håll dig nära hemmet.

Passar med

Du passar bäst med en stark, men snäll Buffel/Fisk eller Tiger/Fisk. Men du kan lika gärna lyckas med en Buffel/Stenbock, Apa/Kräfta, Apa/Jungfru, Apa/Stenbock, Apa/Fisk, Gris/Kräfta eller Gris/Stenbock. Buffeln utmanar dig, men du bryr dig inte om det så länge han inte korsar dina planer. Hästar fungerar inte för Råttor, men du ska speciellt undvika Häst/Lejon, Häst/Skorpion och Häst/Vattuman. Katter är för kalla för att hålla dig fascinerad i evighet. De retar dig med sina ständiga förbehåll. Du kommer inte överens med Katt/Lejon. Katt/Vattumän retar dig allra mest. De är så ogenerat synska och avslappnade. Du avskyr slöhet.

Hem och familj

Råtta/Oxens hem kommer, i först hand, att vara traditionellt. Även om lamporna kan vara verka lite ultramoderna och stolarna kan vara en aning snofsiga.

Familjelivet (även om Råtta/Oxen ofta är på jobbet) kretsar kring den Ox-födda Råttan i familjen. Det är alltid upp till Råtta/Oxen var familjen semestrar. Det handlar egentligen inte om egocentriskt auktoritärt styrande, eftersom Råtta/Oxen ger utrymme till dem han älskar och vill att de ska nå upp till väldigt hög standard. Låt oss bara säga att Råtta/Oxen tycker om att ha att göra med proffs och beklagar amatörer av alla sorter.

En Råtta/Oxes barndom är extremt meningsfull. Du måste så fort som möjligt tillåta honom att uttrycka sina egna åsikter och dra sina egna slutsatser. Råtta/Oxar tillhör inte speciellt ofta de bästa i klassen. De blir ofta uttråkade av det banala i skolrutinerna och föredrar att ta itu med studierna på sitt eget stadiga, obevekliga sätt, oberoende av småaktiga regler. Faktum är att Råtta/Oxe-barn mycket väl känner till reglerna, men de arbetar hellre ut ett eget system.

Yrke

Det är få yrken som inte passar denna starka, smarta natur. Råtta/Oxen har talang för alla jobb som kräver plikttrogenhet kombinerad med maktutövning. Han gillar pengar och kan hålla tusentals fakta i huvudet på en gång och koncentrera sig på minst fem olika saker samtidigt. Råtta/Oxar är de människor du ser med fyra telefonlurar under hakan, underteckna dokument på skrivbordet och diskutera en affär med en klient på kontoret - mångfasetterad och inte ytlig för ett ögonblick.

Som anställd kommer Råtta/Oxen bara att bida sin tid tills han kan bli chef. Detta är en saklig person, vars sunda förnuft uppväger hans längtan efter spontanitet. Råtta/Oxar blir väldigt hårt drivande chefer, men deras anställda respekterar och tycker om dem och kommer att springa omkring och ge dem saker och fixa kaffe till dem. Den naturliga överlägsenheten är obestridlig i denna person. Han kommer alltid att hålla på sin värdighet och distans gentemot de anställda. Men han är inte rädd för att le och säga tack.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |