Råtta/Lejon

Råtta/Lejon kan trolla fram solsken. De kan göra fest av ett åskväder, flottare och mer effektivt är du någonsin föreställt dig vara möjligt. Råtta/Lejonens kännetecken är många, deras fel allvarliga men få.

När han är älskade och vederbörligen beundrad så skrider Råtta/Lejonet fram genom livet, som om han skulle konsumera dess varje aspekt före lunch. Han är aktiv och utstrålar ovanligt självförtroende. Han har en egen rytm och vet hur han ska gripa sig an varenda en av sina aktiviteter så de passar in i hans fulltecknade dag. Råtta/Lejon kan ta en tidig frukost med drottningen, tillbringa morgonen med att peppa sumo-brottare och skynda tillbaka hem för lunch med barnen. Eftermiddagarna kan tillbringas i febril effektivitet, med att skicka brev till sjukhusets styrelse (i vilken Råtta/Lejonet självklart är ordförande) och prata med kommunfullmäktige om det nya bostadsområdet han funderar på att finansiera. Mellan brev och telefonsamtal och möten med höga ämbetsmän kan Råtta/Lejonet klottra på en snygg design för den nya flygeln på lanthuset eller göra en lista på möjliga namn för sin nya häst. Efter jobbet skyndar han till ett sammanträde med barnens lärare och sedan hemåt för att klä om till operan, vilken han besöker med noggrann regelbundenhet, liksom han gör med abonnemangskonserter och varje ny film och teater i området. Råtta/Lejonets förmåga att omge sig med en mångfald av effektfulla handlingar är häpnadsväckande.

Råtta/Lejon är vanligtvis inte fattiga för någon längre tid. De vet hur de ska avpassa sin list i prydligt rågade skedar och servera dem närhelst de behövs för att tjäna pengar. De är överdådiga men förståndiga människor. Med sina surt förvärvade rikedomar är Råtta/Lejonen generösa och till och med filantropiska. Men de går inte runt och delar ut pengar till luffare och oduglingar för välgörenhets skull. Råtta/Lejon föredrar att hjälpa lovande unga målare eller musiker framför att bara erbjuda pengar utan mål. Kombinationen av Lejonets naturliga styrka och Råttans önskan efter makt är oslagbar i affärer och kulturella aktiviteter. Denna person kommer alltid att vara en ledare, i spetsen för mänskliga strävanden och betydande när det gäller hantering av inflytande, vilket han förmodligen har massor av.

Bidragen av konkreta idéer och uppbjudandet av en okuvlig vilja för att befrämja stora mänskliga ideal ska man inte ta lätt på. Ett Råtta/Lejon som tycker sig ha blivit illa behandlad av kollegor eller vänner i sin jakt på makt över ondska eller svält eller fattigdom kan verkligen kallas en bild av hopplöshet. Råtta/Lejon tror blint på vänners och kollegors potential för sann tillit. Råtta/Lejonet betraktar sina partners länge och noga innan han tillåter sig att bli deras allierade. Om de gör honom besviken på grund av sin medelmåttighet eller ljumma känslor tar Råtta/Lejonet det som ett personligt misslyckande. När Råtta/Lejon faller, faller de hårt och träffar den absoluta botten med en öronbedövande smäll. Att klättra tillbaka upp betyder att förnedra sig. Och ödmjukhet är inte lätt för Råtta/Lejon. De måste ha kontrollen, ha övertaget. De räddas genom att engagera sig i nya och mer utmanande aktiviteter. Inte av att ta in på vilohem.

Råtta/Lejonens huvudtalang är driftighet. De attackerar varje nytt hinder som om det inte vore något mer än en större och bättre gungbräda, som kommer att gunga dem högre upp i luften och därigenom förbättra deras öde. Varje sport eller dans eller ny våg av trendig jazz som kommer i deras väg, konfronteras och förstås och erövras och anammas av Råtta/Lejonet. Visa honom en kamel och han kommer att visa hur man rider på en kamel. Råtta/Lejonet är en naturlig lärare och skiner starkt av stolthet när hans elever fattar galoppen.

Råtta/Lejon är sura när de blir förvirrade. De tycker om att välja vilken rad de ska sitta på när de går på bio och föredrar att själva köra bilen framför att åka med. Deras hållning är aristokratisk och deras personliga magnetism enastående. Men de hatar att förlora. Om de förlorar kommer du att höra talas om det.

Kärlek

Eftersom Råtta/Lejon har massor att ge brukar de kräva partners vars dimensioner tillåter det nådiga mottagandet av massor av uttryck för deras tillgivenhet. Om ett Råtta/Lejon älskar någon djupt och innerligt så är det ofta oåterkalleligen för alltid. Råtta/Lejonet är så upptagen att ta sig till olika platser och, när han väl är där, stanna där, att han egentligen inte tycker om att slösa bort tiden på att flörta. Han föredrar att använda sin fantastiska fantasi för att hålla kvar en befintlig passion framför att gå ut och leta efter nya som bara kan svika eller lura honom. Råtta/Lejonet satsar sig själv i sina relationer, både offentliga och privata. Han tål inte illojalitet.

Om du älskar ett Råtta/Lejon och han/hon älskar dig tillbaka, bör du pressa dig för att komma på sätt att roa och underhålla denna aktiva monsterhjärna. Du kan förvänta dig kort stubin och ljudliga gäspningar av yttersta leda från ett Råtta/Lejon som tvingas att vara overksam i en halv minut. Om han sätter sig ner, tro inte att han förblir sittande. Han väntar bara på att du ska skjuta iväg startskottet och han kommer att vara uppe och ute med blixtens hastighet. Att älska en av dessa personer innebär att lägga ner både energi och känslor. Du kan inte bara delvis vara kär i ett Råtta/Lejon. Han eller hon kommer att ställa till scener och orsaka dig oändlig fasa om du visar tveksamhet över förhållandets stabilitet. Var tillitsfull. Annars... tja, för Råtta/Lejon finns inget "annars".

Passar med

Du passar ihop med massor av typer. De säkraste korten är Buffel/Tvillingar, Buffel/Vågar, Buffel/Stenbockar eller Buffel/Skyttar. Andra bundsförvanter kan du hitta bland Drake/Tvillingar, Drake/Vågar, Drake/Skyttar och Drake/Stenbockar. Apa/Vädurar, Apa/Tvillingar, Apa/Vågar och Apa/Stenbockar är också bra för dig. Du är verkligen populär. Men gå förbi Häst/Oxarnas, Häst/Skorpionernas och Häst/Vattumännens tillhåll. Och beblanda dig inte med Katt/Skorpionen eller Katt/Vattumannen.

Hem och familj

Råtta/Lejonet är en försörjare. Att gå ut i världen och hämta tillbaka förråd efter förråd med varor, som sedan lagras och staplas och visas upp på hyllor, i skåp och i garderober, är ett av huvudnöjena för Råtta/Lejonet. Råtta/Lejonet tycker också om att skydda sin familj från ont och kyla och gömma dem i storslagna omgivningar. Du kommer inte att se ett Råtta/Lejon släpa sig tillbaka till sitt skjul efter en hård dag i gruvan och hälsa sin härjade fru och sotiga barn med en grymtning. Aldrig. Denna person kommer att hälsas vid dörren på sitt slott efter en bråd, energisk dag i världen utanför av en juvelprydd, intelligent och slagfärdig partner, som precis har pratat med kungen och drottningen om en intim middag nästa onsdag i Råtta/Lejonets röda rum. Och barnen? Företrädesvis Nobelpristagare som liknar prinsessan Madeleine och talar fjorton språk vid tre års ålder. Råtta/Lejon ger helt enkelt aldrig upp sin strävan efter perfektion.

Råtta/Lejon-barnet är krävande och smart. Han eller hon behöver massor av överklassutbildningar och omsorgsfull kulturell vägledning. Bli inte överraskad av detta barns intresse av absolut allt som har med makt att göra. Råtta/Lejon är inte intresserade av känslosamma aktiviteter och kommer bara att försöka prestera något inom de områden där stjärnstatus är målet.

Yrke

Eftersom företagsamhet och anfall är Råtta/Lejonets huvudtalanger så är det ganska uppenbart att denna person kan räkna med att vinna ära inom direktörs- och entreprenörsområdet. Om pengar finns så kan Råtta/Lejonet starta sin egen firma och sköta den resten av sitt liv. Men om han inte är rik och måste börja från botten, kommer Råtta/Lejonet alltid att utmärka sig genom sin outtröttliga energi och nytänkande i arbetssituationer. Ingen chef värd sitt namn skulle inte befordra denna mästerliga individ till avdelningschef, driftschef eller vice VD. Att försöka hålla tillbaka ett Råtta/Lejon är dåraktigt. Denna person kommer alltid att försöka resa sig över och komma före sina medarbetare. Han kommer bara att visa sig vara en bra anställd om hans unikhet erkänns och används på ett intelligent sätt. Det finns inte mycket som är mer irriterande än ett nervöst, energiskt Råtta/Lejon på ett monotont löpande-bandet jobb - missnöjd? Jösses.

Detta teckens medfödda önskan att hjälpa sina kamrater och utöva välgörande makt kvalificerar Råtta/Lejonet till alla politiska positioner - speciellt statsminister. Han kan också bli en utmärkt professor, vars bisyssla är att skriva böcker och hålla tal runtom i världen om sitt favoritämne. Naturligtvis är Råtta/Lejonet en fantastisk ägare av alla typer av företag och skulle till och med kunna bli en framgångsrik bonde av stora mått. Han är inte speciellt händig och föredrar att vara i den positionen att han kan betala folk för att fixa saker åt honom.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |